Home / Ποδόσφαιρο / Από την… κόλαση στον παράδεισο η Αγγλία με ανατροπή επί της Ουαλίας

Από την… κόλαση στον παράδεισο η Αγγλία με ανατροπή επί της Ουαλίας

Γύρισε από την «κόλαση» η Αγγλία που απέδρασε στις καθυστερήσεις και κέρδισε με 2-1 την Ουαλία στην 2η αγωνιστική του Β γκρουπ κι έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση. Ο Μπέιλ είχε ανοίξει το σκορ με φάουλ στο 42 για τους Ουαλούς, αλλά οι χρυσές αλλαγές του Χότζον έδωσαν τη νίκη στους Αγγλους. Ο Βάρντι στο 56’ ισοφάρισε και ο Στάριτζ στο 92’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ο Βρετανικός εμφύλιος της 2ης αγωνιστικής του Β ομίλου ξεχώριζε με τις δύο ομάδες να ήθελαν τη νίκη για να βρεθούν αγκαλιά με την πρόκριση. Η παρέα του Μπέιλ, σε περίπτωση νίκης εξασφάλιζε και μαθηματικά την πρόκριση, ενώ τα «λιοντάρια» χρειαζόντουσαν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να μην έμπαιναν σε… περιπέτειες.

Δείτε το φωτορεπορτάζ…

Οι παίκτες του Χότζον ήταν πιο επιθετικοί, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες με τους Ουαλούς να προσπαθούν να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις.

Η φάση, ωστόσο που συζητήθηκε ήταν στο 32’ όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντέιβις, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι ήταν ακούσια και δεν έδωσε το πέναλτι στους Αγγλους.

Στο 42’ η Ουαλία, κόντρα στην ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ. Ο Μπέιλ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από μακριά, ο Χαρτ ενώ έδειχνε ότι ελέγχει την μπάλα, δεν μπόρεσε να αποκρούσει και αυτή κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Τα «λιοντάρια» ξεκίνησαν με δύο αλλαγές και πίεσαν προκειμένου να ισοφαρίσουν. Μία πίεση που απέδωσε καρπούς στο 56’. Ο Γουίλιαμς άθελά του τροφοδότησε τον Βάρντι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα να κάνει το 1-1.

Το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Χόντζον, οι οποίοι συνέχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά τους Ουαλούς. Παρά την πίεση, όμως, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Πάντως οι ποδοσφαιριστές του Κόλμαν στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν καλά – καλά να περάσουν το κέντρο.

Στο 73’ ο Χόντζον έβαλε στο παιχνίδι τον Ράσφορντ στη θέση του Λαλάνα κι έγινε ο νεώτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο ο Στάριτζ έκανε την ανατροπή στο 92’ Ο διεθνής Αγγλος με πλασέ έκανε το 2-1 κι έδωσε στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη, που ενδεχομένως να ισοδυναμεί με πρόκριση.

Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)

Κάρτες: Ντέιβις

Αγγλία (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (46’ Στάριτζ), Λαλάνα (73’ Ράσφορντ), Κέιν (46’ Βάρντι), Ρούνεϊ, Ντάιερ, Αλί.

Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Χενισέι, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ρόμπσον-Κανού (72’ Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (67’ Εντουαρντς).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*