Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Γκρεμίζει ό,τι έχτισε με την πρόκριση η ΑΕΚ

Γκρεμίζει ό,τι έχτισε με την πρόκριση η ΑΕΚ

Η σπουδαία νίκη επί της Βόλφσμπουργκ την 1η Οκτωβρίου δεν ήταν απλώς μια πρόκριση στους ομίλους του Europa League για την ΑΕΚ. Ήταν και μια τεράστια ευκαιρία να «φτιάξει» το ευρωπαϊκό της μέλλον κερδίζοντας βαθμούς που θα βελτίωναν τη συγκομιδή της και ανεβάζοντάς τη στην κατάταξη της UEFA και κατ’ επέκταση στις επόμενες κληρώσεις. Μετά όμως από την απογοητευτική πορεία στους ομίλους του Europa League, η ευκαιρία αυτή φαίνεται πως πάει χαμένη…

Με την πρόκρισή της στους ομίλους, η ΑΕΚ εξασφάλισε τρεις πόντους στη βαθμολογία της UEFA, αλλά για να είχε μεγαλύτερη συγκομιδή θα έπρεπε να είχε και τα ανάλογα αποτελέσματα σε αυτές τις έξι αγωνιστικές. Οι «κιτρινόμαυροι» θα κρατήσουν στο τέλος της φετινής ευρωπαϊκής τους παρουσίας περισσότερους από τρεις βαθμούς μόνο αν συγκεντρώσουν πάνω από τρεις βαθμούς στον όμιλο και μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουν μόνο τη νίκη επί της Ζόρια στην Ουκρανία. Μόνο αν η συγκομιδή τους στο γκρουπ είναι μεγαλύτερη των τριών πόντων, θα κρατήσουν τους βαθμούς που θα κερδίσουν σε αυτά τα έξι ματς. Ειδάλλως θα μείνουν με τους τρεις βαθμούς που πήραν ουσιαστικά από τα προκριματικά (και τις νίκες επί των Σεντ Γκάλεν και Βόλφσμπουργκ), κάτι που συνιστά ελάχιστη πρόοδο σε σχέση με τους 2,5 βαθμούς που πήραν πέρσι με τη νίκη επί της Κραϊόβα και τον αποκλεισμό από την Τραμπζονσπόρ.

H AEK πραγματοποιεί τη χειρότερη από πλευράς εντυπώσεων πορεία της σε ομίλους στην ιστορία της. Ακόμη και στις έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες του Champions League το 2018, από Μπάγερν, Άγιαξ και Μπενφίκα, οι εμφανίσεις της ήταν πιο αξιοπρεπείς. Ενδεικτικά τότε είχε δεχτεί 13 γκολ, όσα μετρά ήδη σε πέντε ματς ενός πολύ πιο βατού γκρουπ φέτος.

Με το θεωρητικά δυσκολότερο ματς του γκρουπ να απομένει, αυτό με τη Λέστερ την ερχόμενη Πέμπτη στην Αγγλία, το πιθανότερο σενάριο είναι πως η «Ένωση» θα έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία που δημιούργησε η ίδια για τον εαυτό της όταν έκανε την υπέρβαση αποκλείοντας την Βόλφσμπουργκ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*