Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Γιαννάκης: «Έτοιμοι για ματς που θα κριθεί στον πόντο»

Γιαννάκης: «Έτοιμοι για ματς που θα κριθεί στον πόντο»

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα τονίζει πως η Εθνική πρέπει να προετοιμαστεί για το Βέλγιο σαν να πρόκειται για ματς που θα κριθεί στον πόντο.

Μόνο το παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι διεθνείς σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η… ζωντανή ιστορία της Εθνικής μπάσκετ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τις ελπίδες του για διάκριση και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

Τόνισε πως το μεγάλο όπλο της Ελλάδας είναι η δυνατότητα πολλών παικτών να διαβάζουν και ατομικά το ματς, ενώ πρόσθεσε πως στο μπάσκετ οφείλεις καθημερινά και σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά να δείχνεις την ανωτερότητά σου.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» και τους Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου:

Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα:
«Ήταν θετική η εικόνα της προσπάθειας, της διάθεσης. Κάποιες στιγμές έστω και με δυσκολία τα καταφέραμε και είχαμε υπομονή και καθαρό μυαλό ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Είμαστε σε καλό σημείο, αλλά δεν παίξαμε μια κάποια πιο σκληρή ομάδα, Οι Σλοβένοι μας πίεσαν για ένα δεκάλεπτο, αυτή ήταν μια καλή διαχείριση από εμάς, ενώ οι Κροάτες είχαν τον έλεγχο για 35 λεπτά, αλλά δεν άντεξαν στη δική μας πίεση. Απλά δεν υπήρξε στον όμιλό μας ομάδα που να ήταν σκληρή τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Τα παιδιά έδειξαν την ποιότητά τους και αυτό ήταν ευχάριστο».

Για τις ομάδες που είναι φαβορί:
«Η Σερβία δείχνει αυτήν τη σκληράδα που έλεγα πριν. Τη Γαλλία δεν την έχω δει με την προσθήκη του Πάρκερ. Πέρυσι έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, αλλά δείχνει να έχει σκαμπανεβάσματα. Η Σερβία δείχνει σταθερότητα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως Ισπανία και Ιταλία που ήταν στον όμιλό της είναι καλές επιθετικά αλλά ευάλωτες στην άμυνα. Τέτοιες ομάδες μπορούν να τις τιμωρήσουν».

Για το μεγάλο όπλο της Εθνικής:
«Έχουμε παιδιά που ξέρουν να διαβάζουν ατομικά το γήπεδο και τις καταστάσεις που δημιουργούνται στην επίθεση. Η ομάδα του 2005 έστειλε αυτό το μήνυμα και ελπίζω να συνεχίσουμε να το δίνουμε αυτό, Όταν διεκδικείς την κορυφή πάντα θα βρεθείς σε τέτοιες καταστάσεις και θα σου δώσει λύσεις αυτή η συμπεριφορά για πράγματα που μπορούν να συμβούν και ίσως δεν τα είχες δει ούτε στο σκάουτινγκ. Με την Κροατία το κάναμε και ο αντίπαλος γέμισε με πανικό. Η περιφέρεια κρατά στον ίδιο ρυθμό την ομάδα γιατί μπορούμε να φρεσκάρουμε την ομάδα. Ο Μάντζαρης για παράδειγμα παίζει πολύ λίγο, ενώ σε άλλη ομάδα θα ήταν βασικός. Έχει το μυαλό να περιμένει και αυτό είναι μεγάλο προσόν για την προσωπικότητά του».

Για το παιχνίδι με το Βέλγιο και το πού θα κριθεί:
«Αν αμυντικά είμαστε συνεπείς και δεν τους επιτρέψουμε να έχουν άνεση απέναντί μας. Το Βέλγιο θα παίξει δυνατά στην άμυνα και με το μυαλό μας. Μπορεί να μην έχει το όνομα, αλλά το μπάσκετ έχει μεγάλη πρόοδο στην Ευρώπη. Το είδαμε και με τους Ολλανδούς. Έχουν παίκτες σκληρούς, με εμπειρία από Ευρωλίγκα και δεν θα πρέπει να τους δώσουμε εύκολους πόντους. Ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πολλά παιδιά και πολλά σχήματα. Καλύτερα να ετοιμαστούμε για ένα παιχνίδι που θα κριθεί στον πόντο, παρά να πούμε πως είμαστε ανώτεροι και θα καθαρίσουμε».

Για το ενδεχόμενο προημιτελικού με την Ισπανία:
«Δεν πάω από τώρα στο επόμενο παιχνίδι με πιθανό αντίπαλο την Ισπανία. Θέλω να χαρώ το τώρα και το συγκεκριμένο ματς. Από πέρυσι έδειξαν πως είναι… κάπως και κυρίως προσπαθούν μόνο από την επίθεση να κερδίσουν. Η άμυνα είναι όμως πάντα εκεί, ενώ στην επίθεση δεν μπορείς να είσαι σίγουρος».

Για το ταβάνι της Εθνικής:
«Με ενδιαφέρει το Βέλγιο τώρα. Υπάρχει υλικό και φαίνεται από τα παιδιά που έχουν κερδίσει την Ευρωλίγκα, αλλά στο μπάσκετ κάθε μέρα πρέπει να δείχνεις πως είσαι πρωταθλητής και να παραμένεις συγκεντρωμένος».

πηγή sport fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*