Home / Sports / Αναχώρησε για το παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά απλού πινγκ πονγκ η ελληνική αποστολή

Αναχώρησε για το παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά απλού πινγκ πονγκ η ελληνική αποστολή

Η ελληνική αποστολή απλού πινγκ πονγκ αναχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου για την Ντόχα και, αφού περάσει την προβλεπόμενη καραντίνα 48 ωρών, θα μπει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για το μεγάλο event, που θα γίνει εκεί σε συνθήκες «φούσκας», 14-17 Μαρτίου.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του προπονητή της Εθνικής ομάδας ανδρών, Κώστα Βατσακλή, και θα “κυνηγήσουν” τις πιθανότητες για πρόκριση σε μία εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια.

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ξαναβγαίνουν Έλληνες πρωταθλητές στο εξωτερικό για διεθνές τουρνουά, γενικότερα επηρεάζουν οι συνέπειες στο άθλημα παγκοσμίως, αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας, εξαιτίας του κορωνοϊού, ωστόσο οι εκπρόσωποί μας καλούνται να συγκεντρωθούν στον πολύ υψηλό στόχο τους στη σάλα του «Ali Bin Hamad Al Attiya».

Στη λίστα των συμμετοχών για την Ντόχα αναφέρονται 73 αθλητές από 48 χώρες και 60 αθλήτριες από 35 χώρες. Δεν θα είναι παρούσες μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, που έχουν καλύψει άλλα κριτήρια πρόκρισης, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Κορέα, η Ταϊπέι και στα δύο φύλα, η Σουηδία και η Γαλλία στους άνδρες κ.α., αλλά όταν δίνεται μικρός αριθμός προκρίσεων ο βαθμός δυσκολίας για τους Έλληνες αθλητές παραμένει υψηλός.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Πάμε στην Ντόχα η ίδια ακριβώς αποστολή με τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019. Μετά από 12 μήνες χωρίς αγώνες σε επίπεδο εθνικών ομάδων καλούμαστε όλοι να “κολυμπήσουμε στα βαθιά”! Τρεις κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα δώσουν το καλύτερο που μπορούν για να εξασφαλίσουν τις πολυπόθητες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν η κλήρωση, αλλά και η αποχή μας από επίσημα ματς.

Ο Παναγιώτης μετά τα παιχνίδια τον Δεκέμβριο στην Ιαπωνία είχε μόλις δυο-τρία παιχνίδια στην Πολωνία, η Κατερίνα έδωσε, μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας, στα τέλη Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο τα πρώτα ματς στο πρωτάθλημα της Ιταλίας και μόνο ο Σγουρόπουλος είχε μία ροή αγώνων στην Μπουντεσλίγκα 1», δήλωσε λακωνικά πριν από την πτήση της αναχώρησης ο Κώστας Βατσακλής και για τη μη συμμετοχή στα Οπεν Contender, επίσης, στην Ντόχα, εξήγησε ότι επιλέχθηκε γιατί, λόγω και των μέτρων προστασίας, η αποστολή θα έμενε κοντά έναν μήνα στο Κατάρ και θα ήταν και μεγάλο το κόστος.

Μέχρι δύο αθλητές και δύο αθλήτριες είναι το όριο συμμετοχών από κάθε χώρα στο τουρνουά, όπως ισχύει και στο απλό των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γκιώνης θα διεκδικήσει την πέμπτη Ολυμπιακή πρόκριση της καριέρας του, μάλιστα δύο από αυτές (το 2008 και το 2016) τις κατάφερε μέσα από Προολυμπιακά τουρνουά.

Η Τόλιου και ο Σγουρόπουλος θα κυνηγήσουν το όνειρο, ο τελευταίος με την πρώτη του εμφάνιση σε Προολυμπιακό του απλού.

Οι διεθνείς ολοκλήρωσαν τις προπονήσεις σε ελληνικό έδαφος το πρωί της Παρασκευής. Έκαναν τα προβλεπόμενα δύο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά και εστάλησαν και στους διοργανωτές. Στο ταξίδι τους προμηθεύτηκαν αντισηπτικά και μάσκες.

Στην άφιξη στο Κατάρ θα υποβληθούν σε νέο τεστ και θα μπουν κατευθείαν σε καραντίνα δύο ημερών, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Θα προπονηθούν ξανά την προσεχή Τρίτη, πάντως το καλό για την προσαρμογή τους είναι ότι θα μετάσχουν από τις 9 του μήνα σε προπονητικό καμπ που θα γίνει στο γυμναστήριο των αγώνων για τους συμμετέχοντες στο «World Singles Qualification Tournament».

Επικεφαλής του τεχνικού τιμ θα είναι ο Ιταλός Μάσιμο Κονσταντίνι και ο Αυστριακός Ντόμινικ Πλάτνερ από την ITTF και φυσικά θα έχουν συνεργασία με τους προπονητές των διαφόρων χωρών.

Το καμπ θα διαρκέσει μέχρι την έναρξη του Προολυμπιακού.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*