Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Αυτή είναι η ιστορία του ύμνου του Champions League

Αυτή είναι η ιστορία του ύμνου του Champions League

O συνθέτης Τόνι Μπρίτεν αποκάλυψε το… παρασκήνιο της γέννησης του ύμνου του Champions League ενώ Λιονέλ Μέσι και Ζινεντίν Ζιντάν μίλησαν για τα συναισθήματά τους κάθε φορά που τον ακούν στο γήπεδο.

AdTech AdΤο Champions League αποτελεί μακράν την πιο αγαπημένη διοργάνωση των φιλαθλων σε συλλογικό επίπεδο και είναι κοινό μυστικό ότι ένας από τους λόγους της επιτυχίας της κρύβεται στο… τραγούδι.

Αναφερόμαστε φυσικά στον εμβληματικό ύμνο που συνοδεύει τη διοργάνωση εδώ και 24 χρόνια, με τον συνθέτη Τόνι Μπρίτεν να αποκαλύπτει το παρασκήνιο της γέννησής του μέσα από video που ανέβασε το επίσημο κανάλι της UEFA στο Youtube.

“Το Champions League ήρθε για να κάνει πιο ωραίο το ποδόσφαιρο και αυτή η ποιότητα έπρεπε να αντανακλάται στη μουσική του. Ακόμα πάντως και εμείς, οι δημιουργοί του, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα είχε σε παίκτες και κόσμο”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπρίτεν.

“Όταν βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο και παρατάσσεται και αρχίζει να παίζει ο ύμνος του Champions League, χτυπάει δυνατά η καρδιά σου”, δήλωσε ο Τιάγκο Σίλβα, με τον Λιονέν Μέσι να τονίζει: “Όταν είσαι στο γήπεδο και ακούς το τραγούδι ξέρεις ότι είναι ένα σημαντικό και ξεχωριστό ματς”.

Όσο για τον άλλοτε άσο των Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης και νυν προπονητή των “μερένγκες”, Ζινεντίν Ζιντάν: “Είναι κάτι το μαγικό. Όταν ακούς τον ύμνο σε αιχμαλωτίζει, θέλεις να δεις τι θα συμβεί μετά”.

Πηγή : Sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*