Home / Άλλα Σπόρ / Βλάχος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Στόχος μας η κορυφή – Για εμάς ήταν ένα καμπανάκι το σημερινό»

Βλάχος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Στόχος μας η κορυφή – Για εμάς ήταν ένα καμπανάκι το σημερινό»

Χαρούμενος για τη νίκη της Εθνικής ομάδας πόλο επί των ΗΠΑ και την πρόκριση της στα προημιτελικά εμφανίστηκε ο Θοδωρής Βλάχος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ο οποίος όμως στάθηκε περισσότερο στα… μαθήματα που έλαβε η ομάδα από το σημερινό ματς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε ότι η εμφάνισή των διεθνών μας, ειδικά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα πρέπει να αποτελέσει ένα «καμπανάκι» για τη συνέχεια και τους υψηλούς στόχους που υπάρχουν στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (25/07) την Κροατία ή το Μαυροβούνιο για μια θέση στην τετράδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, Θοδωρή Βλάχου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Για το τελικό αποτέλεσμα και τη μεγάλη ανατροπή ανέφερε:

“Το θέλανε, το πιστέψανε οι αθλητές μου και κάνανε μια μεγάλη ανατροπή που μας δίνει απλά τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο, δεν μας εξασφαλίζει κάποια πρόκριση στην τετράδα. Ο τρόπος που έγινε δείχνει πάρα πολλά, ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για ΄μας . Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και μείναμε σε άσχημη απόδοση και στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά δείξαμε στα τελευταία δυο ότι έχουμε αρετές, έχουμε πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε και στην άμυνα και στην επίθεση, τα οποία όμως την επόμενη φορά πρέπει να τα κάνουμε από πιο νωρίς και όχι να περιμένουμε το τελευταίο οκτάλεπτο”.

Στη συνέχεια, εξήγησε ποια ήταν τα λόγια τού κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου για να τους αφυπνίσει:

“Αυτό που τους έλεγα συνέχεια, γιατί τους ξέρω και με ξέρουν, είναι ότι δεν παίζουμε αυτό που μπορούμε, δεν δεχόμαστε δηλαδή εύκολα γκολ, ότι επιτρέπουμε στους Αμερικάνους να κάνουν ό,τι φάση θέλουν. Είναι και λίγο θέμα εγωιστικό, πρέπει να τους κεντρίσεις και λίγο τον εγωισμό μερικές φορές για να καταφέρουν να πουν ότι «δεν γίνεται άλλο, πρέπει να προσπαθήσω». Καμιά φορά αυτή η προσπάθεια δεν βγάζει σε τέτοιο αποτέλεσμα γιατί το να κερδίσεις μια ομάδα σε τέτοιο επίπεδο στο τελευταίο οκτάλεπτο 5-1 δε γίνεται κάθε μέρα αλλά μπορεί και να γίνει. Πρέπει να το προσπαθήσεις”.

Ως προς το ποια ήταν η αλλαγή στην τακτική που ακολούθησαν ο 54χρονος τεχνικός ανέφερε:

” Ήταν πολύ πιο πιεστική η άμυνα , ρισκάραμε λίγο σε κάποιες φάσεις με ένα σύστημα που μπορείς να φύγεις μετά στην κόντρα επίθεση και να πετύχεις κάποιο γκολ. Ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και αποφασισμένοι στην επίθεση. Πετύχαμε πέντε γκολ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η επίθεση μας δεν ήταν καλή, είχαμε πολλές ευκαιρίες”.

Όσο για την τελευταία επίθεση που χάρισε το νικητήριο πόντο :

“Ήταν ιδανικό το τελείωμα, μετά το τάιμ άουτ και την αποβολή βάλαμε και το γκολ, γίναν όλα. Δε γίνονται πάντα αυτά. Πρέπει να ‘μαστε λίγο πιο προσεκτικοί, πιο νωρίς ,αυτό ήταν που τους είπα αμέσως και αυτό είναι που θα τους ξαναπώ πάλι και το καταλάβαν και οι ίδιοι. Στα μεγάλα παιχνίδια πρέπει να ‘σαι απ’ την αρχή κυρίαρχος μέσα στο νερό για να καταλάβουν οι αντίπαλοι ότι ζητάς τη νίκη, τη δικαιούσαι, ότι είσαι καλός και πιο δυνατός”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον στόχο για τη διοργάνωση της Ιαπωνίας:

“Ο πρώτος στόχος ήταν να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, που με τη νίκη αυτή επετεύχθη και βέβαια ο αμέσως επόμενος είναι στις 25 του μήνα να μπούμε στη διεκδίκηση μεταλλίων, να περάσουμε στην 4αδα και πλέον να έχουμε δυο παιχνίδια για να διεκδικήσουμε, αν όχι κορυφή , κάποιο μετάλλιο . Όταν φτάνεις εκεί θέλεις την κορυφή, δεν αγωνίζεσαι για την τρίτη θέση”.

Ερωτηθείς για τις υψηλές προσδοκίες και το επίπεδο της ομάδας απάντησε:

“Έχουμε ανεβάσει μόνοι μας τον πήχη τόσο ψηλά, μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείς να στοχεύεις, μπορείς να φτάσεις μέχρι εκεί. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με κάτι διαφορετικό, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Έχουμε τη στήριξη της Ομοσπονδίας και της Πολιτείας όποτε χρειάζεται στις μεγάλες διοργανώσεις και τις προετοιμασίες. Είναι ,πλέον, στο χέρι μας να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Ήταν μία νίκη που την ευχαριστήθηκαν όλοι οι Έλληνες που παρακολούθησαν το παιχνίδι αλλά για μας είναι ένα καμπανάκι . Μπορεί να μην έρθει η νίκη στο τέλος και να χάσουμε το επόμενο παιχνίδι, που πράγματι είναι πάντα το πιο κρίσιμο σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι ο προημιτελικός που κρίνει αν θα παίξεις για τα μετάλλια ή για αγώνες κατάταξης”.

Τέλος, περιέγραψε την πίστη που είχε η ομάδα για το αποτέλεσμα κόντρα στις ΗΠΑ:

“Σημασία έχει που το πίστεψαν τα παιδιά και τα κατάφεραν. Αυτοί αγωνίζονται, αυτοί πρέπει να το πιστεύουν”.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*