Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Ας το πούμε Σεβίλλη Cup καλύτερα !

Ας το πούμε Σεβίλλη Cup καλύτερα !

Άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της πρόσθεσε η Σεβίλλη αφού υπέταξε τη Λίβερπουλ στον τελικό του Europa League με σκόρ 3-1 και μάλιστα με ανατροπή. Οι ισπανοί έτσι πανηγύρισαν τον τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τους τίτλο (πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο) και πέμπτο συνολικά στην ιστορία τους έχοντας φτάσει στους τελικούς ισάριθμες φορές. Δηλαδή, με απλά λόγια, όταν η Σεβίλλη πάει τελικό στο τέλος σηκώνει το τρόπαιο.

 

Το παιχνίδι πάντως στο ξεκίνημα του δεν μας έδωσε την εντύπωση οτι θα κατέληγαν όλα ομαλά για τους Σεβιγιάνους. Αυτό διότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να επιτάξει τον ρυθμό της σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου σφυροκοπώντας τη Σεβίλλη κάνοντας την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Μέχρι το 35ο λεπτό όταν και άνοιξαν το σκόρ. Ο Ντάνιελ Στάριτζ πήρε τη μπάλα απο τον Κοουτίνιο , μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με εξαιρετικό σουτ με εξωτερικό φάλτσο δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μινιολέ. Όλα καλά λοιπόν για τη Λίβερπουλ που πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η Σεβίλλη παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη. Με τη σέντρα, και μόλις 17 δευτερόλεπτα να έχουν κυλήσει, ισοφάρισε. Ο Κεβίν Γκαμεϊρό ήταν ο θύτης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μετά απο καταπληκτική προσπάθεια και σέντρα του Μαριάνο. Στη συνέχεια η Λίβερπουλ έδωσε χώρο και το πλήρωσε παίζοντας παράλληλα κακή άμυνα. Στο 64′ οι Μπανέγα, Βιτόλο και Κόκε συνεράστηκαν άψογα μεταξύ τους με τον τελευταίο να χρίζεται σκόρερ μα σουτ λίγο έξω απο την περιοχή κάνοντας την ολική ανατροπή. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 70′, όλα έδειξαν οτι τελείωσαν για τη Λίβερπουλ. Ο Κόκε διπλασίασε τα τέρματα του αφού βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή μετά απο…πάσα της αντίπαλης άμυνας που έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει νικώντας για δεύτερη φορά τον βέλγο τερματοφύλακα και γράφοντας και το τελικό 3-1.

Αυτή είναι τρίτη χρονιά που κατακτούν το Europa και το Champions League ισπανικές ομάδες καθώς το 2014 είχε γίνει με τις Ρεάλ και Σεβίλλη, το 2015 με τις Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη και φέτος με τις Ρεάλ ή Ατλέτικο και την Σεβίλλη.

Αθανασούλης Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*