Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Απολύτως αναμενόμενη η παραμονή Μάνταλου

Απολύτως αναμενόμενη η παραμονή Μάνταλου

Το να πιστεύει κανείς πως ακόμα και σε μία τόσο εφιαλτική χρονιά, που τελείωσε με αυτόν τον ταπεινωτικό τρόπο για την ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα επέτρεπε να φανεί πως λειτουργεί κάτω από την πίεση του κοινού, είναι ουτοπία!

Ειλικρινά, θεωρώ πως από την πλευρά του Πέτρου Μάνταλου αποτέλεσε μια κίνηση περισσότερο εκτόνωσης του θυμού του κοινού εκείνης της στιγμής και προφανώς και δικής του συναισθηματικής φόρτισης, η τοποθέτηση που έμοιαζε με προάγγελο αποχώρησης. Από τη στιγμή που αυτή δεν έλαβε συνέχεια με κάποια νεότερη και αφού την επόμενη μέρα του ματς με τον Ολυμπιακό, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ξεκαθάρισε πως ο παίκτης δεν αποχωρεί, τα υπόλοιπα ήταν δεδομένα.

Το να προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση ο Μελισσανίδης θα ήταν ομολογία αποτυχίας σε πολλά ταμπλό (το ότι δεν το παραδέχεται δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει αγωνιστικά την τελευταία 4ετία). Προσπαθώντας να το βάλεις σε μια λογική, αναλογίζεσαι πως δεν θα ήθελε να φορτώσει στο αγαπημένο του παιδί και παίκτη κατά δική του ομολογία, για τις ολοένα και χειρότερες σεζόν της Ένωσης. Από την άλλη, επειδή ο Μάνταλος, ουσιαστικά, είναι ο ενεργός συνδετικός κρίκος της ΑΕΚ που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και τις πρώτες τρεις σεζόν, ως ομάδα, πήρε Κύπελλο, μια 2η θέση και ένα πρωτάθλημα, θα ήθελε να τον δει να μπαίνει ως αρχηγός στην Αγιά Σοφιά. Ελπίζω τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα να τον αποφασίζει, για το αγωνιστικό κομμάτι, αποκλειστικά ο προπονητής. Φέτος η κατάσταση με τον Μάνταλο ήταν κάπως περίπλοκη, είχε σίγουρα πιο περιορισμένο ρόλο και με έναν χρόνο επιπλέον ίσως αυτό γίνει πιο ξεκάθαρο φέτος. Θα συμβεί αυτό; Αν η ΑΕΚ πάρει έναν καλύτερο παίκτη σε αυτό τον χώρο ευθύνης, λογικά ναι. Αν όχι, ο κίνδυνος για ακόμα πιο έντονα πυρά στον Μάνταλο (ενώ αυτό είναι λάθος, αν δεν έρθει καλύτερός του), είναι σοβαρός.

Παρότι προσπαθείς να βρεις λογική σε μια επιχειρηματολογία, κάνοντας τον συνήγορο της πλευράς του αφεντικού της ΑΕΚ, υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος για τον παίκτη. Πέραν αυτού που σημειώσαμε λίγο πιο πάνω, ότι αν δεν έρθει κάποιος εφάμιλλος ή καλύτερος παίκτης, ο αρχηγός της Ένωσης, μπορεί σε περίπτωση μιας νέας αποτυχημένης σεζόν να μπει στο στόχαστρο. Αν η εκκίνηση δεν είναι αυτή που πρέπει, ακόμα και αν ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν είναι βασικός, είναι δεδομένο πως θα πέσουν σχόλια σε βάρος του. Ο κίνδυνος να καεί ακόμα και σαν χαρτί συνδετικού κρίκου της επιτυχημένης πρώτης τριετίας από τότε που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία με την ομάδα που θα μπει στο νέο γήπεδο, είναι σοβαρός.

Για να μην ξεχάσω να το σημειώσω και αυτό: Θα μπορούσε ο ίδιος ο Μάνταλος να πει πως μετά από συζήτηση με το αφεντικό της ΑΕΚ, αποφάσισε να μείνει, άλλωστε υπάρχουν ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιο του. Το να φανεί αυτό, ενώ ο ίδιος ο παίκτης είχε εξαγγείλει ότι θα ανακοινώσει απόφαση, μάλλον για αντίθετη κατάληξη από αυτή που είχαμε, δεν είναι κάτι που τον βοηθά επικοινωνιακά. Όχι επειδή αποφάσισε μαζί με το αφεντικό της ομάδας ότι θα παραμείνει, αφού άλλωστε έχει συμβόλαιο, αλλά ότι δεν έχει καν το σθένος και το ειδικό βάρος να βγει να πει ότι «παραμένω». Και αυτό προκάλεσε αρνητικά σχόλια, ακόμα και σε κόσμο της Ένωσης, που είναι θετικά προσκείμενοι προς τον αρχηγό…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*