Home / Ποδόσφαιρο / Football League / Αφαίρεση 12 βαθμών από την Παναχαϊκή

Αφαίρεση 12 βαθμών από την Παναχαϊκή

Εφέσιμη η ποινή

Aθήνα

Σε… περιπέτειες που φτάνουν ακόμη και στον υποβιβασμό μπήκε πλέον η Παναχαϊκή. Ο αθλητικός δικαστής της Football League τιμώρησε τους Πατρινούς με αφαίρεση 12 βαθμών, επειδή αγωνίσθηκαν στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής, κάτι που εάν εφαρμοσθεί, σημαίνει ότι οι «ροσονέρι» θα περιορισθούν στους 8 βαθμούς (σ.σ. αυτήν την στιγμή έχουν 20 βαθμούς) και ο υποβιβασμός τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Σημειώνεται, ότι η εν λόγω ποινή είναι εφέσιμη και πως στο αμέσως προσεχές διάστημα, η ΠΑΕ Παναχαϊκή αναμένεται να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες, απευθυνόμενη στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τον αθλητικό δικαστή, η Παναχαϊκή αγωνίσθηκε χωρίς άδεια από το τέλος Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις αναμετρήσεις με Καλλιθέα, Κέρκυρα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα, Πανελευσινιακό, Πανσερραϊκό και Ζάκυνθο. Μάλιστα, η ποινή αφαίρεσης των 12 βαθμών προέκυψε κατά συγχώνευση, αφού τυπικά θα έπρεπε να τιμωρηθεί με -21 βαθμούς (σ.σ. τρεις για κάθε έναν από τους επτά προαναφερόμενους αγώνες).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*