Home / Αυτοκίνητο / F1 / Γουέμπερ: «Ανοησίες οι δήθεν μεγάλες θυσίες που έχουν κάνει οι οδηγοί»

Γουέμπερ: «Ανοησίες οι δήθεν μεγάλες θυσίες που έχουν κάνει οι οδηγοί»

Σε αποκαλυπτικές δηλώσεις προχώρησε ο πρώην οδηγός και εννέα φορές νικητής Grand Prix της Formula 1, Μαρκ Γουέμπερ.

Μιλώντας σε podcast, χαρακτήρισε ως ανοησίες τις μεγάλες θυσίες που έχουν αναφέρει πως έχουν κάνει οι οδηγοί της Formula 1, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει ισχύ, καθώς όλοι πληρώνονται πολύ καλά για να κάνουν μία καταπληκτική δουλειά.

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Πληρώνεσαι πολύ καλά για να κάνεις μια καταπληκτική δουλειά. Είναι μεγάλες ανοησίες, όσοι λένε πως κάνουν θυσίες. Δεν υπάρχει κανένα βάρος. Ποτέ μου δεν μίλησα για θυσίες. Κάποιοι μιλάνε για θυσίες και πως άφησαν πολλά πίσω. Αυτά πιστεύω είναι βλακείες. Έχουμε οδηγούς από την Αυστραλία που λένε πως έχουν κάνει τόσες θυσίες στη ζωή τους. Δεν έχουν κάνει. Αν πιστεύουν πως έκαναν κάτι τέτοιο, τότε είναι ήδη στο λάθος δρόμο» ήταν τα λόγια του.

Παράλληλα, μίλησε και για το γεγονός πως πολλοί οδηγοί έχουν αναδειχθεί μέσα από τις μικρές κατηγορίες, αλλά για την τεράστια πίεση που υπάρχει σε αυτό, αναφερόμενος στο δικό του παράδειγμα.

«Το πρώτο μου συμβόλαιο στην F1 ήταν για δύο αγώνες, μπορείτε να το πιστέψετε; Ήταν για τρεις εβδομάδες. Δεν είχα τίποτα να προσφέρω. Έτσι είχαν τα πράγματα. Τι θα έκανα λοιπόν, θα τα παρατούσα ή θα προσπαθούσα να αναδειχθώ; Πρέπει να αναδεικνύεις τον εαυτό σου στο σπορ και να δουλεύεις όσο καλύτερα μπορείς με τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Στις τελευταίες τρεις σεζόν μου είχα συνέχεια συμβόλαιο ενός έτους και ήμουν μια ανάσα από το να αντικατασταθώ. Αυτό άναψε μια φλόγα μέσα μου και είπα στον εαυτό μου πως πρέπει να φέρω αξία στον οργανισμό για να με ανανεώσουν», συμπλήρωσε ο Αυστραλός.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*