Home / Αυτοκίνητο / F1 / Γκασλί για porpoising: «Δεν θέλω να καταλήξω με μπαστούνι στα 30 μου»

Γκασλί για porpoising: «Δεν θέλω να καταλήξω με μπαστούνι στα 30 μου»

Δηλώσεις σχετικά με το περιβόητο porpoising και τις έντονες αναπηδήσεις που προκαλεί στα μονοθέσια της φετινής Formula 1, έκανε ο πιλότος της AlphaTauri, Πιέρ Γκασλί.

Ο 26χρονος Γάλλος τόνισε πως υποφέρει από έντονους πόνους στην σπονδυλική του στήλη λόγω των αναπηδήσεων, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό μακροχρόνια στην υγεία του.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στη FIA, αναφέροντας πως είναι λάθος της να βάζει τους οδηγούς να επιλέξουν ανάμεσα στην υγεία τους και την απόδοση των μονοθεσίων.

«Το σίγουρο είναι πως προκαλεί προβλήματα. Κάνω φυσιοθεραπείες πριν και μετά από κάθε περίοδο δοκιμών ή αγώνα, διότι η σπονδυλική μου στήλη υποφέρει από το porpoising. Είναι σαν να μην υπάρχει η ανάρτηση, απλά διαπερνά τη σπονδυλική σου στήλη. Η ομάδα με ρωτά αν θα μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός με το στήσιμο του μονοθεσίου, αλλά έτσι θέτω σε κίνδυνο την υγεία μου, για επιπλέον απόδοση στην πίστα. Πάντα θα το κάνω όμως γιατί είμαι οδηγός. Πάντα θα προσπαθώ να έχω το ταχύτερο μονοθέσιο. Δεν πιστεύω όμως πως η FIA πρέπει να μας βάζει σε μία γωνία όπου πρέπει να αποφασίσουμε μεταξύ της υγείας μας και της απόδοσης του μονοθεσίου. Δεν είναι βιώσιμο αυτό. Γι’ αυτό το συζητάμε με τους οδηγούς να βρεθεί λύση, γιατί δεν θέλουμε να καταλήξουμε στα 30 μας να περπατάμε με μπαστούνι».

«Οι καθρέπτες ταλαντώνονται σαν τρελοί. Είναι σαν η συχνότητα των δονήσεων να αυξάνεται σημαντικά και η ορατότητα να χειροτερεύει. Κάποιες φορές το μονοθέσιο κινείται μόνο του, επειδή το τιμόνι τρέμει στις ταχύτητες αυτές. Δεν είναι εύκολο. Ελπίζω αυτό να αλλάξει, αλλά δεν πιστεύω πως θα γίνει πριν το τέλος της σεζόν. Μακάρι να γίνει του χρόνου».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*