Home / Μπάσκετ / Αρμάνι-Ολυμπιακός: Οι 3+1 πρώην και ο… παραλίγο «ερυθρόλευκος»

Αρμάνι-Ολυμπιακός: Οι 3+1 πρώην και ο… παραλίγο «ερυθρόλευκος»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο στο «Mediolanum Forum» του Μιλάνου την Αρμάνι για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Απέναντι σε μία ομάδα της οποίας η δωδεκάδα κατά 25% αποτελείται με πρώην παίκτες τους, οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες για να έχουν ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ.

Μιλώντας για… πρώην ανάμεσα στις δύο ομάδες, η αρχή δεν μπορεί να μην γίνει με τον general manager της ιταλικής ομάδας, Χρήστο Σταυρόπουλο, ο οποίος εργάστηκε στους «ερυθρόλευκους» για περίπου 20 χρόνια. Από το καλοκαίρι του 2019, ανήκει στο δυναμικό της Αρμάνι, έχοντας παίξει καθοριστικό ρόλο για την αναβάθμιση του ρόστερ της, με παίκτες που έχουν περισσότερο την νοοτροπία νικητή (Χάινς, Ντατόμε) και γενικότερα για την καλύτερη οργάνωση που παρουσιάζει το κλαμπ σε αρκετά θέματα.

Από εκεί και έπειτα, επιστρέφοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, η Αρμάνι έχει στις τάξεις της παίκτες που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό όπως οι Κάιλ Χάινς, Ζακ ΛεΝτέι και Κέβιν Πάντερ, αλλά και έναν ακόμα, ο οποίος σε δύο τουλάχιστον μεταγραφικές περιόδους, μίλησε με τους «ερυθρόλευκους» και βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει μαζί τους.

Κάιλ Χάινς (2011-2013)

Το καλοκαίρι του 2011, οπότε και αποκτήθηκε από την Μπάμπεργκ, μετά από μία-δύο άνευρες εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν, σε συνδυασμό με τα 198 εκατοστά του ύψους του, τίποτα δεν προμήνυε πως θα κάνει τόσο μεγάλη καριέρα στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός σέντερ κατέκτησε δύο τρόπαια με τον Ολυμπιακό και ισάριθμα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πλέον συμμετέχει στην προσπάθεια της Αρμάνι να πιάσουν κάποια στιγμή τόπο τα χρήματά της με μία συμμετοχή σε Final Four. Την διετία που έπαιξε στην Ελλάδα, είχε συμπαίκτες από την τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα και φυσικά για ένα χρόνο προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Σε 53 αγώνες Ευρωλίγκας με τους πειραιώτες, είχε μέσο όρο 9,6 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, 1,2 κοψίματα και 1,1 ασίστ, με 56,2% στα δίποντα. Ανάμεσα στα δεκάδες εξαιρετικά παιχνίδια όπου είχε κομβική απόδοση, την κορυφαία του επίδοση σε πόντους και σύστημα αξιολόγησης ranking, την πέτυχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Χίμκι (82-87), όπου είχε 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ζακ ΛεΝτέι (2018-19)

Ο Ντέιβιντ Μπλατ του δίνει το καλοκαίρι του 2018 την ευκαιρία για ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα, βλέποντας τα κατορθώματά του στην Χάποελ Γκιλμπόα. Οι επιδόσεις του σε επίπεδο αριθμών δεν είναι κακές, όμως «πληρώνει» την απειρία του, την τακτική του αδυναμία και το ότι σαν παίκτης ακροβατεί μεταξύ των θέσεων «4» και «5», με την πρώτη πάντως να του ταιριάζει περισσότερο. Σε 30 αγώνες παίζοντας μέσο όρο 17 λεπτά, έχει με τον Ολυμπιακό 9,7 πόντους (57% στα δίποντα, 35,7% στα τρίποντα) και 4 ριμπάουντ.

Μετά από μία σεζόν ο ίδιος ο κόουτς Μπλατ δεν τον ανανεώνει και καταλήγει στην Ζαλγκίρις, προτού τον εμπιστευτεί η Αρμάνι. Το κορυφαίο του παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, είναι στην νίκη 91-87 στο ΣΕΦ απέναντι στην Μπασκόνια με 23 πόντους (10/13 δίποντα) και 9 ριμπάουντ, 6 εκ των οποίων επιθετικά.

Κέβιν Πάντερ (2019)

Οι τρομερές εμφανίσεις του με την ΑΕΚ και στην συνέχεια με την Βίρτους Μπολόνια, οδηγούν τον Ολυμπιακό στην απόφαση να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2019. Ο Ντέιβιντ Μπλατ του δίνει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά προλαβαίνει να τον κοουτσάρει για μόλις ένα παιχνίδι, καθώς μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Βιλερμπάν, αποχωρεί. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι χαρισματικός σκόρερ, όμως θέλει πολύ την μπάλα στα χέρια του και πολλά σουτ για να κάνει την δουλειά. Αυτό στους «ερυθρόλευκους» ήταν δύσκολο, αν και πολλοί υποστηρίζουν πως αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε επιστρέψει νωρίτερα, θα τον κρατούσε στο ρόστερ.

Έπαιξε με τον Ολυμπιακό σε μόλις έντεκα αγώνες, έχοντας 6,8 πόντους, 1,9 ασίστ και 0,8 ριμπάουντ μέσο όρο, έχοντας τραγικά ποσοστά ευστοχίας 39,2% στα δίποντα και 17,9% στα τρίποντα. Ακολούθησε η θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα και πλέον είναι στην Αρμάνι με πρωταγωνιστικό ρόλο. Το κορυφαίου του παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη», ήταν στο «διπλό» επί της ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα (79-84), όπου είχε 16 πόντους (6/11 σουτ), 4 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μία ασίστ.

Μάλκολμ Ντιλέινι

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Μπάγερν Μονάχου την σεζόν 2013-14, οδηγούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εισηγηθεί την απόκτησή του. Οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφορούν στο οικονομικό, με αποτέλεσμα να υπογράψει στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι δρόμοι του συναντιόνται έναν χρόνο μετά με τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος αναλαμβάνει ένα χρόνο μετά την ρωσική ομάδα. Ο Αμερικανός γκαρντ απασχόλησε και άλλα καλοκαίρι τους «ερυθρόλευκους», αλλά ποτέ δεν κατάφεραν οι δύο πλευρές να συνεργαστούν. Η πιο πρόσφατα προσπάθεια, έγινε -σε εντελώς διερευνητικό επίπεδο- την περίοδο της πρώτης καραντίνας, όταν και αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα και προτού υπογράψει στην Αρμάνι Μιλάνο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*