Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ανακοίνωσε νέο συνεργάτη η ΠΑΕ ΟΦΗ

Ανακοίνωσε νέο συνεργάτη η ΠΑΕ ΟΦΗ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της, ως Educational Partner, με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας που περιλαμβάνει ένα ευρύ και καινοτόμο φάσμα συνεργειών στους τομείς της πρακτικής άσκησης, της έρευνας και της καινοτομίας και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Κρήτη, παρουσία του Αντιπροέδρου του club, κ. Ηλία Πουρσανίδη, του Περιφερειακού Διευθυντή Κρήτης και Δωδεκανήσου του εκπαιδευτικού οργανισμού, κ. Κώστα Συλλιγνάκη, μελών της αγωνιστικής και προπονητικής ομάδας, καθηγητών και φοιτητών.

Στον χαιρετισμό του ο Ηλίας Πουρσανίδης ανέφερε σχετικά: «Πιστεύω ότι η εκπαίδευση και η μόρφωση των νέων μπορεί να συνδυαστεί με το ποδόσφαιρο και γενικά τον αθλητισμό. Πολλές φορές οι γονείς στρέφουν τα παιδιά είτε στη μία πλευρά είτε στην άλλη, γιατί θέλουν γρήγορα να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν στη ζωή τους. Υπάρχουν όμως πολλά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έφτασαν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και σπούδασαν συγχρόνως. Εμείς έχουμε εδώ ως παραδείγματα τον team manager της ομάδας μας, Σάββα Τσαμπούρη και τον τερματοφύλακα, Δημήτρη Σωτηρίου, οι οποίοι κατάφεραν να το συνδυάσουν.

Βασικός στόχος είναι μέσα από αυτή τη συνεργασία, να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε και τους δικούς μας ποδοσφαιριστές αλλά και όλον τον οργανισμό. Όταν λέμε ότι ο ΟΦΗ «μεγαλώνει», αυτό δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και το κομμάτι της επιστημονικής μόρφωσης. Ένας οργανισμός δεν μπορεί να μεγαλώσει, αν ασχολούμαστε μόνο με το τι θα γίνει μέσα στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου. Η σημερινή ημέρα είναι σπουδαία και ιστορική. Προσπαθούμε κάθε μας βήμα να είναι σταθερό, γιατί έχουμε ευθύνη για κάθε βήμα που κάνουμε. Σε συνεργασία με τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θέλουμε να βρούμε τον τρόπο για να στρέψουμε πολλούς ποδοσφαιριστές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία, καθώς ένας φοιτητής του κολλεγίου στο τμήμα Φυσικοθεραπείας, είναι καθημερινά στο Βαρδινογιάννειο και κάνει την πρακτική του. Η συνεργασία μας πρέπει να είναι πολύπλευρη, κάτι αναγκαίο και για τις δυο πλευρές. Ο ΟΦΗ, ως η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης, θα πρέπει να επιστρέφει προς την κοινωνία την αγάπη και την στήριξή της με κάθε τρόπο. Ένας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, είναι η μόρφωση και η συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Κρήτη, Κώστας Συλλιγνάκης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε σήμερα στις εγκαταστάσεις μας την ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ένα ιστορικό club με πλάνο και στρατηγικό σχεδιασμό. Από τις μέχρι τώρα επαφές μας έχει καταστεί σαφές ότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες και στόχους· το team του ΟΦΗ αναγνωρίζει τον ρόλο της εκπαίδευσης και επενδύει σε συνεργασίες».

Παρουσιάζοντας το πλέγμα ενεργειών που ήδη έχει τεθεί σε προγραμματισμό, ο κ. Συλλιγνάκης ανέφερε: «Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να έρθουν σε επαφή με καίρια τμήματα, υπηρεσίες και συνεργάτες του club. Προπονητική και Φυσική αγωγή, Φυσικοθεραπεία, Διαιτολόγια, Ψυχολογία, Ξενοδοχειακά, Marketing, Πληροφορική, είναι μόνο μερικές από τις ακαδημαϊκές μας σχολές που θα συμμετάσχουν δυναμικά στο εγχείρημα. H σύνδεση των πανεπιστημιακών προγραμμάτων μας με την αγορά αποτελεί σταθερή επιδίωξή μας, στο πλαίσιο της εξέλιξης και ενδυνάμωσης των φοιτητών μας.

Στις εγκαταστάσεις του club και φυσικά στα εργαστήρια, εδώ στο campus, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κοινός μας στόχος είναι να «μεταφέρουμε» την βιωματική εμπειρία, στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Και από την άλλη πλευρά είμαστε εδώ για να προσφέρουμε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην οικογένεια του ΟΦΗ. Με το club θα συνεργαστούμε στενά στον επίσης σημαντικό για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας και φυσικά είμαστε «εδώ» για να υλοποιήσουμε δράσεις με αποτύπωμα στην κοινωνία της Κρήτης στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού μας».

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:



Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses, 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.

Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το Campus της Κρήτης βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, επί της οδού Θαλήτα 15. Με υπερσύγχρονο σχεδιασμό και χώρους που υπακούν στις ανάγκες του φοιτητή, πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές λειτουργικότητας και αποτελεί ένα υπερσύγχρονο κτίριο που προσφέρει όσα χρειάζονται για μια ολοκληρωμένη εμπειρία φοίτησης. Διαθέτει εξειδικευμένα εργαστήρια, αμφιθέατρο, αίθουσες διδασκαλίας, computer labs, βιβλιοθήκη και χώρους αναψυχής των φοιτητών.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*