Home / Άλλα Σπόρ / Δίπλα στην ομάδα του ο τραυματίας Γκιώνης με την προσμονή του τίτλου στην πολωνική λίγκα

Δίπλα στην ομάδα του ο τραυματίας Γκιώνης με την προσμονή του τίτλου στην πολωνική λίγκα

Θα είναι απών από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά θα βρίσκεται δίπλα στην ομάδα του ο τραυματίας Παναγιώτης Γκιώνης με την προσμονή να πανηγυρίσει έναν ακόμα τίτλο στην πολωνική λίγκα.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης φτάνει το βράδυ στην Πολωνία με σκοπό να είναι κοντά στην Μπογκόρια Γκρότζισκ στον κυριακάτικο (05/06) τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στην Μπιντγκόζ. Ο μεγάλος αγώνας γίνεται με κάθε επισημότητα στη Hala Sportowa στο Γκρότζισκ, αρχίζει στις 15:00 (16:00 Ελλάδας) και αναδεικνύει τον πρωταθλητή Πολωνίας για την περίοδο 2021-2022.

Παρά τα προβλήματα στον αχίλλειο τένοντα ο Γκιώνης είχε φυσικά και φέτος ουσιαστική συμβολή στην πορεία της ομάδας του, όμως υπέστη νέο τραυματισμό τον Μάιο στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ με την Μπάλτα Γκντανσκ (μερική ρήξη) κι έκλεισε άδοξα τη φετινή παρουσία του. Θα μείνει εκτός το λιγότερο 2,5 μήνες, φοράει ακόμα για κάποιες ώρες την ημέρα την ειδική μπότα, αλλά ήθελε να είναι οπωσδήποτε μαζί με τους συμπαίκτες του στο μεγάλο ματς, κάτι που του ζήτησε και η διοίκηση.

Σε άλλες ειδήσεις από διεθνείς αγώνες η Νις του Τάσου Ρηνιώτη δεν κατάφερε να πάρει την προαγωγή για την Pro B της Γαλλίας μέσα από τα πλέι οφ της National 1, ο Αλέξανδρος Μαδέσης μεταβαίνει αύριο Κυριακή στην Τσεχία για το Youth Contender του Χάβιροφ, ενώ η 5μελής ελληνική αποστολή αθλητών με αναπηρίες ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο τουρνουά στο Μαυροβούνιο αποκομίζοντας μία ακόμα χρήσιμη εμπειρία.

Ο τελικός της πολωνικής λίγκας είναι το αποκορύφωμα των πλέι οφ, που άρχισαν από την 8άδα. Στην 4άδα η Μπογκόρια (KS Bogoria Grodzisk Mazowiecki) απέκλεισε την Μπάλτα και η Μπιντγκόζ (Cukier Gwiazda Bydgoszcz) τη Ντζιάλντοβο. Η πολωνική ομοσπονδία έχει φτιάξει promo video (https://www.facebook.com/polskasuperliga/videos/1730024360678420) και θα μεταδώσει τον αγώνα μέσα από το κανάλι της στο youtube https://www.youtube.com/c/LOTTOSuperliga. Η Μπογκόρια έχει στο ρόστερ τον Μάρεκ Μπαντόφσκι, τον Πάβελ Σίρουτσεκ, τον Μίλος Ρεντμίνσκι και τον Σουν Σιγιού. Η Μπιντγκόζ έχει αμφίβολο τον καλύτερο αθλητή της, τον Κορεάτη Κανγκ Ντονγκ Σου. Στην τριάδα της ίσως τον αντικαταστήσει ο Σεργκέι Μπούροφ, ενώ βασικοί στα πλέι οφ ήταν επίσης ο Βλάντισλαβ Ούρσου και ο Αρτούρ Γκρέλα.

Όσον αφορά στα νεότερα από την υγεία του ο Γκιώνης μπορεί και πατάει το πόδι του κάποιες ώρες, αλλά φοράει και την μπότα. Έκανε πάλι μαγνητική τομογραφία κι έδειξε ότι έχει δρόμο ακόμα για την επιστροφή του στη δράση, περίπου ένα δίμηνο, καθώς χρειάζεται και ενδυνάμωση και θεραπεία.

ΠΑΛΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ Η ΝΙΣ ΤΟΥ ΡΗΝΙΩΤΗ



Επίσης στο διεθνές πεδίο και σε διασυλλογικό επίπεδο η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη έκανε άλλη μια χρονιά την προσπάθειά της στα πλέι οφ για την άνοδο στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (Pro B), αλλά δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον υψηλό στόχο της. Σε σύστημα πουλ αγωνίστηκαν την περασμένη βδομάδα στο Μπουρζ οι 4 ομάδες, που είχαν κατακτήσει την πρωτιά στα ισάριθμα γκρουπ της δεύτερης φάσης στη National 1. Στον πρώτο της αγώνα η Νις έχασε από τη Μονπελιέ/Νιμ με 8-2 και στον δεύτερο από τη Σεν Πιερέζ με 8-6. Ελπίδες για την άνοδο είχε και στην 3η αγωνιστική, επειδή το εισιτήριο για την Pro B έπαιρναν οι 3 πρώτες ομάδες. Κάμφθηκε όμως και στο καθοριστικό ματς από την Μπρουίγ με 8-4 κι έμεινε 4η.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν πλέι οφ και δύο ακόμα γαλλικά σωματεία Ελλήνων αθλητών, όμως αυτά ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα. Απλά για την τελική κατάταξη έπαιξαν η Ποντουάζ Σερζί, τη φανέλα της οποίας φόρεσαν φέτος ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, ο Γιάννης Μπόσκοβιτς και ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος και η Σεν Ντενί, στην οποία αγωνίστηκε ο Στράτος Δαμιανής. Η Ποντουάζ ανέβηκε στη National 1 και η Σεν Ντενί στη National 2.

Σε ατομικό επίπεδο τα WTT Youth Contender συνεχίζονται από την Τρίτη 06/06 στο Χάβιροφ της Τσεχίας. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης αγωνίστηκε πρόσφατα στο Βλαντισλάβοβο της Πολωνίας και στο επικείμενο όπεν θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για γερά τεστ στις ηλικιακές κατηγορίες Under 17 και Under 19. Ο πρωταθλητής μας αναχωρεί τη Δευτέρα 05/06 μαζί με τον πατέρα του και προπονητή της ΑΕΚ, Κώστα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΟΠΕΝ Α.ΜΕ.Α. ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ



Στην Ποντγκόριτσα στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το τριήμερο διεθνές τουρνουά ατόμων με αναπηρίες. Στη δεύτερη ενότητα οι αθλητές μας Γρηγόρης Χρυσικός (κλάση 1), Λευτέρης Μαύρης (κλάση 6), Ευανθία Μπουρνιά (κλάσεις 1-2), Ειρήνη Δρακωνάκη (κλάση 6) και Μαίρη Καίπη (κλάσεις 7-9) πήραν μέρος στα διπλά και αποκόμισαν μία ακόμα χρήσιμη εμπειρία.

Στην κατηγορία Men’s Doubles Class MD4 και το 2ο προκριματικό γκρουπ αγωνίστηκαν ο Χρυσικός και ο Ισπανός συμπαίκτης του Ντανιέλ Ροντρίγκεθ. Έμειναν στην 3η θέση και αποκλείστηκαν από το ταμπλό. Αρχικά ηττήθηκαν από τους Γιαν Ριάπος/Μάρτιν Λουντρόβσκι από τη Σλοβακία με 3-0 σετ (1-11, 1-11, 6-11) κι έπειτα από τους Ισπανούς επικεφαλής Ίκερ Σάστρε/Μίγκελ Άνχελ Τολέδο με το ίδιο σκορ (5-11, 5-11, 5-11).

Δίπλα στην ομάδα του ο τραυματίας Γκιώνης

Στην κατηγορία Men’s Doubles Class MD14 κι επίσης στο 2ο γκρουπ πήραν μέρος ο Μαύρης και ο Βρετανός παρτενέρ του Τέο Μπίσοπ. Δεν μπόρεσαν να γίνουν ανταγωνιστικοί και αποκλείστηκαν χωρίς νίκη από τη νοκ άουτ φάση. Πρώτα έχασαν από τους Τόμας Ράου/Μπόμπι Σίμιον από τη Γερμανία και τη Ρουμανία αντίστοιχα (επικεφαλής) με 3-0 σετ (2-11, 6-11, 9-11) και μετά από τους Τσέχους Βιτ Σπάλεκ/Πετρ Χνίζντο με το ίδιο σκορ (2-11, 9-11, 6-11).

Στο διπλό γυναικών και την Classes WD14-20 αγωνίστηκαν η Δρακωνάκη με την Καίπη. Έγινε ενιαίο γκρουπ και τα κορίτσια βρέθηκαν στην 5η θέση. Στην πρεμιέρα έχασαν από τις Άιντα Ντάχλεν/Νόρα Κορνέλιουσεν από τη Δανία με 3-0 σετ (3-11, 2-11, 7-11) και ακολούθως από τις Τζουλιάν Βολφ/Στέφανι Γκρέμπε από τη Γερμανία με το ίδιο σκορ (1-11, 5-11, 5-11), από τις Μπάρμπαρα Γιαμπλόνσκα/Μαγκνταλένα Σουτκόβσκα από την Πολωνία, επίσης με 3-0 σετ (2-11, 8-11, 8-11) και από τις Πιλάρ Γκονζάλεθ/Γκρέις Γουίλιαμς από τη Βρετανία και την Ισπανία αντίστοιχα με 3-1 σετ (11-8, 4-11, 6-11, 9-11).

Στο διπλό μικτό ο Χρυσικός και η Μπουρνιά συνεργάστηκαν σε κατηγορία αθλητών με αμαξίδιο και συγκεκριμένα στις Classes XD4-10. Αγωνίστηκαν στο 3ο γκρουπ και αποκλείστηκαν με την 4η θέση. Έχασαν από τους Σέρβους επικεφαλής Μλάντεν Τσίριτς/Μπορισλάβα Πέριτς-Ράνκοβιτς με 3-0 σετ (2-11, 5-11, 1-11), από τους Ικέρ Σάστρε/Οντάια Καρολάιν Ταμπίμπ από την Ισπανία και το Ισραήλ αντίστοιχα με το ίδιο σκορ (5-11, 6-11, 8-11) και από τους Ντάνιελ Μπούλεν/Σάμρα Κόγιτς από τη Βρετανία και το Μαυροβούνιο αντίστοιχα, επίσης με 3-0 (7-11, 3-11, 8-11).

Στο ίδιο αγώνισμα και την Class XD14 δύο Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν με ξένους συμπαίκτες στο ίδιο γκρουπ. Έδωσαν και «εμφύλιο», αλλά αποκλείστηκαν αμφότεροι από το ταμπλό. Ο Μαύρης με την Ισπανίδα Πιλάρ Γκονζάλεθ έχασαν από τους επικεφαλής Γερμανούς Τόμας Ράου/Τζουλιάν Βολφ με 3-0 σετ (6-11, 5-11, 8-11) και από τους Πολωνούς Πιοτρ Μαντούρζ/Μαγκνταλένα Σουτκόβσκα με το ίδιο σκορ (10-12, 2-11, 5-11). Ομοίως η Καίπη με τον Πορτογάλο Μάριο Ζοάο Μπαστάρντο κάμφθηκαν από το γερμανικό (3-11, 5-11, 3-11) και από το πολωνικό δίδυμο (7-11, 7-11, 3-11) με 3-0 σετ. Ενδιάμεσα, οι συμπαίκτες στην εθνική ομάδα αναμετρήθηκαν στο αγώνισμα και νικητές αναδείχτηκαν οι Μαύρης/Γκονζάλεθ με 3-1 σετ (5-11, 11-5, 11-9, 11-6).

Στην ίδια κατηγορία και το 2ο γκρουπ βρέθηκε και η Δρακωνάκη με συμπαίκτη τον Βρετανό Τέο Μπίσοπ. Περιορίστηκαν στην 4η θέση χωρίς νίκη. Κάμφθηκαν από τους Χάρις Εμίνοβιτς/Στέφανι Γκρέμπε από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Γερμανία αντίστοιχα, με 3-0 σετ (9-11, 4-11, 6-11), από τους Πιέτρο Παλούσεβιτς/Μιλγιάνα Τσίρκοβιτς από το Μαυροβούνιο, επίσης με 3-0 σετ (6-11, 11-13, 7-11) και από τους Μίχαλ Ντέιγκσλερ/Μπάρμπαρα Γιαμπλόνκα από την Πολωνία με το ίδιο σκορ (6-11, 6-11, 7-11).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*