Home / Άλλα Σπόρ / Αλύγιστος Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Βουλιαγμένη και φορτσάρει για το 24ο Κύπελλο!

Αλύγιστος Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Βουλιαγμένη και φορτσάρει για το 24ο Κύπελλο!

Η Βουλιαγμένη το πίστεψε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… μάσησε!

Οι «ερυθρόλευκοι» σε μια αναμέτρηση-διαφήμιση για το πόλο επικράτησαν της ομάδας των νοτίων προαστίων και έκλεισαν ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα κυνηγήσουν το 24ο τρόπαιο τους στον θεσμό!

Τεράστια εμφάνιση από τον αρχηγό των Πειραιωτών, Ντίνο Γενηδουνιά που σκόραρε τέσσερις φορές, στέλνοντας ουσιαστικά την ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς στο 31ο τελικό.

Πρώτη συνάντηση «αιωνίων» στον τελικό μετά το 2015, όταν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας 18-10 του Παναθηναϊκού.

To ματς

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν αρκετά κλειστό καθώς ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μάνος Ζερδεβάς αλλά και αυτός της Βουλιαγμένης, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, κρατούσαν το μηδέν στην εστία τους. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που προηγήθηκε με τον Χριστόδουλο Κολόμβο στα 7:14. H Boυλιαγμένη ήταν εξαιρετικά οργανωμένη στην άμυνα και κατάφερε να ισοφαρίσει 5:30 λεπτά πριν το τέλος του οκταλέπτου με τον Στάθη Καλογερόπουλο. Μάλιστα η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς ένα λεπτό πριν το τέλος του οκταλέπτου ανέτρεψε το σκορ με το γκολ του Νίκου Κουρούβανη φτάνοντας στο 2-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η ομάδα των νοτίων προαστίων έφτασε στο 3-1 λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, με τον Δημήτρη Νικολαϊδη, όμως στην αμέσως επόμενη επίθεση ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντίνος Γενηδουνιάς, έκανε το 3-2. Η Βουλιαγμένη έχασε δύο κρίσιμες επιθέσεις με αποτέλεσμα ο Παπαναστασίου να ισοφαρίσει στα 6:42 σε 3-3. Μετά το τάιμ άουτ του προπονητή της Βουλιαγμένης ο Γιάννης Φουντούλης νίκησε τον Τζωρτζάτο περίπου 1:15 πριν το τέλος του ημιχρόνου για το 4-3 του Ολυμπιακού. Ωστόσο, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Στάθης Καλογερόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έφερε ξανά το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 4-4.

H έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε ξανά τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού με το γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά να φέρνει το ματς στο 5-4 στα 7:21. Στο επόμενο ενάμιση λεπτό, Τζωρτζάτος και Ζερδεβάς είπαν όχι σε Φουντούλη και Καπότση αντίστοιχα. Ο αρχηγός Γενηδουνιάς πήρε την υπόθεση στα χέρια του και στα 4:23 πέτυχε το τρίτο του τέρμα στο ματς για το 6-4. H Boυλιαγμένη δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και έτσι στο 1:45 πριν το τέλος του οκταλέπτου ο Γιάννης Φουντούλης έκανε 7-4 για τους «ερυθρόλευκους» δίνοντας τους σημαντικό προβάδισμα. Όμως στα 32 δευτερόλεπτα ο Μάριος Καπότσης νίκησε τον Ζερδεβά μειώνοντας ξανά στα δύο γκολ (7-5).

Η τακτική ήταν εκείνη που κυριάρχησε στο τέταρτο οκτάλεπτο με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη να μη ρισκάρουν με τις επιθέσεις τους. Περίπου 6:30 πριν το τέλος ο Άντρο Μπούσλιε με το πρώτο του τέρμα στο ματς έκανε το 8-5 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς. Στα τέσσερα λεπτά η Βουλιαγμένη κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Αργυρόπουλος και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζερδεβάς, ενώ στην αντεπίθεση ο Γιάννης Φουντούλης έκανε το 9-5 για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Ένα λεπτό μόλις αργότερα ο Μάρτον Βάμος με διαγώνιο σουτ έδωσε double score στον Ολυμπιακό (10-5). Ο Τρούλος μείωσε σε 10-6 για τη Βουλιαγμένη, ενώ ο Γεννηδουνιάς με πέναλτι και ο Καλογερόπουλος με σουτ έκαναν το 11-7. Εννέα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Δημήτρης Δήμου, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κάνοντας το τελικό 12-7 για τον Ολυμπιακό/

Oλυμπιακός (Ίγκορ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

Βουλιαγμένη (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*