Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Αστέρας Τρίπολης: Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ είναι μονόδρομος!

Αστέρας Τρίπολης: Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ είναι μονόδρομος!

Το χαμένο έδαφος πρέπει να ανακτήσει ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος για την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενηθεί από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι Αρκάδες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο αυτή την στιγμή, γιατί χρειάζονται απαραίτητα τη νίκη στο ματς με την Ένωση και από αυτό εξαρτάται η είσοδος τους στα playoffs. Βέβαια, όλα είναι στον αέρα, καθώς περιμένουμε και την απόφαση βαθμών του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία θα βγει την Τρίτη. Έτσι, εάν η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά πάρει πίσω τους 5 βαθμούς, τότε ακόμη και με νίκη αύριο ο Αστέρας δεν μπαίνει στην εξάδα.

Κι αυτή… η εξάρτηση κρίθηκε από ματς τα οποία ο Αστέρας θα έπρεπε να είχε πάρει και ήταν τα λεγόμενα βατά του δευτέρου γύρου. Όπως με τον Ιωνικό και τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα, αν είχε κερδίσει ένα από τα δυο αυτά παιχνίδια, τότε θα είχε εξασφαλισμένη την θέση του στα Playoffs.

Τι πρέπει να κάνει τώρα; Μπορεί ακόμα να μην γνωρίζει τι θα γίνει με την απόφαση του ΠΑΣ, ωστόσο αύριο πρέπει να τα δώσει όλα όπως κάνει από την αρχή της σεζόν και να μπει στο γήπεδο για να νικήσει. Για να μην βρίσκεται με το… ραδιόφωνο στο αυτί και να ακούει τα αποτελέσματα των αγώνων του ΟΦΗ και του ΠΑΣ.

Ο Μίλαν Ράσταβατς έχει να διαχειριστεί τις απουσίες μόνο του Ενέκο Καπίγια και του Ματίας Ιγκλέσιας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο. Ο Σέρβος τεχνικός έχει στη διάθεσή του όλους τους υπόλοιπους παίκτες και μπορεί να παρατάξει στο ματς με την ΑΕΚ την καλύτερη πιθανή ενδεκάδα.

Στα θετικά ότι επέστρεψαν ποδοσφαιριστές, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό, βασικοί που είναι σημαντική βοήθεια για την ομάδα.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες ο οποίος ήταν τιμωρημένος, είναι μια σταθερή αξία για τον Αστέρα. Από τους πιο έμπειρους παίκτες και πάντα θα βρεθεί στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή, καθώς επίσης είναι εξαιρετικός στις στημένες φάσεις. Μάλιστα, είναι ο πρώτος παίκτης στο πρωτάθλημα σε τελικές προσπάθειες με το κεφάλι.

Ο Πίτσου Ατιένθα που έλειπε κι αυτός λόγω τιμωρίας, είναι από τους… βράχους της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας και όσες φορές έχει τύχει να λείψει μέσα στην σεζόν, η απουσία του είναι παραπάνω από αισθητή. Όχι μόνο γιατί είναι ένας δυνατός παίκτης, λόγω και της σωματοδομής του άλλωστε, αλλά και γιατί όταν παίζει ο Ισπανός ο Αστέρας έχει έναν αμυντικό που ηγείται της ομάδας του, αλλά και βοηθάει σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας.

Τέλος, ο Φεντερίκο Άλβαρες, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από μια μικρή ίωση, επιστρέφει στο ματς με την ΑΕΚ. Ο 27χρονος αριστερός μπακ ειδικά φέτος βγάζει μάτια με τις εμφανίσεις του. Και του Άλβαρες η απουσία ήταν αισθητή στο προηγούμενο παιχνίδι, όπως και σε κάθε ματς που δεν έχει αγωνιστεί. Και αυτό διότι εκτός από την φυσική του θέση, βοηθάει σε όλα τα επίπεδα την ομάδα. Στις στημένες φάσεις, στην καλή κυκλοφορία, στο κόψιμο των αντιπάλων, ο Ισπανός είναι εκεί να βγάλει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του που τον επιλέγει βασικό κάθε φορά.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνει ο Αστέρας στο αυριανό παιχνίδι, είναι να αφήσει πίσω τους τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό (5-1), να συγκεντρωθεί απόλυτα στην ΑΕΚ και αν δεχτεί γκολ πρώτος, να μην τα χάσει όπως γίνεται συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά να βγάλει αντίδραση και να γυρίσει το ματς υπέρ του! Ασφαλώς μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά οι Αρκάδες έχουν την ποιότητα και ο Μίλαν Ράσταβατς το πλάνο για να κάνει το… κόλπο γκρόσο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*