Home / Μπάσκετ / Euroleague / Αυτή ναι… ήταν Μπαρτσελόνα και πάει Κολωνία!

Αυτή ναι… ήταν Μπαρτσελόνα και πάει Κολωνία!

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε εκεί όπου ανήκει! Βγάζοντας χαρακτήρα και προσωπικότητα και παίζοντας άμυνα για σεμινάριο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Καταλανοί έστησαν πάρτι στο «Palau Blaugrana» επί της Ζενίτ (79-53) και πήραν το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για το Final Four της Κολωνίας, επιστρέφοντας σε τελική φάση Ευρωλίγκας μετά από επτά χρόνια!

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους ήταν πραγματικά η απόλυτη κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του παρκέ, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από τους Ρώσους. Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο έδειξε της ορέξεις της και πως δεν ήταν διατιθεμένη να μπλέξει περεταίρω σε περιπέτειες, χτίζοντας από νωρίς μια καλή διαφορά που όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν ολοένα και περισσότερο.

Κορυφαίοι για τους νικητές, Χίγκινς και Καλάθης με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ πολύτιμες βοήθειες πρόσφερε και ο Ντέιβις με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ. Αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός πως για ακόμα ένα παιχνίδι στη σειρά, ο ηγέτης των «μπλαουγκράνα», Νίκολα Μίροτις έμεινε στα… ρηχά (7 πόντους, 2/5 εντός πεδιάς).

Το ματς



Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο Κέβιν Πάνγκος ξεκίνησε «καυτός» και με πέντε μαζεμένους πόντους έδωσε το προβάδισμα στη Ζενίτ (6-9 στο 3′). Σε αυτό το σημείο, η Μπαρτσελόνα ανέβασε «στροφές» και με σύμμαχο την άμυνά της, έτρεξε ένα σερί 13-2, στέλνοντας τη διαφορά στο +8 (19-11 στο 8′), ενώ με έξι μαζεμένους πόντους του Μπράντον Ντέιβις στο τελευταίο λεπτό έκλεισε το δεκάλεπτο στο 23-14.

Μπαρτσελόνα-Ζενίτ: 79-53

Οι Ισπανοί συνέχισαν να παίζουν στο ίδιο υψηλό τέμπο και στις δύο άκρες του παρκέ και στη δεύτερη περίοδο. Αφού κράτησαν μόλις στους έξι πόντους τους Ρώσους στα πρώτα έξι λεπτά του δεκαλέπτου, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους κατάφεραν να χτίσουν σταδιακά μια διψήφια διαφορά και να προηγηθούν με +16 χάρη έμμεσο δίποντο του Γκασόλ (36-20). Παρά τις προσπάθειες της Ζενίτ να ροκανίσει τη διαφορά, το ημίχρονο έκλεισε με την Μπαρτσελόνα στο +13 για το 43-30.

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στην τρίτη περίοδο, καθώς λίγο η αστοχία, λίγο τα αρκετά λάθη των δύο αντιπάλων, μπήκαν συνολικά μόλις 21 πόντοι στο δεκάλεπτο (14-9), για το 57-39. Κάπου εκεί, η… κλεψύδρα άδειασε οριστικά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, αφού με ένα σερί 8-2 της Μπαρτσελόνα στα μέσα της τέταρτης περιόδου η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +23 για το 69-46 στο 36′. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο +26 για το τελικό 79-53.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 43-30, 57-39, 79-53

Μπαρτσελόνα-Ζενίτ: 79-53

Μπαρτσελόνα-Ζενίτ: 79-53

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*