Home / Άλλα Σπόρ / Γνώρισε δεύτερη ήττα κι έμεινε εκτός τελικού στο Europe Cup πινγκ πονγκ η Μπογκόρια του Γκιώνη

Γνώρισε δεύτερη ήττα κι έμεινε εκτός τελικού στο Europe Cup πινγκ πονγκ η Μπογκόρια του Γκιώνη

Στον δεύτερο «εμφύλιο» με τη Ντζιάλντοβο για τα ημιτελικά του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2022-2023, η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη έχασε εντός έδρας 3-0 σετ κι αποκλείστηκε απόν τελικό της διοργάνωσης.

Με το ίδιο σκορ είχε ηττηθεί και στις 16/ του μήνα ως φιλοξενούμενη και ήξερε ότι είχε τρομερά δύσκολο έργο για την ανατροπή. Αυτό φάνηκε και στην πράξη κι, όταν η Ντζιάλντοβο προηγήθηκε με 2-0 σετ, ξεκαθάρισε οριστικά κι η υπόθεση πρόκρισης. Ο Έλληνας άσος τοποθετήθηκε αυτή τη φορά στη θέση 3 της ομάδας του, αλλά ο αγώνας του δεν είχε ενδιαφέρον, καθώς, όταν μπήκε στο τραπέζι, το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 0-2 κι είχαν «σβήσει» και οι τελευταίες ελπίδες πρόκρισης.

Βεβαίως, ήταν θετική και η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Μπογκόρια, ενώ ο Γκιώνης, από την πλευρά του, συνέβαλε και στα καλά αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην είσοδο στα ημιτελικά του Europe Cup, μολονότι αντιμετωπίζει παράλληλα το χρόνιο πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα.

Επιπλέον, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει εκπρόσωπο στον τελικό του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Αντίπαλος της Ντζιάλντοβο θα είναι η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου.

Στην αίθουσα του Γκρότζισκ βρέθηκαν πολλοί φίλοι της Μπογκόρια για να την ενισχύσουν στην πολύ δύσκολη προσπάθειά της. Οι ομάδες παρέταξαν τις ίδιες τριάδες με τον πρώτο αγώνα, αλλά η γηπεδούχος διαφοροποίησε το στήσιμο για λόγους τακτικής.

Στην έναρξη αγωνίστηκε ο νεαρός Πολωνός Μίλος Ρετζίμσκι, που την περασμένη βδομάδα είχε μπει τρίτος παίκτης. Έχασε 3-0 σετ από τον Δανό Τζόναθαν Γκροθ και το πλεονέκτημα για τη Ντζιάλντοβο μεγάλωσε.

Ακολούθως, ο Πολωνός Μάρεκ Μπαντόφσκι αντιμετώπισε ξανά τον πρώτο παίκτη της Ντζιάλντοβο, τον συμπατριώτη του Γιακούμπ Ντίγιας. Αυτή τη φορά έχασε με 3-0 σετ κι εκεί εξασφάλισαν οι φιλοξενούμενοι την πρόκριση στον τελικό του Europe Cup.

Ο Γκιώνης είχε μπει στη θέση 1 της ομάδας του στον πρώτο ημιτελικό, αλλά σήμερα τοποθετήθηκε τρίτος παίκτης. Αντίπαλός του ήταν ο πολύ αξιόλογος Ιάπωνας Κάι Κονίτσι, όμως ουσιαστικά όλα ήταν πια διαδικαστικού χαρακτήρα…

Σε άλλη περίσταση, ο αγώνας θα παρουσίαζε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και σε ατομικό επίπεδο, καθώς ο Γκιώνης είχε στο παρελθόν δυνατές αναμετρήσεις με τον penholder Ασιάτη. Ο κορυφαίος αμυντικός πήρε το πρώτο σετ, έχασε με διαφορά τα υπόλοιπα και γράφτηκε το τελικό 3-0 σετ.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Ντζιάλντοβο 0-3 σετ:

Μίλος Ρετζίμσκι-Τζόναθαν Γκροθ 1-3 (3-11, 8-11, 11-9, 10-12)

Μάρεκ Μπαντόφσκι-Γιακούμπ Ντίγιας 0-3 (4-11, 6-11, 5-11)

Παναγιώτης Γκιώνης-Κάι Κονίτσι 1-3 (11-9, 6-11, 5-11, 6-11)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*