Home / Άλλα Σπόρ / Γίνε και εσύ μέρος του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Γίνε και εσύ μέρος του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023 είναι γεγονός!

Λίγες μέρες έμειναν ως την πρώτη εκκίνησή του μεγάλου αθλητικού γεγονότος για την χώρα μας που φέτος θα ξεκινήσει με έναν Πρόλογο στις 2/5 στο Ηράκλειο και στο Karteros Beach Sports Center και θα ολοκληρωθεί μετά από 4 συναρπαστικές διαδρομές στην Αρχαία Ολυμπία στις 6 Μαϊου!

20 ομάδες, 120 αθλητές θα ριχτούν στη μάχη του φετινού Γύρου με φόντο το απεραντο γαλάζιο της Ελλάδας.

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που αφορά επαγγελματικές και εθνικές ομάδες υψηλού επιπέδου και τους αθλητές τους, με τις Παράλληλες Δράσεις του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας μπορείς να γίνεις μέρος της ιστορίας που γράφει ο Γύρος!

Μία διοργάνωση που αναβίωσε με την αμέριστη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού με στόχο να βάλει ξανά την Ελλάδα στο προσκήνιο της διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Μάλιστα στην Ποδηλατοβόλτα του Ηρακλείου στις 30/4 ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης θα ποδηλατίσει μαζί με τους συμμετέχοντες, και φυσικά θα δώσει το παρών στις εκδηλώσεις του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου.

Με το τρίπτυχο «Αθληση – Μετακίνηση – Ψυχαγωγία» η Cycling Greece ετοίμασε τις φετινές παράλληλες εκδηλώσεις της.

Στόχος είναι να αθληθούμε μαζί, να περάσουμε σημαντικά κοινωνικά μηνύματα όπως αυτό της συμπερίληψης, να διασκεδάσουμε και να βάλουμε σταδιακά το ποδήλατο στη ζωή μας με ασφάλεια και προσοχή.

Στο Ηράκλειο και στο Karteros Beach Sports Center το πρωί των Παράλληλων Εκδηλώσεων, όπου θα συμμετέχουν και μαθητές από σχολεία του Ηρακλείου θα διεξαχθεί και ο Πρόλογος, δηλαδή ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης των αθλητών που συμμετέχουν στον Γύρο! Οπότε οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον θεαματικό αγώνα.

Στην Καλαμάτα και στην Κυπαρισσία οι συμμετέχοντες στις Παράλληλες Εκδηλώσεις και οι παριστάμενοι στα σημεία τερματισμών θα απολαύσουν τους εντυπωσιακούς τερματισμούς του 2ου και του 3ου ετάπ! Μία μεγάλη ποδηλατική γιορτή με αγωνιστικό θέαμα υψηλού επιπέδου.

Παράλληλα, πολλά μικρά δωράκια και αναμνηστικά θα δοθούν στους μικρούς μας φίλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Παράλληλων Εκδηλώσεων

Ηράκλειο, 30/4, εξωτερικός χώρος Λίντο (ΕΑΚΗ), 11π.μ

Ποδηλατόβολτα, Μπορούμε να Ποδηλατούμε όλοι μαζί

Έρχεστε όλοι με το ποδήλατό σας, τους φίλους και τα κράνη σας για μία παραλιακή Βόλτα στο όμορφο Ηράκλειο, μέχρι το Λιμάνι και πίσω στο Λίντο.

2/5 Karteros Beach Sports Center, 9:30π.μ

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία όσο γίνονται οι προετοιμασίες για τον θεαματικό αγώνα χρονοέτρησης, να να δοκιμάσουν με τα ποδήλατα τους μια mini ποδηλατική mountain bike διαδρομή και να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές για την ποδηλατική οδηγική ασφάλεια! Για τα Σχολεία που αναμένεται να συμμετάσχουν και τους μαθητές τους θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα γνωριμίας με τα Αθλήματα Άμμου.

Στις 10:30 θα ξεκινήσει ο Πρόλογος και αμέσως μετά θα γίνουν η παρουσίαση των ομάδων και οι απονομές των νικητών! Ο Πρόλογος είναι ένας συναρπαστικός αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, που όσοι έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν θα εντυπωσιαστούν από τις ικανότητες των ποδηλατών!

3/5 Εγκαταστάσεις Λιμένος Ηρακλείου Parking ν2

& – 4/5 Μόλος Λιμάνι Καλαμάτας 11π.μ

Σας περιμένουν το ΔΕΗ e-bike festival με μια ειδική πίστα για να δοκιμάσετε όλα τα σύγχρονα ηλεκτρικά ποδήλατα & ταυτόχρονα να ενημερωθείτε από το Κωτσόβολο για όλες τις εξελίξεις της Ηλεκτροκίνησης.

Μια διαδρομή τύπου Σιρκουί θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με τα ποδήλατα και τα κράνη τους να χρονομετρηθούν.

Θα είμαστε όλοι εκεί μέχρι αργά το μεσημέρι να περιμένουμε τον τερματισμό του 1ου και του 2ου ετάπ, να ζήσουμε την ένταση του αγώνα και να χειροκροτήσουμε τους νικητές στις απονομές!

5/5 Κυπαρισσία, κεντρική πλατεία, 11π.μ-4μ.μ

Ποδηλατική Πίστα Δεξιοτεχνίας, και ένας πολύ εντυπωσιακός ανηφορικός τερματισμός των αθλητών για τους θεατές!

Εκτιμώμενες ώρες άφιξης των αθλητών στους τερματισμούς

Ηρακλείο: 15:45 – 16:30

Καλαμάτα: 16:45 – 17:15

Κυπαρισσία: 15:15 – 15:45

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*