Home / Άλλα Σπόρ / Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Athens Junior European Cup τζούντο στην Αθήνα

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Athens Junior European Cup τζούντο στην Αθήνα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο έχει μπει στην τελική ευθεία των προετοιμασιών της για να φιλοξενήσει μία άρτια διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούντο «Athens Junior European Cup 2022» στο Περιστέρι για τους προσκεκλημένους της, τηρώντας πάντα πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία.

Ήδη για τη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες συμμετοχή από 24 χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση είναι τόσο μεγάλο που θα υπάρχουν και συμμετοχές εκτός της ηπείρου μας. Ήδη, έχει προστεθεί μία αθλήτρια από το Πουέρτο Ρίκο, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συμμετοχή και από χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Κούβα, μεταξύ άλλων.

Ο αριθμός των αθλητών, αλλά και των χωρών που θα συμμετέχουν, αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο τις επόμενες ημέρες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού τζούντο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαρτίου και την Ελληνική Ομοσπονδία να είναι έτοιμη να φέρει εις πέρας τη σημαντική αυτή διοργάνωση.

Το European Junior Cup θα αποτελέσει σημείο αναφοράς παγκοσμίως για το άθλημα του τζούντο, το οποίο έχει «αγκαλιαστεί» από το ελληνικό κοινό και έχει χαρίσει συγκινήσεις και μεγάλες επιτυχίες ιστορικά στη χώρα μας.

Όσον αφορά την ελληνική παρουσία, ήδη έχουν δηλωθεί 70 αθλητές και αθλήτριες στην πολυπληθέστερη ομάδα της διοργάνωσης.

Σημαντικό αριθμό συμμετοχών θα έχουν, επίσης, το Ισραήλ (29), το Αζερμπαϊτζάν (21), το Καζακστάν η Κύπρος (18) και η Ρουμανία (16) μέχρι στιγμής.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*