Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Αστέρας Τρίπολης: Μία ήττα τώρα, θα φέρει μία… νίκη του χρόνου

Αστέρας Τρίπολης: Μία ήττα τώρα, θα φέρει μία… νίκη του χρόνου

Μια εξαιρετική εικόνα έβγαλε προς τα έξω ο Αστέρας Τρίπολης την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ωστόσο κάποιες άσχημες και άτυχες στιγμές του στέρησαν την θέση στην εξάδα.

Στόχος βέβαια τώρα είναι η 7η θέση στη βαθμολογία και στους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες, οι Αρκάδες πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να το πετύχουν αυτό. Νίκη κόντρα στον Βόλο, ισοπαλία με τον Ατρόμητο και ήττα από τον Ιωνικό. Πλέον, καλούνται να πάρουν έναν βαθμό παραπάνω από τον ΟΦΗ και να τερματίσουν από πάνω. Όχι ότι θα έχει ουσιαστική διαφορά η 7η από την 8η θέση, κυρίως για το γόητρο μιλάμε.

Τι διαφορά όμως είχε το πρώτο παιχνίδι του Αστέρα με τον Βόλο από τα άλλα δυο που δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Αστέρας: Μία ήττα τώρα, θα φέρει μία… νίκη του χρόνου

Οι δοκιμές που έγιναν και «αλλοίωσαν» την εικόνα της ομάδας

Κόντρα σε Ατρόμητο και Ιωνικό είδαμε κάποιες αλλαγές σε σύγκριση με όλα όσα βλέπαμε όλη την χρονιά, ακόμη και στο ματς με την ομάδα του Κώστα Μπράτσου. Αγωνίστηκαν παίκτες, οι οποίοι δεν τους είδαμε και πολύ μέσα στην σεζόν και έμειναν εκτός βασικοί ποδοσφαιριστές. Από τη μια αυτό είναι κάτι θετικό, καθώς είναι καλό να δίνονται ευκαιρίες σε παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο όταν γνωρίζεις από πριν ότι δεν θα δώσουν όσα πρέπει, τότε μπορεί να θεωρηθεί λάθος κίνηση.

Από την άλλη, με αυτές τις δοκιμές φαίνεται ξεκάθαρα η εικόνα για το ποιοι ποδοσφαιριστές αξίζουν να συνεχίσουν να φορούν την φανέλα του Αστέρα και ποιοι είναι προτιμότερο να αποχωρήσουν από τον σύλλογο. Οπότε μια ήττα τώρα, θα φέρει μια νίκη την επόμενη σεζόν. Γιατί όταν καταφέρεις να απομακρύνεις κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν θα σου προσφέρουν τη νέα χρονιά λύσεις και τους αντικαταστήσεις με καλύτερους, τότε μόνο κέρδος θα έχεις.

Τα δικαιολογημένα παράπονα και το χτίσιμο για τη νέα σεζόν

Ο πρόεδρος του Αστέρα, κ. Μποροβήλος, μετά την ήττα από τον Ιωνικό, μίλησε στην ομάδα και τους επέπληξε. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το arcadiasports.gr ο πρόεδρος των Αρκάδων ανέφερε σχετικά στα αποδυτήρια: «Αυτή δεν είναι εικόνα για τον Αστέρα. Μήπως κάποιοι θεωρούν ότι τελείωσε το πρωτάθλημα; Μήπως κάποιοι πιστεύουν ότι βρίσκονται σε διακοπές; Συνέλθετε! Δε με απασχολεί η ήττα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή. Η εικόνα σας, ήταν απαράδεκτη. Χωρίς νεύρο, χωρίς διάθεση, χωρίς πάθος γι’ αυτό που κάνετε. Είστε ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας; Γνωρίζετε σε ποια ομάδα παίζετε; Ο Αστέρας, όλα αυτά τα χρόνια, είτε κυνηγάει κάποιον στόχο, είτε όχι, αγωνίζεται για τη φανέλα του και για τον κόσμο που τον στηρίζει. Περιμένω αντίδραση και διαφορετική εικόνα από όλους, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, το τελευταίο λεπτό της χρονιάς».

Αστέρας: Μία ήττα τώρα, θα φέρει μία… νίκη του χρόνου

Από τη μεριά του ο αρχηγός της ομάδας, Ματίας Ιγκλέσιας πήρε το λόγο και ζήτησε συγνώμη για την εικόνα που έδειξαν κόντρα στην ομάδα της Νίκαιας.

«Ζητάμε συγγνώμη για την εικόνα μας. Δείξαμε ένα πολύ κακό πρόσωπο που σας στενοχώρησε. Απογοητεύσαμε και τον κόσμο, κάτι που κατανοούμε ότι δεν είναι αποδεκτό. Πρέπει να σεβόμαστε όσους μας στηρίζουν, τη διοίκηση, τους φιλάθλους, αλλά και τους εαυτούς μας. Υποσχόμαστε ότι δεν θα παρουσιάσουμε πάλι τέτοια εικόνα».

Φυσικά, ο Γιώργος Μποροβήλος, ο Μίλαν Ράσταβατς, το επιτελείο του και οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν ενόψει της νέας σεζόν. Έχουν αντιληφθεί τα όσα πάνε καλά και τα όσα… κακά, ξέρουν που πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα και ήδη έχουν βρει πιθανούς στόχους για να «κλείσουν», ώστε ο Αστέρας να φτιάξει το ρόστερ του από νωρίς ή να το έχει σχεδόν έτοιμο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία.

Τι θα γίνει αν προκύψουν απώλειες σε κομβικές θέσεις;

Ο Κέβιν Σονί, ο Φεντερίκο Άλβαρες, αλλά και ο νεαρός Γιώργος Κανελλόπουλος, είναι σημαντικοί παίκτες για τον Αστέρα και προφανώς έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άλβαρες έχει ανανεώσει, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι πρόταση μπορεί να δεχτεί ο παίκτης και αν αποφασίσει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς.

Αστέρας: Μία ήττα τώρα, θα φέρει μία… νίκη του χρόνου

Πολλά έχουν ακουστεί και για τον Καμερουνέζο επιθετικό, τόσο από ομάδες του εξωτερικού, όσο και από την Ελλάδα. Όλα είναι στον αέρα μέχρι στιγμής γιατί δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα. Εάν αποχωρήσουν αυτοί οι τρεις παίκτες που αναφέραμε παραπάνω, τότε ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στις θέσεις που παίζουν. Για αυτό πρέπει να στρωθούν τα πλάνα για τη νέα σεζόν, να αποκτηθούν παίκτες οι οποίοι θα είναι μια έξτρα λύση, σε τυχόν… αποχωρήσεις κομβικών ποδοσφαιριστών.

Την ίδια ώρα, μένει να μάθουμε τι θα συμβεί και με τον Γιώργο Κανελλόπουλο, ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το φινάλε της σεζόν. Η ομάδα τον θέλει αλλά τον θέλουν… κι άλλοι, αφού πρόκειται για έναν ιδιαίτερα υποσχόμενο ποδοσφαιριστή.

Το παράδειγμα των «παλιών» προς τους… νέους

Ματίας Ιγκλέσιας και Χουάν Μουνάφο αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στους νεότερους ποδοσφαιριστές. Και αυτό γιατί είναι δυο παίκτες οι οποίοι έχουν ηγετική φυσιογνωμία και ξέρουν πώς να φέρουν… στα ίσα μια δύσκολη κατάσταση.

Προφανώς και δίνουν συμβουλές στους πιο νέους και κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο ξέρουν να βοηθήσουν την εικόνα του Αστέρα. Η νοοτροπία τους είναι αυτή που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να είναι από τους πιο αγαπητούς στην ομάδα και στον κόσμο.

Από τους πιο παλιούς μπορούμε να θεωρήσουμε και τον Χοσέ Λουίς Βαλιέντε ο οποίος από το 2018 αγωνίζεται στους Αρκάδες και δίνει τα μέγιστα σε κάθε ματς, όπως και ο Αντριάν Ριέρα που… βγαίνει μπροστά και πλέον είναι παρέα με τον Κέβιν Σονί οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας στη φετινή σεζόν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*