Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Γουόκαπ: «Και ο 2ος τελικός θα είναι… σκυλοκαβγάς – Έχω φανταστεί κάποιες συνεργασίες με τον Γιάννη»

Γουόκαπ: «Και ο 2ος τελικός θα είναι… σκυλοκαβγάς – Έχω φανταστεί κάποιες συνεργασίες με τον Γιάννη»

Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς της σειράς των τελικών της Basket League, τονίζοντας πως το παιχνίδι ήταν όπως ακριβώς τον περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι», δηλαδή… σκυλοκαβγάς! Σημείωσε, δε, ότι έτσι περιμένει και τον δεύτερο τελικό, ενώ αναφέρθηκε στο Final 4 της Ευρωλίγκας, την Εθνική, αλλά και τη συνύπαρξη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μεταξύ άλλων δήλωσε

– για τη σειρά των τελικών: «Είναι ένα ντέρμπι, πάντα θα είναι δύσκολο. Παίξαμε καλό μπάσκετ ανά διαστήματα, όμως χάσαμε τη συγκέντρωσή μας μια-δυο φορές. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα, που αν κάποιος αδρανήσει, τιμωρείται όλη η ομάδα. Έτσι περιμέναμε να είναι η σειρά, σκυλοκαβγάς, παίζεται ένας τίτλος. Μας πληρώνουν, για να είμαστε σταθεροί. Στο τέλος της σεζόν όσοι δεν κυνηγούν κάτι, μπορεί να χάσουν τη συγκέντρωσή τους. Είμαστε μπροστά με 1-0. Από τα τρία βήματα, που έχουμε να κάνουμε, ολοκληρώσαμε το πρώτο. Περιμένουμε και το επόμενο ματς να είναι μια μάχη και να είναι έτοιμοι για εμάς, τίποτα ασυνήθιστο».

– για την απογοήτευση μετά το Final 4 της Ευρωλίγκας: «Μιλώντας με τον ΜακΚίσικ είπαμε ότι είμαστε πιο πεινασμένοι μετά το Final Four. Το να είσαι τόσο κοντά στο να πετύχεις κάτι μοναδικό για το οποίο δουλεύεις δύο σεζόν και εντέλει να μην το καταφέρνεις, σε πληγώνει, όμως μας δίνει και ένα έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια».

– για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού στην Ευρωλίγκα: «Δίκαια ο Ταβάρες ήταν ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς. Αν το είχα κερδίσει εγώ, θα το ήθελε εκείνος, τώρα το κέρδισε αυτός και έμεινα εγώ με την όρεξη. Επηρεάζει με πολλούς τρόπους την άμυνα της ομάδας του. Η δική μου αμυντική παρουσία ενισχύεται και από την ομάδα μας, έχουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη».

– για την πιθανή συμμετοχή του στο Παγκόσμιο με την Εθνική Ελλάδας: «Είναι τιμή η ελληνική υπηκοότητα. Είμαι ενθουσιασμένος, θέλω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και να διεκδικήσουμε μετάλλια και τρόπαια. Θέλω να νικάω, η δυνατότητα, που μου δίνεται, είναι μοναδική. Αγαπώ τη χώρα και την κουλτούρα, έχω κάνει αρκετούς φίλους. Έχω φανταστεί κάποιες συνεργασίες με τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο), θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα».

Η συνέντευξη του Τόμας Γουόκαπ:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*