Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ακάθεκτος Προμηθέας, «έριξε» το Μεσολόγγι

Ακάθεκτος Προμηθέας, «έριξε» το Μεσολόγγι

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Προμηθέας, που επικράτησε 84-68 του Μεσολογγίου στην Πάτρα για την 21η αγωνιστική της Basket League. Οι πατρινοί, έκαναν έτσι ένα ακόμα βήμα για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι υποβιβάστηκαν και μαθηματικά, λόγω της νίκης της Λάρισας επί του Ηρακλή στο άλλο ματς της ημέρας.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν για μία ακόμα φορά τα αδέλφια Γκραντ, με τον Τζέριαν να πετυχαίνει 16 μαζί με 11 ριμπάουντ και τον Τζεράι 15. Για το Μεσολόγγι, που δεν μπόρεσε να προβάλει σθεναρή αντίσταση σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, κορυφαίοι ήταν οι Λάιονς και Λόρενς με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Με κυριαρχία στους πόντους μέσα από την ρακέτα, αλλά και στους πόντους από λάθη αντιπάλου, ο Προμηθέας προηγήθηκε 22-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με το Μεσολόγγι να πετυχαίνει καλάθια χάρη κυρίως στα τρίποντα του Γκότσερ. Με τους αδελφούς Γκραντ να πρωταγωνιστούν και βοήθειες από πολλούς παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, οι γηπεδούχοι διατηρούνταν σταθερά μπροστά στο σκορ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με 44-35.

Το Μεσολόγγι προσπάθησε να αντιδράσει με τους Λόρενς και Λάιονς, όμως ο Προμηθέας βρήκε πόντους στο «ανοικτό» γήπεδο, είχε μεγαλύτερο πλουραλισμό και πολλά επιθετικά ριμπάουντ, για το 66-56 στο 30’. Όσο και αν προσπαθούσαν οι φιλοξενούμενοι να αλλάξουν το μομέντουμ, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ήταν συγκεντρωμένοι και έβρισκαν λύσεις, με αποτέλεσμα να «κλειδώσουν» την 13η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας το Μεσολόγγι στο καταδικαστικό 5-16…

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 44-35, 66-56, 84-68.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*