Home / Αυτοκίνητο / F1 / Απίστευτο: Ο Αλόνσο εγκατέλειψε εξαιτίας ενός περιτυλίγματος από σάντουιτς!

Απίστευτο: Ο Αλόνσο εγκατέλειψε εξαιτίας ενός περιτυλίγματος από σάντουιτς!

Με το αριστερό ξεκίνησε η επιστροφή του Φερνάντο Αλόνσο στη F1, μετά από τρία χρόνια απουσίας, καθώς ο Ισπανός πιλότος δεν κατάφερε να τερματίσει με το μονοθέσιο της Alpine στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν, στο Μπαχρέιν.

Παρά την ελπιδοφόρα ένατη θέση στις κατατακτήριες του Σαββάτου, αλλά και την καλή παρουσία στον αγώνα, ο 39χρονος δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εγκατέλειψε μετά από απόφαση της γαλλικής ομάδας για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της υπερθέρμανσης του συστήματος των φρένων από ένα περιτύλιγμα σάντουιτς!

«Μετά το πρώτο pit stop, είχαμε ένα πρόβλημα στην μπαταρία που μας ανάγκασε να μειώσουμε την απόδοση του αυτοκινήτου», ανέφερε αρχικά ο αρχιμηχανικός της Alpine, Μάρτσιν Μπουντκόφσκι, τονίζοντας στη συνέχεια πως:

«Μετά και το δεύτερο pit stop (γύρος 26), ένα περιτύλιγμα σάντουιτς κολλήθηκε στους πίσω αεραγωγούς των φρένων, προκαλώντας υψηλές θερμοκρασίες και καταστρέφοντας το σύστημα των φρένων. Έτσι, πήραμε την απόφαση να εγκαταλείψουμε τον αγώνα για λόγους ασφαλείας. Μια εξέλιξη που σίγουρα είναι κρίμα για τον Φερνάντο, ο οποίος τα πήγαινε πολύ καλά μέχρι εκείνο το σημείο».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*