Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Γιατί επέλεξε αυτούς τους 25 ο Μαρτίνς για τα προκριματικά του Ολυμπιακού

Γιατί επέλεξε αυτούς τους 25 ο Μαρτίνς για τα προκριματικά του Ολυμπιακού

Έστειλε λοιπόν ο Ολυμπιακός στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα του για τα πρώτα δύο παιχνίδια του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και νομίζω ότι έχει ένα ενδιαφέρον να αναλύσουμε γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς κατέληξε σε αυτή την 25άδα, ουσιαστικά 25 είναι, συν τους πιτσιρικάδες.

Μιλάμε για…

Βάτσλικ, Τζολάκη, Κρίστινσον

Λαλά, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ

Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ, Μάρκοβιτς, Μπα

Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Κουντέ, Σουρλής, Καμαρά, Αγκιμπού

Βαλμπουενά, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Τσούμιτς

Ελ Αραμπί, Χασάν, Τικίνιο

Ουσιαστικά είναι δύο ενδεκάδες κι ένας τρίτος γκολκίπερ, συν τους Μπα, Τικίνιο, που δεν μπορούν να παίξουν και δηλώθηκαν απλά για να εκτίσουν την ποινή τους. Μόνο που στις δύο αυτές ενδεκάδες βλέπουμε για παράδειγμα ότι υπάρχουν μόνο τρία ακραία μπακ κι όχι τέσσερα. Αυτό σημαίνει ότι αν χρειαστεί, θα παίξει αριστερά ο Ανδρούτσος, ενώ εναλλακτικά υπάρχει κι η επιλογή του Βρουσάι ως ακραίο μπακ-δοκιμάστηκε και στα φιλικά της Αυστρίας, ενώ είχε παίξει και με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Καραϊσκάκη δεξί μπακ…

Έλλειμμα υπάρχει και στη θέση του σέντερ φορ, όπου υπάρχουν μόνο δύο λύσεις. Βεβαίως, ο Μαρτίνς περισσότερο με 4-2-3-1 παίζει, αλλά τακτικά, ακόμη και στην προετοιμασία, έπαιξε και με 4-4-2, το οποίο με δύο φορ στη διάθεση του, λογικά θα το κάνει μόνο ως εναλλακτική ιδέα, στη διάρκεια του αγώνα.

Τώρα, στο ερώτημα γιατί έμειναν έξω οι Τιάγκο, Πέπε, Σισέ, Ντρέγκερ και Αλγκασίμ:

Γιατί επέλεξε αυτούς τους 25 ο Μαρτίνς

Πρώτον, γιατί ο Σισέ με τον Ντρέγκερ δεν έκαναν σχεδόν καθόλου προετοιμασία, αφού άργησαν να μπουν στις προπονήσεις, ο μεν λόγω προσωπικού προβλήματος, ο δε λόγω διεθνών υποχρεώσεων.

Δεύτερον, γιατί ο Πέπε με τον Τιάγκο είναι εκτός πλάνων προπονητή, όπως φάνηκε από τον αποκλεισμό τους κι από την αποστολή του αγώνα με τον Άρη (κι ο Σισέ με τον Ντρέγκερ επίσης είχαν αποκλειστεί από το ίδιο ματς). Τους δίνεται, άρα, και το μήνυμα να ψάξουν για ομάδα, με τις πληροφορίες να λένε ότι ειδικά ο Πέπε δεν θέλει και να μείνει στον Ολυμπιακό, καθώς βλέπει ότι με τόσους κεντρικούς χαφ, ο ίδιος θα υπολογίζεται απλά για ρεζέρβα του Εμβιλά, και αν…

Τρίτον, γιατί ο Αλγκασίμ έχασε τη μάχη από τον Αγκιμπού, ο οποίος παίζει και εξτρέμ και οκταροδεκάρι. Ο δε Ολυμπιακός στα πλάγια έχει ένα θέμα, διότι είναι άγνωστο αν ο Βαλμπουενά προλάβει το πρώτο ματς με τη Νέτφσι Μπακού.

Τέταρτον, γιατί ο Μαρτίνς έκρινε ότι μπορεί να του χρειαστεί κι ο Βάτσλικ, παρότι μόλις ξεκίνησε προπονήσεις. Να τον χρειαστεί είτε λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας από τους Κρίστινσον ,Τζολάκη, είτε γιατί κάτι μπορεί να είδε στα φιλικά που να τον προβλημάτισε.

Να διευκρινίσω κάτι, αφού επαναλάβω ότι έως την Τρίτη τα μεσάνυχτα ο σύλλογος μπορεί να κάνει δύο αλλαγές στη λίστα, αλλά και ότι στον επόμενο γύρο των προκριματικών μπορεί να δηλώσει άλλη λίστα: ο Ολυμπιακός δικαιούνταν να δηλώσει 17 ξένους, τέσσερις Έλληνες (Μπουχαλάκη, Μασούρα, Παπασταθόπουλο, Αβραάμ) και τέσσερις γηγενείς (είχε τρεις και τόσους δήλωσε: Ανδρούτσο, Βρουσάι, Τζολάκη), συν…απεριόριστο αριθμό μικρών σε ηλικία (δήλωσε εννιά, μεταξύ των οποίων τον Σουρλή, αλλά και τους Καραργύρη, Σαπουντζή, που είχαν κάνει προετοιμασία στην Αυστρία με την ομάδα).

Κι ακόμη κάτι: για να δήλωνε ο Ολυμπιακός τον Αποστολόπουλο η, τον Καλογερόπουλο (δεν είναι γηγενείς, αφού αποκτήθηκαν από Σέρεε και Τρίπολη), έπρεπε να βγάλει από τη λίστα τον Αβραάμ, κάτι που προφανές δεν το ήθελε ο Μαρτίνς, διότι με τον Μπα παρόντα-απόντα, εάν έμενε έξω ο Αβραάμ, θα είχε τρεις στόπερ (Σεμέδο, Σωκράτη, Μάρκοβιτς) και στο μυαλό του έχει ανάγκη από τέσσερις.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*