Home / Ποδόσφαιρο / Διαιτησία / Αλλαγές στη διαιτησία από την 1η Ιουνίου

Αλλαγές στη διαιτησία από την 1η Ιουνίου

Η FIFA επιτρέπει στους διαιτητές να αποβάλλουν παίκτες πριν από την έναρξη του ματς, αλλά αυτοί θα αντικαθίστανται στην ενδεκάδα! Διαβάστε αυτή και άλλες αλλαγές που θα ισχύσουν στο ποδόσφαιρο!

Περισσότερες από 95 αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου θα εισάγει η FIFA από την 1η Ιουνίου και μερικές από αυτές παρουσιάστηκαν σε μία επίδειξη σε Άγγλους δημοσιογράφους, στο Γουέμπλεϊ. Μάλιστα, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από τους διαιτητές στα δύο φιλικά παιχνίδια της Αγγλίας από το Euro 2016.

Διαβάστε ορισμένες από τις αλλαγές, όπως τις κατέγραψαν οι Άγγλοι δημοσιογράφοι και τις μοιράστηκαν στο διαδίκτυο. Όσο για το αποτέλεσμα τους, θα φανεί στο γήπεδο…

Αναλυτικά μερικές από τις αλλαγές:

* Ο παίκτης ο οποίος προσποιείται στην εκτέλεση πέναλτι, θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και η υπόδειξη θα μετατρέπεται σε έμμεσο. Δεν θα υπάρχει επανάληψη στην εκτέλεση, επιτρέπεται το διακεκομμένο τρέξιμο.

* Κίτρινη κάρτα και όχι απ’ ευθείας κόκκινη εάν ένας αμυνόμενος ανατρέψει έναν επιτιθέμενο, ο οποίος βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ, εντός περιοχής.

* Οι διαιτητές μπορούν να αποβάλλουν παίκτες οι οποίοι εμπλέκονται σε καυγά στη φυσούνα, πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ο αποβαλλόμενος πριν τη σέντρα, θα αντικαθίσταται στην αρχική ενδεκάδα.

* Τα διαλείμματα για νερό επιτρέπονται σε συνθήκες καύσωνα.

* Στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων, επιτρέπεται η μπάλα να εκτελεστεί και προς τα πίσω, οπότε δεν επιτρέπεται οι συμπαίκτες να στέκονται σε ολόκληρη την ακτίνα ελεύθερου πεδίου του χτυπήματος.

* Οι τραυματίες παίκτες οι οποίοι θα δεχθούν ιατρική βοήθεια για χρονική διάρκεια μέχρι 20 δευτερόλεπτα, δεν χρειάζεται να βγουν εκτός αγωνιστικού χώρου και να εισέλθουν έπειτα με άδεια του διαιτητή. Πλέον, θα συνεχίζουν κανονικά.

* Οι παίκτες οι οποίοι μένουν χωρίς παπούτσι, μπορούν να συνεχίσουν έτσι μέχρι την επόμενη διακοπή από τον διαιτητή.

* Εάν ένας παίκτης φορέσει σορτς κάτω από την εμφάνιση της ομάδας, αυτό πρέπει να είναι στο ίδιο χρώμα και να μην ξεχωρίζει.

Πηγή:Sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*