Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα ο Τερλέτσκι

Απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα ο Τερλέτσκι

Ο Μάρκος Τερλέτσκι απέκτησε την Τρίτη την ελληνική υπηκοότητα και παρέλαβε όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική μάδα χάντμπολ, όπως ενημέρωσε η ΟΧΕ.

Ο Τερλέτσκι γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 8 Μαΐου του 2000 από Πολωνούς γονείς. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Άρη Νικαίας, ενώ από το 2018 αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας, που αυτήν την εποχή, συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής για τα προκριματικά του ΕURO 2022, μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Αρχικά, θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τα χαρτιά μου και απέκτησα την ελληνική ιθαγένεια. Πλέον, μπορώ και επίσημα να συμμετέχω στις προπονήσεις και τους αγώνες της Εθνικής ομάδας.

Αποτελεί τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και υπόσχομαι να δίνω κάθε φορά το 100%. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ είναι η ζωή μου, οι φίλοι μου και από μικρή ηλικία οι Έλληνες προπονητές με… αγκάλιασαν, οπότε θεώρησα σωστό να επιλέξω την Εθνική Ελλάδος.

Το κλίμα στην Εθνική είναι ιδανικό, προετοιμαζόμαστε σκληρά για τον αγώνα με τη Σερβία. Ξέρουμε ότι έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε και θα πάμε να παίξουμε με το κεφάλι ψηλά».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*