Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Γιάννης Βλάχος «Εξαιρετική η ποιότητα της ΑΕΚ»

Γιάννης Βλάχος «Εξαιρετική η ποιότητα της ΑΕΚ»

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για τους ανθρώπους του Πλατανιά η παρουσία της ομάδας στην πρεμιέρα της Super League. Δεν είναι τόσο η ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ, όσο γενικά η απογοητευτική αντίδραση μετά από το πρώτο γκολ. Το τόνισε ο προπονητής, Γιώργος Παράσχος, στη συνέντευξη Τύπου και μαζί του συμφωνεί ο νέος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Γιάννης Βλάχος.

Με μακρά θητεία στο scouting και την ανάλυση αντιπάλων στον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, την Ξάνθη, τον Αιγινιακό και τον Πλατανιά, επέστρεψε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στα Χανιά για να αναλάβει επιτελικό ρόλο, στο πλευρό του Παράσχου. χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» την ΑΕΚ, τονίζοντας ωστόσο ότι η εικόνα αυτή διαμορφώθηκε και από λάθη της δικής του ομάδας.

«Για όλους μας ήταν δυσάρεστη έκπληξη η παρουσία μας κυρίως μετά το γκολ, γιατί μέχρι εκεί είχαμε μια αρκετά καλή λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι. Σίγουρα δυσκολευόμασταν μπροστά, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι και κρατούσαμε μακριά από την περιοχή την ΑΕΚ. Μετά το γκολ όμως χάσαμε την ισορροπία και την αυτοσυγκέντρωσή μας και το ματς ουσιαστικά τελείωσε μετά το 2-0. Δεν είχαμε ψυχολογία, ήταν αδύνατο να αντιδράσουμε», είπε ο Γ. Βλάχος και σχολιάζοντας το πρώτο δείγμα γραφής των γηπεδούχων στην επιστροφή τους στη Super League, υπογράμμισε: «Αν δούμε τα επί μέρους στοιχεία η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή αλλά μετά από το γκολ. Εμείς φοβόμασταν το πρώτο 20λεπτο και εκεί νομίζω ανταποκριθήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι εμείς ήμασταν αυτοί που δεν σταθήκαμε όπως έπρεπε μετά το γκολ. Αλλά σίγουρα η ποιότητα της ΑΕΚ από το κέντρο και μπροστά είναι εξαιρετική. Και στην άμυνα οι δυο σέντερ μπακ είναι δεμένοι, αλλά κι εμείς δεν πιέσαμε όπως θα έπρεπε. Με εντυπωσίασε ο Σιμόες, δεν έχω δει στατιστικά αλλά δε νομίζω να είχε λάθος πάσα. Ο Γιόχανσον φυσικά ήταν εξαιρετικός. Πολύ ποιοτικός παίκτης είναι ο Βάργκας, ενώ βλέπω τρομερή βελτίωση του Πλατέλλα που τον είχα στην Ξάνθη. Αυτό έχει να κάνει με τον προπονητή. Οταν ο προπονητής σού δείχνει εμπιστοσύνη όλα είναι πιο εύκολα. Και φανταστείτε ότι απέναντί του υπήρχε ένας από τους καλύτερους παίκτες μας, ο Βάντερσον. Επίσης, η ΑΕΚ μετά το 50΄ όταν πέρασε σέντερ φορ ο Αραβίδης απέκτησε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και για περίπου 20 λεπτά μας άσκησε τεράστια πίεση».

Όσο για τις αιτίες της κακής εμφάνισης και τους τρόπους αντιμετώπισης, ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά δήλωσε: «Ίσως κάποιοι παίκτες μας επηρεάστηκαν από την ατμόσφαιρα, γιατί αρκετοί από αυτούς παίζουν για πρώτη φορά σε τέτοιες συνθήκες. Ο κόσμος στην Ελλάδα ασκεί πολύ μεγάλη πίεση κι αυτό που θέλαμε εμείς είναι να μεταφέρουμε αυτή την πίεση στην ΑΕΚ.

Είναι ξεκίνημα, τώρα μαθαίνουμε την ομάδα γιατί δεν είχαμε δυνατά φιλικά. Ουσιαστικά το πιο δυνατό μας φιλικό ήταν εναντίον την Ξάνθης και τα υπόλοιπα με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας. Τις προηγούμενες χρονιές είχαμε την ευκαιρία να παίζουμε με τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη, αλλά τότε ήταν πολύ πιο ισχυροί αντίπαλοι. Καλό θα μας κάνει η ήττα γιατί έχουμε έναν πολύ έμπειρο προπονητή, τον Γιώργο Παράσχο, που θα το διαχειριστεί. Έχει αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες καταστάσεις. Απλώς κι αυτός εναντίον της ΑΕΚ δεν περίμενε τόσο κακή αντίδραση μετά το γκολ.

Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι όταν θα είμαστε πλήρεις. Έλειπε ο βασικός μας φορ ο Ράμος, ο Μιλούνοβιτς προερχόταν από τραυματισμό και δεν έπαιξε, ο Ντίνας δεν είναι έτοιμος ακόμα, ενώ περιμένουμε ακόμα έναν παίκτη για να κλείσουν οι μεταγραφές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*