Home / Stories / Από τον Διαμαντίδη στον… Ραμέλ Κάρι: Σεσημασμένοι και απρόσμενοι ήρωες του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο

Από τον Διαμαντίδη στον… Ραμέλ Κάρι: Σεσημασμένοι και απρόσμενοι ήρωες του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο

Με 20 «κούπες» στον θεσμό, ο Παναθηναϊκός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας κατακτήσει 14 τρόπαια από το 2003 μέχρι σήμερα.

Σε αυτές τις επιτυχίες του, το «τριφύλλι» είχε αρκετούς απρόσμενους, αλλά και σεσημασμένους ήρωες.

Από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου μέχρι τον Ραμέλ Κάρι και τον Κώστα Τσαρτσαρή, το sport-fm.gr σας θυμίζει τους πρωταγωνιστές των «πρασίνων» στη διοργάνωση του Κυπέλλου (από το 2003 κι εντεύθεν).

Αναλυτικά:

2021: Ιωάννης Παπαπέτρου


Στον τελικό με τον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στη μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο χρειάστηκε τον αρχηγό του για να φτάσει στο τρόπαιο. Ο Παπαπέτρου ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αριθμοί που του χάρισαν το βραβείο του MVP. Επιπροσθέτως, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας προς το φινάλε του αγώνα, όταν οι Αχαιοί μείωσαν σε απόσταση βολής (80-77 στο 38’), αλλά ο «Παπ» πέτυχε 5 διαδοχικούς πόντους και καθάρισε για την ομάδα του, που επικράτησε 91-79.

2017: Τζέιμς Φελντέιν


Με τον Πασκουάλ στον πάγκο και τους Καλάθη-Τζέιμς σε ηγετικούς ρόλους, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τη συνδρομή ενός απρόσμενου ήρωα για να κάμψει την αντίσταση του Άρη (του Δημήτρη Πρίφτη) στον τελικό που διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο (68-59). Ο λόγος για τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους και κουβάλησε την ομάδα του επιθετικά με τα καθοριστικά σουτ του.

Παναθηναϊκός: Σεσημασμένοι και απρόσμενοι ήρωες στο Κύπελλο

2014: Ραμέλ Κάρι


Στον πρώτο τελικό της ιστορίας που διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια», ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άρη. Το ματς ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο (40-40 το σκορ), αλλά οι «πράσινοι» πάτησαν το γκάζι μετά την ανάπαυλα και με επιμέρους 50-13 (!) έφτασαν στο τρόπαιο (90-53). Καθοριστικός στο να… ξεμπλοκάρει επιθετικά το «τριφύλλι» ήταν ο 34χρονος Ραμέλ Κάρι, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (4/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα) και μοίρασε 3 ασίστ σε μόλις 21 λεπτά, με συνέπεια να αναδειχθεί MVP του τελικού.

Παναθηναϊκός: Σεσημασμένοι και απρόσμενοι ήρωες στο Κύπελλο

2009: Δημήτρης Διαμαντίδης


Ο νυν GM του «τριφυλλιού» έκανε την ειδοποιό διαφορά στον δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου το 2009. Στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, που έλαβε χώρα στο Ελληνικό, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέτυχε 3 διαδοχικά τρίποντα όταν η ομάδα του βρέθηκε στριμωγμένη στα… σχοινιά και μετέτρεψε το εις βάρος της 63-64 σε υπέρ της 72-64 στα 3 λεπτά πριν από το τέλος. Ο 3D ολοκλήρωσε το ματς με 16 πόντους και δικαίως παρέλαβε το βραβείο του MVP, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 80-70 του αιώνιου αντιπάλου.

Παναθηναϊκός: Σεσημασμένοι και απρόσμενοι ήρωες στο Κύπελλο

2006: Κώστας Τσαρτσαρής


Πιο δύσκολα απ’ όσο περίμενε, ο Παναθηναϊκός καθάρισε το Μαρούσι στον τελικό του Γαλατσίου (68-57). Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν αρκετά νευρικοί στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν πίσω (28-31), αλλά θυμήθηκαν τον καλό εαυτό τους στο δεύτερο και απέφυγαν το κάζο. MVP του τελικού ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο σε 3 διαδοχικές «εκδόσεις» της διοργάνωσης (2006, 2007, 2008). Ο πολυσύνθετος φόργουορντ πέτυχε 16 πόντους, κατέβασε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ.

2003: Φραγκίσκος Αλβέρτης

Σε έναν αρκετά αμφίρροπο τελικό που διεξήχθη στη Λάρισα, οι «πράσινοι» χρειάστηκαν τα μεγάλα σουτ του αρχηγού τους για να λυγίσουν τον αξιόμαχο Άρη (81-76). Η ομάδα του Ομπράντοβιτς βρέθηκαν πίσω στο πρώτο 20λεπτο (36-39), όμως μετά την ανάπαυλα ανέλαβαν δράση ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι, που «εκτέλεσαν» τους Θεσσαλονικείς. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πέτυχε 22 πόντους και με την ηγετική του παρουσία συνέβαλε τα μέγιστα, ενώ ο Τούρκος γκαρντ πρόσθεσε 20 πόντους.

Παναθηναϊκός: Σεσημασμένοι και απρόσμενοι ήρωες στο Κύπελλο

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*