Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Αστέρας Τρίπολης: Το αγαπημένο σκορ, η άνοδος του Ριέρα και το βάθος του πάγκου

Αστέρας Τρίπολης: Το αγαπημένο σκορ, η άνοδος του Ριέρα και το βάθος του πάγκου

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, με γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες στο 84’ (1-0), ανεβαίνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα, ο Αστέρας πέτυχε ιστορική νίκη μέσα στη Λεωφόρο, αφού αυτή ήταν η πρώτη του ως φιλοξενούμενοι απέναντι στο «τριφύλλι», την ώρα που έχει και επτά ισοπαλίες ακόμα σε 18 συναντήσεις τους με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό!

Πάμε να εντοπίσουμε τα σημεία-κλειδιά της ομάδας από την Αρκαδία που έφερε τη νίκη κόντρα στο «τριφύλλι», αλλά και που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο σερί… εξάδας.

Το αγαπημένο σκορ: Με σκορ 1-0 ο Αστέρας νίκησε και τον Παναθηναϊκό κάτι το οποίο του έχει γίνει… συνήθεια, αφού τα έξι από τα οκτώ τρίποντά του φέτος έχουν έρθει με αυτόν τον τρόπο (1-0). Οι δύο άλλες φορές που δεν επικράτησε 1-0, ήταν κόντρα στον Ατρόμητο (6-2) και στον πρώτο γύρο με αντίπαλο ξανά τον Παναθηναϊκό (2-1).

Αυτό το 1-0 δείχνει πως η ομάδα από την Τρίπολη έχει βρει τον τρόπο ακόμη και τις φορές που δεν είναι τόσο καλή, να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα και όχι μόνο αυτό, αλλά να διατηρεί και το προβάδισμα μέχρι τέλους. Δείγμα ότι έχει βελτιωθεί και ξέρει πότε να σκοράρει ακόμα και σε δύσκολα ματς. Βγάζει χαρακτήρα, έχει γίνει… επαγγελματίας και έχει μπει εδώ και καιρό στον σωστό δρόμο.

Η κατακόρυφη άνοδος των Ριέρα, Βαλιέντε: Τόσο ο Άντριαν Ριέρα όσο και ο Χοσέ Λουίς Βαλιέντε έχουν αποδειχθεί σε ποδοσφαιριστές-κλειδιά για τον Αστέρα! Οι δυο παίκτες των Αρκάδων σε κάθε ματς είναι ολοένα και καλύτεροι και ξέρουν να δίνουν τη λύση όταν τα βρίσκουν σκούρα.

Το χρειαζόταν αυτό ο Αστέρας. Να υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που θα βασίζεται και θα ξέρει ότι θα δίνουν τη βοήθεια όταν την έχει ανάγκη. Ο Ριέρα στο σημερινό ματς ήταν πρωταγωνιστής εκτός από τον σκόρερ Μπαράλες, καθώς ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι και νίκησε η ομάδα του, ενώ γενικότερα τον τελευταίο καιρό δείχνει να παίρνει πρωτοβουλίες και να έχει ηγετικό ρόλο. Ο Βαλιέντε παρότι στα προηγούμενα ματς είχε χάσει τη θέση του από τον Κανελλόπουλο, δεν… μάσησε, μπήκε στο προηγούμενο παιχνίδι και σκόραρε το νικητήριο γκολ με τον Απόλλωνα, ενώ κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν εξαιρετικός, ιδιαίτερα στα ανασταλτικά του καθήκοντα βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του.

Το βάθος του πάγκου επιτρέπει το ροτέισον: Ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε στο ματς με τον Παναθηναϊκό μια διαφορετική ενδεκάδα και έκανε ένα εκτεταμένο ροτέισον. Ξεκίνησε βασικούς παίκτες τους οποίους δεν τους είχε σε άλλα παιχνίδια, όπως τον Τασουλή, τον Τιλίκα, τον Κρέσπι και κράτησε στον πάγκο τον Άλβαρες, τον Μπαράλες, τον Σίτο, τον Ριέρα. Έδωσε ρυθμό στον Τσιφτσή, εναλλάσσει στα στόπερ τους ΠίτσουΚαστάνιο, κρατώντας βασικό τον Χριστόπουλο.

Ο Ράσταβατς ήθελε να δώσει ανάσες στους παίκτες του μετά το χιονισμένο ματς της Δευτέρας με τον Απόλλωνα και στο σημερινό παιχνίδι που ήταν σημαντικό, έκανε την κατάλληλη στιγμή τις αλλαγές, οι οποίες δεν έτυχαν αλλά… πέτυχαν! Το έχουμε ξαναδεί αυτό, οι αλλαγές δηλαδή να φέρνουν τελικά τη λύση και να λύνουν τον γόρδιο δεσμό, όπως είχε κάνει και ο Κρέσπι κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Μπαράλες σήμερα, ο Ριέρα με τον Ατρόμητο. Γενικότερα, ο Σέρβος τεχνικός και το επιτελείο του προσπαθούν και καταφέρνουν να γίνουν επιδραστικοί στα παιχνίδια της ομάδας τους.

Το μεγαλύτερο φετινό αποτέλεσμα, οι τέσσερις σερί νίκες και τα playoffs: Ο Αστέρας έψαχνε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, το οποίο παραλίγο να το πετύχει τόσο με τον Άρη όσο και με τον ΠΑΟΚ (εντός και εκτός έδρας). Στα σημεία έχασε και τα τρία αυτά παιχνίδια, αλλά στη Λεωφόρο βρήκε το μεγαλύτερο αποτέλεσμά του στη φετινή σεζόν. Πλέον μετράει 4 σερί νίκες, κάτι το οποίο αν μη τι άλλο είναι ό, τι καλύτερο ζητούσαν οι Αρκάδες αφού τους εδραιώνουν στην εξάδα.

Ευκαιρία να «κλειδώσει» την εξάδα και να χτίσει μεγαλύτερο σερί: Αυτή την στιγμή ο Αστέρας ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο -1 από τον Παναθηναϊκό. Πλέον είναι στο χέρι των Αρκάδων σε αυτά τα 7 παιχνίδια που απομένουν να διασφαλίσουν την θέση τους στην εξάδα και να προσπαθήσουν να ανέβουν και ακόμη πιο ψηλά.

Αυτό βέβαια δεν είναι ανέφικτο καθώς έχουν ένα βατό πρόγραμμα κυρίως στην έδρα τους με ομάδες κόντρα στις οποίες μπορούν να πάρουν τη νίκη. Την ερχόμενη Τετάρτη θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είναι από τις ομάδες που… βγάζει μάτια φέτος αλλά έχει και παρόμοιους στόχους, οπότε μια πιθανή νίκη θα δώσει στον Αστέρα την ισοβαθμία και ουσιαστικά θα του «κλειδώσει» την εξάδα.

Ακολουθεί η Λαμία εκτός έδρας, ο Ιωνικό εντός, στην συνέχεια θα φιλοξενηθεί στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, τον οποίο στον πρώτο γύρο τον είχε νικήσει με το εμφατικό 6-2 και μετά τον Άρη ξανά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Τα δυσκολότερα παιχνίδια ως το φινάλε είναι εκτός έδρας, με Ολυμπιακό (εξ αναβολής) και με την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική.

Ο Ράσταβατς και το επιτελείο του επιβραβεύονται: Μπορεί ο πρώτος γύρος να μην πήγε όπως θα ήθελε ο Μίλαν Ράσταβατς, αλλά από την αρχή επέμενε πως η ομάδα ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο το οποίο του βγήκε. Ο Αστέρας με δουλειά άρχισε να παίρνει τα θετικά αποτελέσματα που ήθελε και να σκαρφαλώνει στη βαθμολογία.

Και όχι μόνο αυτό. Οι Άρκαδες το κατάφεραν παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο σε αρκετά ματς, όντας από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο τα αποτελέσματα είχαν αδικήσει πολλές φορές την εικόνα των παικτών, ωστόσο αναμφίβολα ο Σέρβος τεχνικός ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να το γυρίσει, αφού έχει αποδείξει μέχρι σήμερα πως είναι από τους καλύτερους προπονητές στο ελληνικό πρωτάθλημα και με υπομονή και επιμονή καταφέρνει να φτάνει τον σύλλογο στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*