Home / Άλλα Σπόρ / Αποκλεισμός του RUSADA, προειδοποίηση και για την Ελλάδα

Αποκλεισμός του RUSADA, προειδοποίηση και για την Ελλάδα

Αθήνα
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του ντόπινγκ συνέχισε και σήμερα την επίθεση κατά όσων εμπλέκονται στη Ρωσία στο σκάνδαλο ντόπινγκ με τον αποκλεισμό του εθνικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ της χώρας (RUSADA) και εν μέσω εκκλήσεων για να επεκτείνει τις έρευνες σε άλλες χώρες και αθλήματα.

Η έρευνα αφορά και την Ελλάδα, σύμφωνα με τον WADA, αφού μαζί με την Βραζιλία, που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Μεξικό και την Ισπανία, βρίσκονται σε μια «λίστα παρακολούθησης» του επόμενου έτους για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με στόχο την συμμόρφωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό τους έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τον Μάρτιο να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και να εναρμονίσουν τα προγράμματα αντιντόπινγκ σύμφωνα με τον παγκόσμιο κώδικα του WADA.

Η απόφαση του WADA να αποβάλει τον RUSADA έχει την πλήρη υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού και ακολουθεί την έκθεση της διεθνούς ανεξάρτητης επιτροπής αντιντόπινγκ που περιγράφει λεπτομερώς ένα διευρυμένο σκάνδαλο ντόπινγκ στη χώρα.

Ακόμη, το Ισραήλ, η Ανδόρα, η Αργεντινή, η Βολιβία και η Ουκρανία βρέθηκαν επίσης μη συμμορφούμενες με τον κώδικα του WADA και δεν μπορούν πλέον να εκτελούν προγράμματα αντιντόπινγκ, κάτι που δείχνει σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό ότι υπάρχουν πολλές ακόμη χώρες που πρέπει να εναρμονίσουν το καταστατικό τους.

«Γνωρίζουμε για την Τουρκία, γνωρίζουμε για την Κένυα και άλλες χώρες, γνωρίζουμε και για τις άλλες χώρες και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα», είπε ο Ντικ Πάουντ, πρώην πρόεδρος του WADA.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*