Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Από τρία κόρνερ ο Ολυμπιακός είχε δύο ήττες στην Ευρώπη και ένα Χ στο ντέρμπι!

Από τρία κόρνερ ο Ολυμπιακός είχε δύο ήττες στην Ευρώπη και ένα Χ στο ντέρμπι!

· Τι κοινό έχουν τα τρία τελευταία μεγάλα παιχνίδια τα οποία δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός; Ένα κόρνερ!

· Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1. Με το σκορ 1-1 οι Γάλλοι εκτελούν κόρνερ από αριστερά, ο Σεμέδο παίρνει την κεφαλιά αλλά δεν βγάζει την μπάλα πιο μακριά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, παίκτης της Ολιμπίκ παίρνει το ριμπάουντ, σουτάρει κι ο Ραφίνια διώχνει την μπάλα με τον αγκώνα του, οριακά στην νοητή γραμμή. Πέναλτι και 2-1…

· Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2. Με το αποτέλεσμα στο 0-0, οι Πορτογάλοι εκτελούν κόρνερ στα πρώτα λεπτά κι ο Χολέμπας στο πρώτο δοκάρι σηκώνει ακατανόητα το χέρι του και κάνει πέναλτι, όπως προκύπτει από το VAR. Πέναλτι και 0-1. Το χειρότερο; Και να μην υπήρχε πέναλτι, η μπάλα από την απόκρουση του Χολέμπας πάει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Φελίπε Άντερσον παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά, με τον Καμαρά και τον Σισέ να τον μαρκάρουν με τα…μάτια, και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πάνω στην γραμμή της εστίας του Σα.

· ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1. Με το σκορ στο 0-1 η ΑΕΚ εκτελεί κόρνερ. Ο Γκαρσία στέλνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι κι ο Σα καθηλώνεται στη μέση της εστίας του. Ο Σιμόες με κεφαλιά ισοφαρίζει, παίρνοντας το ρίσκο να βάλει τον αγκώνα του πάνω στον Εμβιλά και να στηριχθεί έτσι πάνω του. Ο διαιτητής μέτρησε το γκολ κι αυτή είναι η ουσία.

· Τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό να χάνει τα δύο, του τσάμπιονς Λιγκ, και να στερείται τη νίκη, στο ένα, ντέρμπι, από τρία κόρνερ. Είναι απογοήτευση. Μία ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και νταμπλούχος στη χώρα της, να έχει τέτοια συμπεριφορά στις στατικές φάσεις. Με τα ακραία της μπακ να διώχνουν με τα χέρια, με τον γκολκίπερ να είναι «αλλού», με τα στόπερ να βλέπουν η, να αποτυγχάνουν να διώξουν μακριά, με τους αμυντικούς μέσους να μην πάνε καν στην μπάλα η, να πηγαίνουν δεύτεροι.

· Πραγματική απογοήτευση, ιδίως αν σκεφθεί κάποιος ότι…

ΠΕΡΥΣΙ ο Ολυμπιακός…

Ισοφαρίστηκε από τη Γουλβς στο Καραϊσκάκη από ένα φάουλ (τελικό 1-1)

Έχανε από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη από ένα φάουλ κι ένα κοντινό σουτ (τελικό 1-1)

Δέχθηκε το τέταρτο γκολ από την Τότεναμ στο Λονδίνο με κεφαλιά από φάουλ (τελικό 2-4)

Έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι με δύο κεφαλιές από κόρνερ στα τελευταία λεπτά (τελικό 1-3)

ΠΡΟΠΕΡΣΙ ο Ολυμπιακός…

Έχασε από την Ντινάμο στο Κίεβο από ένα κόρνερ (τελικό 0-1)

Έχασε από τον ΟΦΗ στην Κρήτη με μία κεφαλιά από κόρνερ (τελικό (0-1)

Ισοφαρίστηκε από την Μπέρνλι στην Αγγλία από κόρνερ (τελικό 1-1)

· Εξυπακούεται ότι μνημονεύω εδώ μόνο τα γκολ από στατικές φάσεις που κόστισαν στον Ολυμπιακό-γιατί έχει δεχθεί ουκ ολίγα ακόμη γκολ από κόρνερ και φάουλ που όμως δεν του στοίχισαν απώλειες βαθμών. Κι ατυχώς μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός κάθε σεζόν μέσα σε αυτή την τριετία δέχεται κάθε χρόνο και περισσότερα γκολ ακριβώς από στημένες φάσεις…Ενώ, ίσα ίσα, θα περίμενε κάποιος βελτίωση.

· Στο δε παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική η εικόνα, σε σχεδόν κάθε κόρνερ της ΑΕΚ να δημιουργείται κίνδυνος για την εστία του Ολυμπιακού. Ο απολογισμός του ενός γκολ, της επέμβασης μία φορά του Εμβιλά επί της γραμμής της εστίας του Σα, της κεφαλιάς του Γκαρσία στην αρχή του ματς με το μπλοκάρισμα του Σα και των ευκαιριών των Κρίστισιτς και Νεντελτσιάρου που αστόχησαν με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα, τα λέει όλα.

· Σε ένα ντέρμπι με τόσο κακό αγωνιστικό χώρο δεν χρειάζονταν ιδιαίτερη ευφυία για να αντιληφθεί κάποιος ότι κατά πάσα πιθανότητα το παιχνίδι θα κρίνονταν στις στατικές φάσεις. Κι όπως είδαμε, η ΑΕΚ σε αυτό το κομμάτι ήταν πολύ πιο επικίνδυνη από τον Ολυμπιακό που απείλησε από την πλευρά του σε δύο περιπτώσεις, στις κεφαλιές των Ελ Αραμπί και Εμβιλά. Με το πλέον επώδυνο να είναι ότι ο Σα έβγαλε μία εικόνα εντελώς αδιάβαστου γκολκίπερ από την αρχή ως το τέλος στις εκτελέσεις κόρνερ του Γκαρσία.

· Και μην υποτιμάμε καθόλου τις στημένες φάσεις. Από κόρνερ και φάουλ ο Ολυμπιακός έκανε τα διπλά και μέσα στον ΟΦΗ και μέσα στον Άρη, ακόμη και μέσα στη Λαμία την περασμένη Κυριακή (το 1-0 που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη)…Εξ ου και το πρόβλημα την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ ήταν διπλό: αφενός μεν δεν υπήρχε η κατάλληλη αντίδραση στις εκτελέσεις της ΑΕΚ, αφετέρου οι παίκτες του Ολυμπιακού παραχωρούσαν χωρίς λόγο φάουλ και κόρνερ βάζοντας την μπάλα στην περιοχή του Σα. Το έκανε ο Μπουχαλάκης στο 3’, το έκανε ο Σεμέδο στο 38’, το έκανε ο Σισέ στο 63’, το ξαναέκανε ο Σισέ στο 79’ κι έγινε το 1-1…

· Αντίθετα, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού ήταν πολύ προσεκτικοί στην εφαρμογή του οφσάιντ και δεν πιάστηκαν κορόϊδα σε καμία φάση. Αντίθετα με τους αμυντικούς της ΑΕΚ που την πάτησαν στο γκολ του Βρουσάι…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*