Home / Ομάδες / Αναγκαστικές και… ανεξήγητες αλλαγές έβαλαν τέλος στο σερί του Παναθηναϊκού

Αναγκαστικές και… ανεξήγητες αλλαγές έβαλαν τέλος στο σερί του Παναθηναϊκού

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Διαφορετικά, κινδυνεύει να χάσει! Το εν λόγω «ρητό» θα έλεγε κανείς ότι βρήκε την εφαρμογή του και στο σημερινό ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ…

Οι «πράσινοι» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κάποιες αναγκαστικές απουσίες, ενώ υπήρξαν και κάποιες επιλογές από πλευράς Λάζλο Μπόλονι που αν μη τι άλλο «ξένισαν».

Σε αυτά, προσθέστε το… δυσεπίλυτο πρόβλημα της αντιμετώπισης του Κάρολ Σβιντέρσκι, αλλά και την «ανάγκη» των γηπεδούχων για νίκη, και μας προκύπτει το… ζουμί του αποψινού 2-1 στην Τούμπα.

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής



Ξεκινώντας λοιπόν από τις απουσίες, προφανώς η έλλειψη του Δημήτρη Κουρμπέλη δεν αναπληρώνεται. Ήταν και αναγκαστική, οπότε… πάμε παρακάτω. Ακόμα βέβαια κι αν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν ήταν στο 100%, η επιλογή του Φραν Βέλεθ να παίξει «κόφτης» σίγουρα δεν βγήκε του Ρουμάνου τεχνικού!

Κομβική και η απουσία του Σωκράτη Διούδη από την αναμέτρηση, ειδικά από την στιγμή που προέκυψε στο… παρά πέντε. Φάνηκε, δε, από την «κρύα» παρουσία του Βασίλη Ξενόπουλου στο ξεκίνημα του ματς…

Παρότι στη συνέχεια ο νεαρός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού «έβγαλε» τις προσπάθειες του Σβιντέρσκι -που νίκησε κατά κράτος τον Αχιλλέα Πούγγουρα, έχοντας γκολ, ασίστ και… έντονη παρουσία- έχοντας καλή απόδοση, στη φάση του 1-0 φέρει ευθύνη με την μη αντίδρασή του.

Είπαμε και πριν, φυσικά, ότι ο Πολωνός ταλαιπώρησε και συνολικά την άμυνα του «τριφυλλιού», η οποία ειδικά στα πρώτα 45 λεπτά… πελαγοδρομούσε έχοντας πολύ κακή λειτουργία.

Μια εξήγηση για αυτή την «προβληματική» εικόνα του Παναθηναϊκού στα μετόπισθεν υπάρχει και στην παρουσία του Χουάνκαρ στην 11άδα, αντί του Βασίλη Ζαγαρίτη. Η επιλογή του Μπόλονι που ενδεχομένως να «ελέγχεται» και περισσότερο από όλες.

Όχι λόγω απόδοσης, τόσο, όσο κυρίως επειδή με τον Ζαγαρίτη να μετράει εννιά σερί εμφανίσεις, έναντι λίγων λεπτών του Ισπανού αμυντικού, χάθηκε η όποια ισορροπία υπήρχε στην άμυνα. Ισορροπία που, θυμίζουμε, είχε ήδη… διαταραχθεί λόγω απουσίας του Διούδη και μετατόπισης του Βέλεθ στα χαφ…

Επιστρέφοντας στα του ματς, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση, εκμεταλλευόμενοι κι αυτοί την κακή βραδιά της αντίπαλης άμυνας, ισοφάρισαν μόλις δύο λεπτά μετά το 1-0, με τον Αϊτόρ να σκοράρει μάλιστα για δεύτερη σερί αγωνιστική, υπήρξαν ανταγωνιστικοί για αρκετή ώρα αλλά η προσπάθειά τους έμεινε ημιτελής.

Είτε λόγω της απόφασης του διαιτητή Ταμάς Μπόγκναρ να μην καταλογίσει παράβαση και πέναλτι στο σπρώξιμο του Γιαννούλη στον Αϊτόρ στο 39’, είτε επειδή στην επανάληψη ο Μπόλονι δεν φάνηκε να χειρίζεται καλά ούτε τις διορθωτικές κινήσεις που επιχείρησε και τις αλλαγές που έκανε.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, αν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν πιο ψύχραιμος και… συνειδητοποιημένος ως προς το τι ήθελε να κάνει στη φάση του 88ου λεπτού, ενδεχομένως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Ενώ διαφορετικό ενδεχομένως να ήταν κι αν το τέρμα του Σβιντέρσκι δεν μετρούσε, λόγω παρέμβασης του Τζόλη και οφσάιντ στη συνέχεια της φάσης. Μιας φάσης που… ακόμα περιμένουμε να δούμε σε ριπλέι, για να καταλήξουμε κι εμείς, πλην των διαιτητών…

Με τα… αν, βέβαια, δεν γίνεται δουλειά κι έτσι μένουμε στο ότι ο Παναθηναϊκός είδε το αήττητο σερί των τριών αγώνων του να λαμβάνει τέλος.

Από την άλλη, κάνοντας κανείς μια «σούμα» τώρα που ακολουθεί και η διακοπή του πρωταθλήματος, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει ότι οι «πράσινοι» κατάφεραν να βελτιώσουν πολύ την εικόνα τους στα τελευταία παιχνίδια, με τον 67χρονο προπονητή τους φυσικά να το «πιστώνεται».

Με την ΑΕΚ να έχει δύο ματς λιγότερα και πέντε βαθμούς περισσότερους και τον Άρη ωστόσο να μην χάνει… ποτέ, όντας στο +11 με ένα παιχνίδι μείον, είναι σαφές ότι τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά δύσκολα!

Ο Μπόλονι και οι παίκτες του καλούνται να ξεκινήσουν το νέο έτος με ένα νέο σερί, που θα τους διατηρήσει κοντά στους προπορευόμενους και, περιμένοντας «στραβοπατήματά» τους, θα τους ξαναβάλει σε… τροχιά Ευρώπης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*