Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Γ’ Όμιλος: «Οράνιε» στα… ουράνια με Κλουφ

Γ’ Όμιλος: «Οράνιε» στα… ουράνια με Κλουφ

Με ηγέτη τον φοβερό και τρομερό Σάρλον Κλουφ του Ρεθύμνου, η Ολλανδία έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ νικώντας με 73-72 τη Γεωργία.

Περίμενε 26 χρόνια να ξαναπαίξει σε Ευρωμπάσκετ και 28 για να νικήσει σε αυτή τη διοργάνωση. Η Ολλανδία έβαλε… διπλό τέλος στην αναμονή νικώντας στο εναρκτήριο ματς του τρίτου ομίλου από τη Γεωργία με 73-72 στο Ζάγκρεμπ.

Κορυφαίος ο Σάρλον Κλουφ του Ρεθύμνου με 22 πόντους, αλλά ήρωας ο Σμόιλντερς που πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Μοιραίος για τη Γεωργία στο φινάλε ο Μαρκοϊσβίλι.

Ο Κλουφ, που θα παίζει στο εξής στο Ρέθυμνο, οδήγησε την ομάδα του σε εξαιρετική εκκίνηση (7-11), αλλά η Γεωργία αντέδρασε με Σενγκέλια και Πατσούλια παίρνοντας το προβάδισμα (13-11), έστω και προσωρινά (15-17). Και λέμε προσωρινά, γιατί η Ολλανδία κυριάρχησε στο δεύτερο δεκάλεπτο χτυπώντας στις πασιφανείς αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας (20-26), ενώ με τον τρομερό Κλουφ να οργιάζει έχοντας βοήθεια και από τον Γ. Ντε Γιονγκ έκλεισε το ημίχρονο με διψήφια διαφορά (26-36).

Οι «οράνιε» δεν είχαν καμία πρόθεση να φρενάρουν και έφτασαν στα μισά της τρίτης περιόδου στο +12 (35-47) και παρά τις προσπάθειες των παικτών του Κοκόσκοφ να πλησιάσουν, εκείνοι του Φαν Χέλφτερεν είχαν τον πλήρη έλεγχο και τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα που τους έβαζαν οι αντίπαλοι. Εκμεταλλευόμενοι ένα αντιαθλητικό των Ολλανδών, ένα τρίποντο του Πούλεν και τις βολές του Πατσούλια, η Γεωργία επέστρεψε στο ματς πλησιάζοντας στο καλάθι (61-63) πέντε λεπτά πριν το τέλος, ενώ ενάμισι λεπτό μετά προηγήθηκε με ατομική προσπάθεια του Σενγκέλια (66-65). Οι Γεωργιανοί έφτασαν και στο 70-65, αλλά τα… ηρωικά του Κλουφ, κράτησαν την Ολλανδία στο παιχνίδι και από δική του ασίστ ο Σμόιλντερς στα 18’’ ολοκλήρωσε την ανατροπή, αφού ο Μαρκοϊσβίλι αστόχησε στην εκπνοή.

Δεκάλεπτα: 17-17, 26-36, 48-58, 72-73.

Γεωργία (Κοκόσκοφ): Πούλεν 7, Πατσούλια 16, Τσιντσάτζε 8, Σερμαντίνι 2, Σανάτζε 11, Μαρκοϊσβίλι 11, Πατσάτσια, Σανικίτζε 1, Μπουριανάτζε, Σενγκέλια 16.

Ολλανδία (Φαν Χέλφτερεν): Γουίλιαμς, Γ. Ντε Γιονγκ 16, Κλουφ 22, Κεράζι 2, Άκερμπουμ 5, Σάφτενααρ 6, Ν. Ντε Γιονγκ 4, Σμόιλντερς 8, Νόρελ 8, Σλάγκτερ 2.

Διαιτητές: Χιμένεθ Τρουχίγιο (Ισπανία), Τσίτσι (Αλβανία), Γιλμάζ (Τουρκία).

πηγή sport fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*