Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Αστέρας Τρίπολης / Αστέρας Τρίπολης: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους

Αστέρας Τρίπολης: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει κάνει μια εντυπωσιακή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους. Ο προπονητής των Αρκάδων, Μίλαν Ράσταβατς, έφτιαξε μια ομάδα μέσα σε ένα χρόνο που κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο.

Την Κυριακή είδαμε τον Αστέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό να χάνει με 2-0 και να μην τα παρατάει, να προσπαθεί μέχρι το φινάλε και τελικά να φέρνει στο ματς στα ίσα και μάλιστα με απίστευτο γκολ του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου, ο οποίος σκόραρε στα τελευταία λεπτά.

Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά, αυτά δικαιώνουν απόλυτα τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στα playoffs του πρωταθλήματος και μπορούν να ονειρεύονται ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έστω και αν βρίσκεται στο -5. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, με τους Αρκάδες να είναι σε πολλές κατηγορίες στην πρώτη πεντάδα (ή εξάδα).

Το sportfm.gr «κοιτάζει» τα νούμερα του Αστέρα Τρίπολης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:

Οι Αρκάδες διαθέτουν την 6η καλύτερη επίθεση με 27 γκολ ενεργητικό, ενώ έχει και την τέταρτη καλύτερη άμυνα με 25 γκολ παθητικό. Επιπλέον, είναι η 5η ομάδα στην κατηγορία σε τελικές προσπάθειες με 223, με τις 58 από αυτές να είναι με κεφαλιά (3η ομάδα στη σχετική κατηγορία).

Αποτελεί την 4η ομάδα σε δοκάρια με 8 πίσω από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η 4η ομάδα σε γεμίσματα με 202 εύστοχα σε 614 προσπάθειες, δηλαδή 1/3 εύστοχα γεμίσματα (0.3290). Τέλος, αποτελεί την 4η ομάδα του πρωταθλήματος με 1527 εύστοχες πάσες και η 6η σε ασίστ με 17.

Πάμε τώρα στα στατιστικά ορισμένων παικτών του Αστέρα Τρίπολης

Ο Χερόνιμο Μπαράλες είναι ο 2ος σκόρερ στην κατηγορία με 10 γκολ (όσα και οι Δουβίκας, Ανσαριφάρντ), ενώ είναι 3ος σε τελικές (43) πίσω από Τζόλη και Ελ Αραμπί.

Τα δυο μπακ τώρα, ο Φεντερίκο Άλβαρες και ο Γιάννης Κώτσιρας έχουν μεγάλη συμμετοχή στα παιχνίδια, όπως και στην επιθετική λειτουργία. Ο Αργεντινός μετράει 4 ασίστ, ενώ ο Έλληνας δεξιός μπακ έχει 29 εύστοχα γεμίσματα.

Ο χαφ Χουάν Μουνάφο βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των πασέρ, έχοντας 200 εύστοχες πάσες στο πρωτάθλημα. Επιπροσθέτως, ο στόπερ της ομάδας Ντάνι Σουάρεθ είναι 3ος σε επεμβάσεις οι οποίες φτάνουν τις 80.

Ρίχνοντας και μια μικρή ματιά στην πρώτη αγωνιστική των playoffs, ο Αστέρας ήταν η ομάδα με τις περισσότερες τελικές (12), αλλά και η πρώτη σε εύστοχα γεμίσματα (11/24). Παράλληλα, ο Λουίς Φερνάντεθ ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες τελικές, έχοντας 5 (η μία εκ των οποίων κατέληξε στα δίχτυα).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*