Home / Ομάδες / Γυναίκα μπήκε αλλαγή σε ποδοσφαιρικό αγώνα ανδρών

Γυναίκα μπήκε αλλαγή σε ποδοσφαιρικό αγώνα ανδρών

Η Προοδευτική Τούμπας πρωτοτύπησε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ένωση Ανθοκήπων Καρατάσου. Στο δεύτερο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενες πέρασε στο ματς γυναίκα, η Τέρι, κατόπιν συνεννόησης με τον διαιτητή και την αντίπαλη ομάδα.

Τρομερό αυτό που έγινε σε παιχνίδι β’ τοπικού στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Για την 30ή και τελευταία αγωνιστική η Ένωση Ανθοκήπων Καρατάσου φιλοξένησε την Προοδευτική Τούμπας. Στο δεύτερο ημίχρονο η τρίτη αλλαγή των φιλοξενούμενων δεν ήταν άνδρας, αλλά γυναίκα: Η Τέρι!

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η “Έκρηξη”, όπως ονομάζεται η Προοδευτική Τούμπας, η Τέρι έκανε καλή εμφάνιση και χειροκροτήθηκε. Η χρησιμοποίηση γυναίκας, πάντως, σε αγώνα ανδρών απαγορεύεται από τον ΚΑΠ. Όπως τονίζεται στο άρθρο 19: “Απαγορεύεται η συμμετοχή γυναικών σε αγώνες που οι διαγωνιζόμενες ομάδες συγκροτούνται από άνδρες, καθώς και το αντίστροφο”.

Η χρησιμοποίηση της Τέρι, πάντως, έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον διαιτητή και την αντίπαλη ομάδα. Η ανακοίνωση της Προοδευτικής Τούμπας έχει ως εξής: “Τελευταίο ματς της περιόδου 2015-16 για την ποδοσφαιρική Εκρηξάρα έληξε ισόπαλο 0-0. Δυστυχώς η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ παρά τις 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, ωστόσο κατάφερε να μη δεχτεί κιόλας καθώς οι αντίπαλοι ήταν το ίδιο άστοχοι στις ευκαιρίες τους.

Οι περίπου 15-20 οπαδοί που βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς και οι υπόλοιποι, θα ξεχνούσαν πολύ γρήγορα αυτό το παιχνίδι αν η Εκρηξάρα δεν πρωτοτυπούσε για ακόμα μια φορά. Χρειάστηκε να περάσουν 7 αγωνιστικές χρονιές για να δούμε μια γυναίκα να αγωνίζεται με τα χρώματα της Προοδευτικής σε επίσημο παιχνίδι. Βοήθησε το γεγονός οτι ήμασταν αδιάφοροι βαθμολογικά, όμως όπως και να έχει η Τέρι έγραψε ιστορία στο ποδόσφαιρο ως η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Έκρηξης!

Η αλλαγή έγινε στο 75ο λεπτό και αφού πρώτα γνώρισε την αποθέωση από την κερκίδα, στην συνέχεια όργωσε τον χώρο του κέντρου και την αντίπαλη περιοχή καθώς αγωνίστηκε σε ρόλο 10ριου. Βρέθηκε σε καλή θέση ώστε να σκοράρει σε μια εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, αλλά την ξεγέλασε η μπάλα που κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό. Κινήθηκε έξυπνα στους κενούς χώρους, αλλά η κούραση των υπολοίπων δεν βοήθησε ώστε να τροφοδοτηθεί σωστά και να πετύχει κάποιο γκολ. Εντύπωση προκάλεσε και το τάκλιν του αντιπάλου έξω από την περιοχή, ενώ είχε τη μπάλα και ζύγιζε το σουτ, δείγμα του πόσο απειλητική ήταν.

Και έτσι απλά και ωραία η Τέρι έπαιξε ποδόσφαιρο για την Εκρηξάρα, ενάντια στους κανόνες, σε όσα ξέρουμε, σε όσα μας μαθαίνουν, ενάντια στο “πως πρέπει να είναι τα πράγματα”. Κλείνουμε με την ευχή αυτή να είναι η αρχή και να ακολουθήσουν και άλλες το παράδειγμα της και ίσως κάποια στιγμή να γίνουν πολλές και να αποτελέσουν την πρώτη ομάδα της Έκρηξης που θα αγωνιστεί σε εθνική κατηγορία”.

πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*