Home / Ομάδες / Ανακοίνωσε το «αντίο» του από τα γήπεδα ο Λούκα Τόνι

Ανακοίνωσε το «αντίο» του από τα γήπεδα ο Λούκα Τόνι

Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν

Αθήνα
«Αντίο» στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αποφάσισε να πει ο Λούκα Τόνι, ο οποίος θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στο κυριακάτικο παιχνίδι της Βερόνα με την πρωταθλήτρια Γιουβέντους, για την 37η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο 39χρονος επιθετικός παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε την απόφασή του, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για την κάκιστη σεζόν της ομάδας του, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε υποβιβασμό από τη Serie A.

Ο Λούκα Τόνι έγινε επαγγελματίας το 1994, για λογαριασμό της Μόντενα, και αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Η πορεία της καριέρας του άλλαξε άταν εντάχθηκε στην Παλέρμο, σε ηλικία 26 ετών, την οποία οδήγησε στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ενώ την ίδια περίοδο (2004) κλήθηκε για πρώτη φορά και στην εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Ακολούθησε μία εξαιρετικά παραγωγική διετία (2005-2007) στη Φιορεντίνα, με την οποία σημείωσε 49 γκολ σε 71 συμμετοχές, και η μεγάλη μεταγραφή στη Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κατέκτησε δύο νταμπλ στη Γερμανία (2008, 2010), ενώ τη σεζόν 2007-08 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της μπουντελσίγκα με 24 τέρματα.

Μετά το 2010 η καριέρα του πήρε φθίνουσα πορεία και έφτασε να παίξει για λίγο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την Αλ Νασρ, αλλά η Βερόνα του χάρισε μία δεύτερη… νιότη και πέρυσι ο Τόνι με 22 γκολ ήταν πρώτος σκόρερ του καμπιονάτο, μαζί με τον Μάουρο Ικάρντι της Ίντερ. Φέτος ο πολύπειρος επιθετικός δεν είχε ανάλογη συνεισφορά (5 γκολ σε 15 αγώνες πρωταθλήματος), με την ομάδα του να υποβιβάζεται σχεδόν χωρίς μάχη.

Η σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα του Λούκα Τόνι ήταν φυσικά η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όπου η Ιταλία κατέκτησε το τρόπαιο. Ήταν βασικός στην πορεία της «σκουάντρα ατζούρα» στα γερμανικά γήπεδα και σημείωσε δύο γκολ, αμφότερα στον προημιτελικό με την Ουκρανία (3-0), ενώ επιλέχθηκε στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Έπαιξε συνολικά 47 φορές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, σημειώνοντας 16 γκολ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*