Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Γιαννίκης: «Δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη η ΑΕΚ, αν δεν είναι στην κορυφή»

Γιαννίκης: «Δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη η ΑΕΚ, αν δεν είναι στην κορυφή»

Τον χαρακτήρα νικητή που οφείλει πάντα να έχει η ΑΕΚ υπογράμμισε ο Αργύρης Γιαννίκης. Μιλώντας στη NOVA ενόψει του ματς με τον Ατρόμητο, ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι η «Ένωση» δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται ευχαριστημένη, αν δεν είναι στην κορυφή.

Κατά τ’ άλλα, συμφώνησε ότι ο Γέβτιτς πρέπει ν’ αξιοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο, στάθηκε στην αλλαγή νοοτροπίας που θέλει να περάσει στην ομάδα και εξέφρασε την πικρία του για τους χαμένους βαθμούς που έχουν κοστίσει στην πορεία των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιαννίκης

Για την εμφάνιση στην Τούμπα: «Υπάρχει από τη μία ικανοποίηση για τη γενική εμφάνιση που είχαμε, αλλά και απογοήτευση που δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας να πετύχουμε τουλάχιστον ένα γκολ. Οι παίκτες μου έβγαλαν διάθεση, έβαλαν τα πόδια στη… φωτιά, λειτουργήσαμε σαν ομάδα».

Για τον Ντάρκο Γέβτιτς: «Είναι παίκτης που έχει ενεργό ρόλο, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για το αν υπάρχει σκέψη να αξιοποιεί περισσότερο επιθετικά τους χώρους που βρίσκει σε ανοικτό γήπεδο: «Η επιθετική μετάβαση είναι μια φάση του παιχνιδιού που την έχουμε σαν στοιχείο, τώρα γιατί δεν βγαίνει στον βαθμό που θέλουμε, αυτό είναι ένα άλλο θέμα».

Για τις αλλαγές που μίλησε και τις οποίες θέλει να κάνει: «Μίλησα για αλλαγή στη νοοτροπία, δουλεύουμε στην φιλοσοφία προπόνησης και υπευθυνοτήτων ατόμων που δουλεύουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα και θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον κ. Μελισσανίδη που στηρίζει αυτόν τον δρόμο».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την ένταση που βγάζει η ομάδα μετά από 3 μήνες δουλειάς: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλος οργανισμός, δεν πρέπει να είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι, ειδικά αν η ομάδα δεν είναι στην κορυφή. Έτσι, δεν είμαι ευχαριστημένος».

Για τις μεταγραφές και σε τι σημείο βρίσκονται: «Έχουν συζητηθεί εσωτερικά αυτά τα θέματα, τα χειρίζονται οι αρμόδιοι».

Για τις δύο ήττες από ΟΦΗ και Παναιτωλικό: «Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάζω τι κάνουν άλλες ομάδες, είμαι πικραμένος που χάσαμε τα δυο παιχνίδια αυτά και ταυτόχρονα υπάρχουν και οι 2 πόντοι που πετάξαμε στη Ριζούπολη».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Πρέπει να ξεχάσουμε ταξίδια, κούραση και προβλήματα. Είναι δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να κάνουμε κατάθεση ψυχής και να τα δώσουμε όλα. Έδειξε ο Ατρόμητος κάποια στοιχεία, έχει ποιοτικό ρόστερ και θα κοιτάξουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*