Home / Άλλα Σπόρ / Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Η δοκιμασία του σώματος και του νου

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Η δοκιμασία του σώματος και του νου

Περισσότεροι από 45.000 δρομείς από 92 χώρες θα βρεθούν στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου στρατιώτη, αλλά και στα υπόλοιπα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας με στόχο να πουν το δικό τους «νενικήκαμεν». Η ιστορική διοργάνωση, από αγωνιστικής πλευράς, αρχίζει σήμερα με τις διαδρομές των 10.000 μ. και θα κορυφωθεί αύριο με τον αγώνα στην αυθεντική διαδρομή που, 2.512 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα, στέλνει τα δικά του μηνύματα με αποδέκτες σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η αγωνιστική δράση αρχίζει σήμερα το απόγευμα με τα 10.000 μ. ΟΠΑΠ και τα 10 χλμ. Universities Night Run OPAP. Ο νυχτερινός αγώνας πανεπιστημίων διεξάγεται για πρώτη χρονιά και θα αγωνιστούν φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρωί της Κυριακής (08.30), θα διεξαχθούν τα 5.000 μ. Και στα δύο αγωνίσματα θα συμμετάσχουν και κορυφαίοι πρωταθλητές μας, όπως οι Αναστασία Μαρινάκου, Κατερίνα Κουτλή, Μαρία Κάσσου, Χριστόφορος Μερούσης, Γιώργος Τάσσης κ.ά. Το Σάββατο, στην ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου, θα πραγματοποιηθεί η λαμπαδηδρομία, στην οποία θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες που έχουν γράψει –και γράφουν– τη δική τους ιστορία στα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού.

Μαραθώνιος: Η δοκιμασία του σώματος και του νου

Το αγώνισμα, όμως, που προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας είναι αυτό του μαραθωνίου. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου μπορεί να διεξάγονται μαραθώνιοι αλλά η αυθεντική διαδρομή είναι αυτή από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Στον μαραθώνιο έχουν δηλώσει συμμετοχή 15.500 δρομείς. Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν οι Κώστας Γκελαούζος, Παναγιώτης Καραΐσκος και Κατερίνα Ασημακοπούλου. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδος Κώστας Γκελαούζος πριν από λίγες ημέρες, στο Βερολίνο, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, αλλά παρά την κούραση, όπως δήλωσε, θέλει να κρατήσει τον τίτλο του πρωταθλητή που κατέκτησε πέρυσι. Η διοργάνωση για τους πρωταθλητές μας αποτελεί και πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας του Μαραθωνίου Δρόμου θα αρχίσει στις 09.00. Ολοι οι τερματισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 17.30. Ανάμεσα στους αγωνιζομένους αναμένεται να βρεθούν και οι Αμπέλ Αντόν και Μάρτιν Φιτς, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστήσει στο αγώνισμα κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 1997. Ο Φιτς προπορευόταν αλλά, ελάχιστα μέτρα πριν από το Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Αντόν πέρασε μπροστά και αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου. Οι δύο Ισπανοί θα επιστρέψουν ύστερα από 25 χρόνια στην κλασική διαδρομή και όπως δήλωσαν θα τρέξουν μαζί για να απολαύσουν τη συμμετοχή και να γιορτάσουν εκείνη τη διάκριση.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών αποτελεί μαγνήτη για χιλιάδες επισκέπτες. Υπολογίζεται ότι, με αφορμή τη διοργάνωση, αυτές τις ημέρες θα βρεθούν στην Αθήνα περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο ιστορικός αγώνας θα αφήσει στην αθηναϊκή κοινωνία και στην τοπική αγορά περισσότερα από 20.000.000 ευρώ. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διαφήμιση της χώρας μέσα από τον Μαραθώνιο.

Τόσο σήμερα όσο και αύριο θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, αλλά και σε δρόμους γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πηγή: Καθημερινή

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*