Home / Μπάσκετ / NBA / Αϊβάζογλου στον ΣΠΟΡ FM: «Θα μπορούσαμε να δούμε μεγάλα events του NBA στην Ελλάδα»

Αϊβάζογλου στον ΣΠΟΡ FM: «Θα μπορούσαμε να δούμε μεγάλα events του NBA στην Ελλάδα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Αϊβάζογλου στην εκπομπή «Οι… μπάσχετοι» με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά

Για το ρόλο του στο NBA: «Είναι να επιβλέπω τις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολές, περίπου 80 χώρες, όσον αφορά τις επαφές της Λίγκας με τους φιλάθλους. Είτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις εκδηλώσεις και όλα τα events όπως στο Παρίσι, όλα τα Summer League και όπου υπάρχει επαφή με τους fans. Φέτος είναι μία χρονιά ειδικών συνθηκών. Η κανονική χρονιά είναι περιορισμένη και θα γίνει με ειδικές συνθήκες. Ευελπιστούμε όλοι ότι από την επόμενη σεζόν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Το εξετάζει η Λίγκα να γίνουν περισσότερα events, όπως τα global games. Στο παρελθόν θεωρούταν μία επιλογές σε αγορές και χώρες που δεν είναι από τα μεγάλα αθλήματα. Για αυτό υπήρχε ως έδρα το Λονδίνο. Υπάρχει μία αλλαγή και η Λίγκα ψάχνει αγορές που υπάρχει παρουσία και είναι ψηλά στις προτιμήσεις του. Θα έβλεπα να υπάρχουν περισσότερα τέτοια events. Οι παράμετροι που κοιτάμε είναι να υπάρχει αγάπη για το άθλημα, που στην Ελλάδα υπάρχει, να υπάρχουν υποδομές που στη χώρα μας έχουμε. Δεν θα το απέκλεια. Μιλάω σε έναν ορίζοντα πενταετίας.

Για τα θέματα που τον απασχόλησαν τη φετινή χρονιά που φτάνει στο τέλος της: «Είμαι έξι μήνες στη συγκεκριμένη θέση, αλλά έξι μήνες που θα μπορούσαν να είναι ένας χρόνος. Υπήρχαν πολλά θέματα με τον κορωνοϊό, τα θέματα της Κίνας, το θάνατο του Ντέιβιντ Στερν, του Κόμπι Μπράιαν και άλλα θέματα που προέκυψαν. Νιώθω μεγάλη περηφάνια για το πείραμα με τη φούσκα στο Ορλάντο, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία. Ευελπιστούμε να ολοκληρώσουμε και τη φετινή σεζόν το ίδιο επιτυχημένα».

Για το αν ο Έλληνας είναι φαν του NBA: «Ο Έλληνας είναι μεγάλος φαν του NBA. Σίγουρα υπάρχει εκτόξευση τα τελευταία χρόνια, λόγω των επιδόσεων του Γιάννη, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και εγώ που θυμάμαι τον εαυτό μου, συζητούσαμε για τα παπούτσια, τις φανέλες και τώρα με τις εγγραφές ή τις μεταδόσεις από την Cosmote TV. Είμαστε στις τοπ χώρες όσον αφορά την αγάπη στο πρωτάθλημα.

Ως προς το κομμάτι της τηλεθέασης πρέπει να μετράμε και τις καταστάσεις. Έγιναν οι αγώνες μέσα στο καλοκαίρι που στην αμερικάνικη ήταν από τα πιο χαμηλά της τελευταίας δεκαετίας. Από τους 41 αγώνες υπήρξαν πολλοί που ήταν πρώτοι στο κοινό που παρακολουθεί NBA. Το πράγμα έχει ξεφύγει από το κομμάτι της τηλεθέασης. Και στο επίπεδο των social media είδαμε εκτόξευση των αριθμών, μέσα από τα κανάλια μας στο YouTube, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το NBA pass».

Για την επιστροφή των φιλάθλων: «Η προσέγγιση της φούσκας δεν είναι εφικτή σε μία σεζόν με 72 αγώνες και όλες τις ομάδες. Τα πρωτόκολλα υγείας, τα τεστ, οι μέρες καραντίνας και όλα όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια της φούσκας θα τα εφαρμόσουμε και τώρα. Τη διοργάνωση θα την αναλάβουν οι ομάδες σα να πρόκειται μία κανονική σεζόν. Στην Αμερική κάθε Πολιτεία υπάρχουν ξεχωριστοί νόμοι και κανόνες για τον κορωνοϊό. Για να έχουμε φιλάθλους στα γήπεδα θα αργήσει. Δεν βλέπω να γίνεται κατά τη διάρκεια της κανονικής σεζόν».

Για τις σχέσεις του NBA με την Κίνα: «Οι τελικοί μεταδόθηκαν κανονικά και θεωρώ ότι έχουν προχωρήσει στην επόμενη σελίδα».

Για το ποια αγορά δεν έχει εισβάλει το NBA στις καρδιές του κόσμου: «Στη Λίγκα βλέπουμε τον εαυτό μας ως παγκόσμιο μπραντ. Στη δική μου περιοχή υπάρχουν πάρα πολλές αγορές που είναι μπασκετικές και υπάρχουν πολλά περιθώρια αύξησης του προϊόντος και της παρουσίας μας. Γενικά οι βαλκανικές αγορές πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Υπάρχουν και άλλες αγορές που εξετάζουμε. Το θέμα είναι ότι το μπάσκετ πρέπει να μπει σε επίπεδο υποδομών και κουλτούρας, αφού δεν παίζουν ή καταναλώνουν. Υπάρχει διάθεση, αφού έχουμε μιλήσει με φορείς, να το τρέξουμε. Με εξαίρεση το Ισραήλ που είναι ισάξιο με την Ελλάδα. Στο παρελθόν είχαμε αρκετούς παίκτες από την Ευρώπη που δεν έπαιζαν στο NBA, αλλά δεν πρωταγωνιστούσαν. Τώρα έχουμε πάνω από 60, όπως ο Γιάννης, ο Ντόντσιτς και κάποιοι άλλοι που πρωταγωνιστούν και ξεχωρίζουν έναντι των άλλων γηγενών παικτών. Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τη FIBA, ακόμα και σε επίπεδο διοικητικό, τεχνογνωσίας, ο κ. Ντέιτουμ είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας. Υπάρχουν πάρα πολλές πλατφόρμες συνεργασίας και θεωρούμε ο ένας τον άλλο στρατηγικό σύμμαχο για την εξάπλωση του αθλήματος σε όλον τον κόσμο».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*