Home / Μπάσκετ / Euroleague / Γκλίκμαν: «Όχι αρκετές οι 18 ομάδες για Ευρωλίγκα-Ναι στο Ντουμπάι, αλλά όχι του χρόνου»

Γκλίκμαν: «Όχι αρκετές οι 18 ομάδες για Ευρωλίγκα-Ναι στο Ντουμπάι, αλλά όχι του χρόνου»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στο ισραηλινό Sports Walla ο Μάρσαλ Γκλίκμαν. Ο CEO της Ευρωλίγκας επιβεβαίωσε την πρόθεση να αυξηθούν οι ομάδες από τις 18 που είναι τώρα, όπως και τη διάθεση εισόδου του Ντουμπάι στο μέλλον, ενώ παρουσιάστηκε διαλλακτικός απέναντι στην FIBA, αν και δεν βλέπει λύση στη διαμάχη εν όψει της νέας σεζόν.

«Είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι ομάδες της Ευρωλίγκας. Δεν έχω έναν μαγικό αριθμό, αλλά οι 18 δεν είναι αρκετές. Έχουμε περισσότερες ομάδες που θέλουν να μπουν, παρά θέσεις για να τους προσφέρουμε. Μου αρέσει το format όπως είναι τώρα με δύο γύρους, όπως και το Final 4. Ίσως θα πρέπει να καθιερώσουμε τα play in», τόνισε αρχικά.

Παράλληλα, πιστοποίησε πως η Ευρωλίγκα θέλει να κάνει άνοιγμα στις μεγάλες αγορές του Λονδίνου και του Παρισιού. «Πιστεύω σίγουρα πως οι δύο αυτές πόλεις θα έχουν ομάδα στην Ευρωλίγκα στο μέλλον. Κάναμε μια έρευνα πέρσι και είδαμε πως μπορούμε να αναπτύξουμε την αγορά σε Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία», σημείωσε.

Σχετικά με τις συζητήσεις με το Ντουμπάι για χορηγία με ταυτόχρονη είσοδο ομάδας του στην Ευρωλίγκα ανέφερε: «Σίγουρα την επόμενη σεζόν δεν θα έχουμε ομάδα από το Ντουμπάι. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις μαζί τους εδώ και δύο χρόνια και είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Αν συμβεί, θα γίνει μόνο μετά από πολλή σκέψη και σχεδιασμό. Είναι μια διαφορετική και ιδιαίτερη περίπτωση. Το θέμα της απόστασης είναι σημαντικό για τα ταξίδια. Υπάρχει μια αναπτυσσόμενη αγορά εκεί, υπάρχουν λεφτά και ένα τεράστιο γήπεδο, αλλά δεν υπάρχει ιστορία και παράδοση, πρωτάθλημα ή ομάδα. Θέλουμε να δούμε να γίνεται μια αρχή σε αυτά. Πάντως θα ήταν καλό να μπει μια ομάδα από το Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα, καθώς θα έστελνε και ένα πολιτικό μήνυμα. Μου αρέσει να βλέπω να παίζουν οι Έλληνες με τους Τούρκους; Και θα ήταν σπουδαίο να παίζουν και οι Ισραηλινοί με τους Άραβες».

Όσο για το πότε θα επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες στην Ευρωλίγκα; «Όχι προτού τελειώσει ο πόλεμος. Σε αυτό θα ακολουθήσουμε πιστά τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και των άλλων κορυφαίων αρχών και θα δράσουμε αναλόγως», απάντησε.

Τέλος, μίλησε για τη διαμάχη με την FIBA και το αν υπάρχει περιθώριο να βρεθεί μια χρυσή τομή. «Δεν κρίνω τι έγινε με την προηγούμενη διοίκηση, άλλωστε ο Μπερτομέου είναι φίλος μου. Όμως εγώ και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα προσπαθούμε να φέρουμε μια φρέσκια προσέγγιση. Συναντήσαμε την FIBA και το όλο πράγμα είναι μπερδεμένο. Ίσως να μην μπορέσουμε να βρούμε λύση για τη νέα σεζόν, αλλά οι συζητήσεις γίνονται σε άριστο κλίμα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Προφανώς επιχειρηματικά δεν μας αρέσει οι παίκτες να αφήνουν τους συλλόγους τους για να παίζουν στις εθνικές τους ομάδες, όμως είναι κάτι που επιθυμούν οι ίδιοι, οπότε γίνεται σημαντικό και για μας. Ακόμη και στις ΗΠΑ το αντιλαμβάνονται πλέον αυτό, σε αντίθεση με το παρελθόν. Εμείς θέλουμε να παίζουν στις εθνικές τους ομάδες. Τώρα το θέμα είναι πώς θα διαμορφώσουμε το καλεντάρι. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά δεν είναι κάτι απλό. Υπάρχουν τα εθνικά πρωταθλήματα και τα Κύπελλα επίσης, ενώ επίσης πρέπει να λυθεί το θέμα με το Eurocup και το Basketball Champions League. Δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει καλή διάθεση».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*