Home / Μπάσκετ / Euroleague / Βεζένκοφ: «Σκέφτομαι μόνο το Final Four – Αν το Σακραμέντο με θέλει κάτι μπορεί να γίνει»

Βεζένκοφ: «Σκέφτομαι μόνο το Final Four – Αν το Σακραμέντο με θέλει κάτι μπορεί να γίνει»

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με εξαιρετικό τρόπο την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, τερματίζοντας στην πρώτη θέση που θα τον φέρει αντιμέτωπο στα playoffs με τη Φενέρμπαχτσε.

Πρωταγωνιστής σε αυτήν την «ξέφρενη» πορεία είναι ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ αποτέλεσε τον αδιαμφησβήτητο ηγέτη του Ολυμπιακού, και οι περισσότεροι τον θεωρούν πολυτιμότερο της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας.

Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας στο σέρβικο «Sport Klub», σε μία συνέντευξη που είχε γίνει όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι όμως δημοσιεύτηκε σήμερα (15/4), τόνισε πως δεν σκέφτεται το MVP αλλά την παρουσία των «ερυθρολέυκων» στο Final Four. Παράλληλα, μίλησε και για το ενδεχόμενο να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να παίξει στους Σακραμέντο Κινγκς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία του Ολυμπιακού στην EuroLeague: «Η συνέπεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Προσπαθούμε να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο σε κάθε αγώνα. Προφανώς υπάρχουν καλές και κακές βραδιές. Το μείζον είναι ότι δουλεύουμε σκληρά, έχουμε καλή χημεία και καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Δεν έχουμε πετύχει κάτι ως τώρα, αλλά ο τρόπος που παίζουμε μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της EuroLeague»

Για το αν η πρωτιά της regular season σημαίνει κάτι: «Δεν σημαίνει κάτι ακριβώς. Φυσικά, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας γιατί μπροστά στους φιλάθλους μας, νιώθουμε καλύτερα. Μας υποστηρίζουν τόσο πολύ! Η βασική διαφορά σε πρώτη φάση είναι πως παίζεις εντός έδρας τα δύο πρώτα παιχνίδια. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μας βοηθάει ψυχολογικά».

Για το mentality του Ολυμπιακού και τις δύσκολες στιγμές της φετινής σεζόν: «Τον Δεκέμβριο κάναμε δύο σερί ήττες, από τον Ερυθρό Αστέρα (εντός) και τη Βιλερμπάν (εκτός). Δύο βδομάδες νωρίτερα είχαμε χάσει κι από τη Βαλένθια (εντός). Ήταν δύσκολα γιατί βρισκόμασταν ακόμη στην αρχή της σεζόν, αλλά το καλό είναι πως ξεχνάμε αμέσως τόσο τις καλές όσο και τις κακές βραδιές. Δεν απολαμβάνουμε τόσο πολύ όταν κερδίζουμε έναν αγώνα, ούτε σκεφτόμαστε υπερβολικά κάποια πράγματα όταν χάνουμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για την καλή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της ομάδας: «Όλοι έχουν τον ρόλο τους. Είναι όλοι πολύ θετικοί τύποι και βοηθάει ο ένας τον άλλον. Όλοι έχουμε τις κακές στιγμές μας, αλλά λειτουργούμε ως οικογένεια. Όταν κάποιος δεν αισθάνεται καλά, οι υπόλοιποι προσπαθούν αν τον βοηθήσουν. Φυσικά υπάρχουν κι οι διαφωνίες, αλλά με την καλή έννοια, όπως συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες».



Για το πώς χειρίζεται τις δικές του κακές βραδιές: «Προσπαθώ να δω τι έκανα λάθος. Μου αρέσει να βλέπω πάλι τους αγώνες και να παρατηρώ τι δεν πήγε καλά. Γενικά όμως, προσπαθώ να το ξεχνάω αμέσως γιατί έχουμε αγώνα κάθε τρεις ημέρες, οπότε είναι εύκολο να προχωρήσεις. Μου αρέσει να βλέπω τα λάθη μου, γενικά, για να βελτιώνομαι. Όλα σε έναν τρόπο όμως, που δεν θα κρατήσουν πίσω είτε εμένα είτε την ομάδα».

Για το MVP της EuroLeague: «Για να είμαι ειλικρινής δεν το περιμένω. Ίσως αν πάμε στο Final Four, να το σκεφτώ για μια στιγμή. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να βρίσκομαι στο Final Four».

Για τη συνεργασία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Δουλέψαμε μαζί στην Μπαρτσελόνα, πριν ξαναβρεθούμε στον Ολυμπιακό. Δίνει ελευθερία στους παίκτες. Οι προπονήσεις είναι καλές, η ενέργεια που έχει είναι καλή. Είμαστε μια δεμένη ομάδα, σαν μηχανή, όπου ακόμη κι αν ένα κομμάτι λείπει, οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι να καλύψουν το κενό. Έχουμε δείξει μέσα στη σεζόν πως είμαστε μια καλή ομάδα».

Για το διάστημα που αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα: «Με έβαλε σε ένα πλαίσιο για να αντιληφθώ τα όριά μου, σε ψυχολογικό επίπεδο. Μέχρι πού μπορώ να φτάσω και να μην τα παρατήσω ή “σπάσω”. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα. Ποτέ δεν κατηγορώ κάποιον γι αυτό. Ως ένα βαθμό, θεωρώ πως ίσως δεν τα άξιζα όλα αυτά, από την άλλη όμως ότι έκανα κι εγώ λάθη. Δεν ήμουν έτοιμος ενδεχομένως. Ήταν μια πραγματικά όμορφη εμπειρία, έκανα φίλους που θα έχω σε όλη τη ζωή μου, αλλά έμαθα κιόλας πως δεν τα παρατάω».

Για τον προπονητή με τον οποίο είχε το μεγαλύτερο δέσιμο: «Θα επέλεγα τον Γιώργο Μπαρτζώκα, γιατί έχουμε ιδιαίτερη σχέση. Δεν λέω ότι είμαστε φίλοι, αλλά έχουμε πραγματικά καλή σχέση. Θα επέλεγα επίσης τον πρώτο προπονητή που είχα στον Άρη, τον Βαγγέλη Αγγέλου, που ήταν βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς για πολλά χρόνια. Με έμαθε πολλά. Μπορώ να πω πολλούς. Από κάθε προπονητή προσπαθώ να μάθω και να πάρω κάποια πράγματα. Είχα την τύχη να δουλέψω με αρκετούς καλούς προπονητές και χαρακτήρες. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσω, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω δύο, θα έλεγα αυτούς. Ξέρεις, όλοι βλέπουν μόνο ό,τι δείχνει η κάμερα την ώρα του αγώνα, αλλά υπάρχουν πολλά πίσω από αυτό».

Για το ΝΒΑ: «Φυσικά είναι ένα όνειρο για όποιον παίζει μπάσκετ. Αλλά δεν το σκέφτομαι για να το κάνω, απλά για να λέω ότι το έκανα. Αν η κατάσταση είναι καλή και η ομάδα (σ.σ.: Σακραμέντο Κινγκς) με θέλει και βρούμε έναν τρόπο και μια ευκαιρία, μπορεί να γίνει κάτι. Όταν λέω για ευκαιρία, αναφέρομαι στο να μπορώ να έχω τη δυνατότητα να παίξω και να δείξω ποιος είμαι. Αυτή την στιγμή στο μυαλό μου είναι να πάω στο Final Four με τον Ολυμπιακό, τίποτε άλλο. Θέλω να είμαστε στο Κάουνας, μόνο αυτό σκέφτομαι».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*