Home / Άλλα Σπόρ / Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τις καταγγελίες της Ξένιας Στάθη

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τις καταγγελίες της Ξένιας Στάθη

Το ΔΣ Ε.Φ.Ο.Επ.Α τονίζει αρχικά ότι οι πολύ σοβαρές καταγγελίες θα διερευνηθούν λεπτομερώς, ώστε «σε περίπτωση που διαπιστωθούν πειθαρχικές παραβάσεις να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τους κανονισμούς της ΕΦΟΕΠΑ».

Ακολούθως, το ΔΣ ξεκαθαρίζει ότι έλαβε για πρώτη φορά γνώση των καταγγελιών αυτών μετά τη δημοσίευση στον Τύπο και αποδοκιμάζει αυτή την επιλογή της Γενικής Γραμματέως» και τέλος υπογραμμίζει ότι «θα κάνει όποια ενέργεια είναι αναγκαία για την εξάλειψη τυχόν τέτοιων συμπεριφορών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της ΕΦΟΕΠΑ, κατά τη συνεδρίαση της 7/2/2024 συζήτησε το θέμα των δηλώσεων της Γεν. Γραμματέως, Ξ. Στάθη που δημοσιεύτηκε σε αθλητική ιστοσελίδα. Το ΔΣ κρίνει ότι στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται πολύ σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν λεπτομερώς και, σε περίπτωση που διαπιστωθούν πειθαρχικές παραβάσεις, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τους κανονισμούς της ΕΦΟΕΠΑ.

Για τον σκοπό αυτό, όρισε τριμελή επιτροπή, η οποία θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που θα κρίνει απαραίτητα και, στη συνέχεια, θα τα υποβάλει προς το ΔΣ για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Το ΔΣ έλαβε για πρώτη φορά γνώση των καταγγελιών αυτών μετά τη δημοσίευση στον Τύπο και αποδοκιμάζει αυτή την επιλογή της Γενικής Γραμματέως, που είναι αντικαταστατική και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αθλήματος.

Η ΕΦΟΕΠΑ πιστεύει ότι στο ευγενές άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν υπάρχει χώρος για εξυβρίσεις, απειλές, σεξιστικές συμπεριφορές ή προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες, άλλωστε, είναι αντίθετες με το φίλαθλο πνεύμα και απαγορεύονται και από τους κανονισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι αφορούν όλα τα πρόσωπα του αθλητισμού. Γι’ αυτό, θα κάνει όποια ενέργεια είναι αναγκαία για την εξάλειψη τυχόν τέτοιων συμπεριφορών».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*