Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Αποκαλυπτικός Μιλιβόγεβιτς για Φενέρμπαχτσε: «Θα ήθελα να συνεργαστώ με Περέιρα»

Αποκαλυπτικός Μιλιβόγεβιτς για Φενέρμπαχτσε: «Θα ήθελα να συνεργαστώ με Περέιρα»

Στο έντονο «φλερτ» που είχε με τη Φενέρ αναφέρθηκε ο Μιλιβόγεβιτς, χωρίς να απαντήσει διπλωματικά:«Θα ήθελα να συνεργαστώ με Περέιρα». Μίλησε με κολακευτικά λόγια για Σίλβα. Τι ανέφερε για Άντερλεχτ.

Στο καλοκαιρινό ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε για τον αποκτήσει, στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά στο μέλλον με τον Βίτορ Περέιρα με τον οποίο συνυπήρξε στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς όπως και σε άλλα άκρως ενδιαφέροντα θέματα για τον ίδιο και τους «ερυθρόλευκους».

«Όταν ήρθα δεν πίστευα ότι είναι ο καλύτερος προορισμός», είπε για τους Πειραιώτες στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και πρόσθεσε: «τώρα ξέρω ότι είναι ένας τεράστιος σύλλογος».

«Μίλησα με τον πρόεδρο και κάποια στιγμή ήρθε επίσημη προσφορά. Με ρώτησε ο πρόεδρος ποια είναι η γνώμη μου. Του είπα ότι μου αρέσει εδώ και πως θέλω να μείνω.

Όμως δεν παίζεις μπάλα σε όλη σου τη ζωή. Του είπα πως αν ο μισθός μου εκεί είναι τριπλός ενδεχομένως να το συζητήσουμε αν θέλεις κι εσύ. Όμως, πέρασε ο καιρός, δεν έγινε κάτι άλλο. Ξεκαθάρισα ότι εκτιμώ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία να βρω ξανά τον δρόμο μου. Άρχισα να παίζω στο κορυφαίο επίπεδο χάρη στον Ολυμπιακό και το σέβομαι πολύ αυτό. Όμως, δεν έγινε ποτέ επίσημη η πρόταση για τον μισθό μου παρά μόνο για τον σύλλογο. Και σταματήσαμε εκεί. Είπα ότι είμαι χαρούμενος εδώ και θα μείνω εδώ», ανέφερε για το φλερτ με την τούρκικη ομάδα.

Ευκαιρία για δύο νίκες χαρακτήρισε τα ματς με την πρώην του ομάδα, Άντερλεχτ, στο πλαίσιο των «32» του Europa League και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να πάει μακριά στη διοργάνωση.

Διαβάστε απόσπασμα των όσων δήλωσε

Είναι ο Ολυμπιακός ιδανικός προορισμός για έναν ποδοσφαιριστή στην ηλικία σου, που έχει όνειρα και βλέπει ψηλά;

«Κοιτάξτε, όταν ήρθα από την Άντερλεχτ για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο καλύτερος προορισμός. Όπως είχα πει στην πρώτη μου συνέντευξη όταν ήρθα, πήρα την απόφαση γιατί με ήθελε ο Μίτσελ και ήξερα ότι θα έπαιζα. Γιατί ήταν για εμένα αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία. Βέβαια, είχα πει επίσης πως θα δίνω το 100% κάθε φορά. Το να παίξεις καλά ή λιγότερο καλά είναι νορμάλ. Το σημαντικότερο είναι να προσπαθείς συνέχεια κι αυτό θέλω να κάνω.

Τώρα ξέρω πως ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος και όσο περνάει ο καιρός το καταλαβαίνω και καλύτερα. Θα συνεχίσω να δίνω τα πάντα γι’ αυτόν.

Αν και όταν έχω την ευκαιρία να φύγω θα το συζητήσω με τον σύλλογο. Αν δεν την έχω, δεν έχω πρόβλημα. Θα είμαι εδώ και θα λέω πάντα ότι είμαι ευχαριστημένος και τυχερός. Θα σου πω την αλήθεια και πραγματικά μέσα από την καρδιά μου. Δεν βλέπω τον Ολυμπιακό σαν ενδιάμεσο προορισμό. Δηλαδή, να προσπαθήσω να παίζω καλά για να πάρω μεταγραφή. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε κορυφαίες ομάδες όπως η Τσέλσι ή η Ρεάλ.

Για να πας εκεί πρέπει να είσαι σωστός στην ομάδα που είσαι σήμερα, αλλιώς δεν θα πας ποτέ. Και να εκτιμάς αυτούς που σε αγκάλιασαν και σε στήριξαν στα δύσκολα. Εγώ τους ανθρώπους του Ολυμπιακού τους σέβομαι και δεν είμαι αχάριστος, γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι κακό πράγμα στον άνθρωπο».

Ήδη έχω στο μυαλό μου τον τίτλο «γούσταρα και έμεινα στον Ολυμπιακό». Αυτό σημαίνει πως αν ήθελες να φύγεις όπως άλλοι παίκτες, μπορούσες να το κάνεις. Έμεινες όμως. Προφανώς εκτιμήθηκε κι αυτό. Είναι έτσι;

«Δεν έχω πρόβλημα με τον τίτλο. Εσύ ξέρεις τι είναι πιο σημαντικό. Θα σου πω την αλήθεια. Είχα πρόταση από τη Φενέρ να πάω εκεί. Ο Περέιρα πήγε εκεί και με ήθελε και το ήξερα. Αρχίσαμε λοιπόν κάποια στιγμή τις συζητήσεις. Μίλησα με τον πρόεδρο και κάποια στιγμή ήρθε επίσημη προσφορά. Με ρώτησε ο πρόεδρος ποια είναι η γνώμη μου. Του είπα ότι μου αρέσει εδώ και πως θέλω να μείνω.

Όμως δεν παίζεις μπάλα σε όλη σου τη ζωή. Του είπα πως αν ο μισθός μου εκεί είναι τριπλός ενδεχομένως να το συζητήσουμε αν θέλεις κι εσύ. Όμως, πέρασε ο καιρός, δεν έγινε κάτι άλλο. Ξεκαθάρισα ότι εκτιμώ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία να βρω ξανά τον δρόμο μου. Άρχισα να παίζω στο κορυφαίο επίπεδο χάρη στον Ολυμπιακό και το σέβομαι πολύ αυτό. Όμως, δεν έγινε ποτέ επίσημη η πρόταση για τον μισθό μου παρά μόνο για τον σύλλογο. Και σταματήσαμε εκεί. Είπα ότι είμαι χαρούμενος εδώ και θα μείνω εδώ».

Σε πίεσε ο Περέιρα για να πας στη Φενέρ;

«Ναι, με ήθελε. Τον σέβομαι σαν προπονητή. Για τους μέσους ήταν καλός προπονητής, για το στυλ το δικό μου. Αν με ρωτάς αν θα ήθελα να δουλέψω μαζί του κάποια στιγμή στο μέλλον σε οποιαδήποτε ομάδα θα απαντούσα “γιατί όχι;”, θα το ήθελα. Θέλω ωστόσο να διευκρινίσω κάτι που είπα πριν για να μην παρεξηγηθώ. Μιλάω για την αναφορά στον μισθό μου. Δεν είμαι παίκτης που θα αγωνιστεί σε κάποιον σύλλογο για τα λεφτά μόνο, γιατί είμαι μόλις 24 ετών. Αν κάποιος σου δώσει τρελό μισθό θα το σκεφτείς. Δεν παίζεις ποδόσφαιρο μια ζωή, αλλά για 6-7 χρόνια. Σκέφτεσαι και την οικογένεια σου. Ζυγίζεις τα πάντα. Δεν σου έρχονται συνεχώς τέτοιες ευκαιρίες. Δεν παίζω μόνο για τα λεφτά. Είμαι εδώ γιατί μου αρέσει που είμαι εδώ. Μου αρέσει ο σύλλογος. Μου αρέσει ο κόσμος που δουλεύει στον σύλλογο. Μου αρέσει ο πρόεδρος, το τεχνικό τιμ και οι συμπαίκτες μου. Μου αρέσει και ο κόσμος που στηρίζει την ομάδα. Πραγματικά μου αρέσουν τα πάντα. Σε ευκαιρία όμως για πολλά λεφτά δεν θα γυρίσεις την πλάτη.

Θα το σκεφτείς και θα το συζητήσεις. Δεν είναι μόνο θέμα αγάπης ή χρημάτων. Είναι διαφορετικό. Και κάτι τελευταίο για το θέμα. Όταν γινόντουσαν συζητήσεις και γράφονταν διάφορα για το θέμα με τη Φενέρ, είχα δηλώσει ότι θέλω να μείνω και πως δεν έχω πρόβλημα. Τότε κανείς δεν με πίστευε. Τελικά, ο τίτλος που λες ότι θέλεις να βάλεις μου αρέσει. Από την άλλη μπορεί να πει κάποιος, οι οπαδοί, οποιοσδήποτε, ότι αφού ήθελες να μείνεις γιατί το συζητούσες; Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν οι συζητήσεις και εξετάζεις τα πάντα. Όμως, τελικά παίρνεις τις αποφάσεις ανάλογα με την επιθυμία και το συμφέρον σου. Θέλω να τονίσω πως όντως ήθελα να μείνω και χαίρομαι που είμαι εδώ και κάνω καριέρα σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός».

Είπες καλά λόγια για τον Περέιρα. Όμως και ο Σίλβα είπε το καλοκαίρι στη διοίκηση ότι σε θεωρεί πολύ σημαντικό και ότι θέλει να χτίσει πάνω σου τον Ολυμπιακό. Τί πιστεύεις γι’ αυτό και πως τον χαρακτηρίζεις μέχρι στιγμής;

«Κατ’ αρχήν χαίρομαι που το ακούω αυτό. Κάθε προπονητής έχει διαφορετικό στυλ. Αυτός ο προπονητής έχει κάτι περισσότερο. Μου αρέσει το στυλ του. Πάντα ψάχνει κάτι να βελτιώσει. Πότε δεν ικανοποιείται και αυτό είναι σημαντικό. Κερδίζουμε 3-0 ή 4-0 και πάντα μας λέει ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Με τέτοια σκέψη θα πάμε πιο ψηλά και το ξέρουμε καλά αυτό. Κάναμε τόσα ρεκόρ φέτος και θα συνεχίσουμε. Είμαστε καλή ομάδα.

Θα συνεχίσουμε με τον προπονητή να παίζουμε έτσι και στα 15 ματς που απομένουν στο πρωτάθλημα. Δεν σε αφήνεις να χαλαρώσεις. Να σκεφτείς ότι είσαι μεγάλος. Πάντα σου δίνει ένα λόγο ότι πρέπει να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος. Έχουμε 15 νίκες σε 15 ματς και ο προπονητής πιστεύει ότι πρέπει να βελτιωθούμε κατά 40%. Προφανώς όταν μια ομάδα πάει καλά, είναι και θέμα προπονητή. Δεν θέλω να λέω πολλά πράγματα για τον προπονητή, γιατί φοβάμαι μην παρεξηγηθώ».

Μια πολύ πετυχημένη χρονιά τελείωσε, ήρθε μια νέα. Τι καλύτερο μπορείς να περιμένεις για τον καινούργιο χρόνο και τι προοπτικές υπάρχουν για σένα και τον Ολυμπιακό;

«Φέτος κάναμε καλή δουλειά και τα πάμε μια χαρά. Μιλώντας για πέρυσι, κάναμε καλή σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πήραμε το νταμπλ και δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Φέτος, είμαστε στον δρόμο να πάρουμε ξανά το νταμπλ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε καλά αποτελέσματα. Για λίγο δεν πήγαμε στους 16. Τώρα συνεχίζουμε στο Europa League και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε μακριά. Είμαστε στην ίδια θέση που ήμασταν και πέρυσι και μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα και να έχουμε περισσότερη τύχη, γιατί στο ποδόσφαιρο όλα παίζουν τον ρόλο τους».

Το «για λίγο» και ο μορφασμός που κάνεις βγάζει μια απογοήτευση; Σε πείραξε προφανώς πολύ ο τρόπος που αποκλείστηκε η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με 9 βαθμούς και καλά παιχνίδια σε γενικές γραμμές. Υπάρχει η λέξη αδικία;

«Μετά απ’ αυτό το ματς (σ.σ. με την Άρσεναλ) ήμασταν απογοητευμένοι. Περιμέναμε ότι θα προκριθούμε. Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε θα και είμαστε εμείς αυτοί που θα περάσουνε μαζί με την Μπάγερν στον επόμενο γύρο. Δεχτήκαμε στο παιχνίδι με την Άρσεναλ ένα άτυχο πρώτο γκολ. Μετά και ένα δεύτερο και ένα τρίτο χωρίς να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Δεν έπρεπε να δεχθούμε το πρώτο γκολ και μας επηρέασε. Ήμασταν απογοητευμένοι και ήταν δύσκολες οι επόμενες ημέρες για όλους μας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως. Υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά. Παρότι δεν προκριθήκαμε ήταν μια καλή σεζόν στη διοργάνωση γιατί είχαμε καλή παρουσία, όπως και πέρυσι στη μεγάλη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός τε τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο και αυτό το έχουν καταλάβει και παραδεχθεί στην Ευρώπη».

Μήπως τελικά είναι καλύτερα να συνεχίστε στο Europa League; Υπάρχει εκτίμηση από πολύ κόσμο ότι οι προοπτικές σε αυτήν τη διοργάνωση είναι καλύτερες, έστω και αν υπάρχουν πολλές καλές και αρκετές μεγάλες ομάδες.

«Για κάθε ποδοσφαιριστή το καλύτερο θα ήταν να πάμε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και πιστεύω και για τον κόσμο, αλλά και για όλους τους στον σύλλογο αυτό θα ήταν το ιδανικό. Από τη στιγμή μάλιστα που τα πράγματα είχαν εξελιχθεί ευνοϊκά και είμαστε κοντά στον στόχο. Βέβαια, βλέπουμε ότι θεωρητικά θα κληρωνόμασταν με την Μπαρτσελόνα, με την οποία κληρώθηκε τώρα η Άρσεναλ. Καταλαβαίνει κανείς πως θα ήταν λίγες οι πιθανότητες απέναντι σε αυτήν την ομάδα. Κακά τα ψέματα.

Μετά θα έπρεπε να έχουμε υποχρεώσεις μόνο στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Αν κοιτάξεις προς το μέλλον τελικά ίσως να είναι καλύτερα για μας στο Europa League. Και αυτό για είμαστε λίγο πολύ ισοδύναμοι με τις υπόλοιπες ομάδες. Μπορούμε όντως να πάμε μακριά και με τη βοήθεια της τύχης να πάμε ψηλά. Για εμένα είναι μια μεγάλη πρόκληση και αυτή η διοργάνωση».

Ποια είναι η γνώμη σου για την Άντερλεχτ; Την ξέρεις πολύ καλά. Θεωρείς ότι ήταν μια καλή κλήρωση, με βάση τα ονόματα που υπήρχαν στην κληρωτίδα;

«Προσπαθώ όποτε μπορώ να παρακολουθώ την Άντερλεχτ ακόμα και τώρα, γιατί βλέπω αρκετά παιχνίδια και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Όταν ήμουν εκεί έλεγα ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο σύλλογο. Για έναν φοβερό οργανισμό. Οι άνθρωποι εκεί σκέφτονται τα πάντα. Όμως, το πιο σημαντικό είναι τα αποτελέσματα. Έχουν καλή ομάδα, αλλά νομίζω ότι έχουμε καλή ευκαιρία για να κερδίσουμε την Άντερλεχτ και στα δύο ματς. Είναι ένας καλός αντίπαλος για εμάς. Για τον σύλλογο θα είναι δύο σπουδαία παιχνίδια. Έχουμε την ευκαιρία να πάμε στους κορυφαίους 16 της διοργάνωσης και πιστεύω ότι ο στόχος είναι εφικτός».

Είναι καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός;

«Νομίζω πως είμαστε πιο έμπειροι απ’ αυτούς. Μπορώ επίσης να πω ότι είμαστε καλύτεροι. Στα μάτια μου, γνωρίζοντας καλά το πρωτάθλημα και τους αντιπάλους εκεί, μπορώ να πω ότι η Σούπερ Λίγκα είναι πιο δυνατή από το βέλγικο πρωτάθλημα. Απλά γενικότερα έχουν καλύτερα γήπεδα και εγκαταστάσεις. Συγκρίνοντας τον Ολυμπιακό και την Άντερλεχτ έχουμε καλύτερη ομάδα και το λέω με σιγουριά. Γνώμη μου είναι πως αν κάνουμε καλό σκάουτινγκ στον αντίπαλο μας, που είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε, έχουμε πολύ καλές πιθανότητες πρόκρισης απέναντι τους. Μπορεί μάλιστα να εξελιχθούν εύκολα τα ματς για μας».

Την κέρδισε ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ πριν από δύο χρόνια δύο φορές την Αντερλεχτ. Παίζει κανένα ρόλο αυτό;

«Δεν ξέρω. Νομίζω πως κάθε ματς έχει κάτι διαφορετικό. Θα παίξουμε το πρώτο ματς στις Βρυξέλλες. Νομίζω πάντως πως δεν έχουν σχέση και ότι δεν θα παίξουν ρόλο τα δύο ματς που είδαμε πριν δυο χρόνια. Οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές σε σχέση με τότε. Είμαστε πολύ διαφορετικοί σε σχέση με τότε. Κι αυτοί είναι διαφορετικοί, λιγότερο όμως σε σχέση με μας. Είναι αβαντάζ για εμάς ότι παίζουμε το δεύτερο ματς στην έδρα μας, γιατί ξέρουμε τι είναι το γήπεδο Καραϊσκάκη και το αβαντάζ που έχουμε με τον κόσμο στις εξέδρες».

http://www.sport-fm.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*