Home / Άλλα Σπόρ / Αθλητής του Παναθηναϊκού συνελήφθη για 27 κιλά κοκαΐνη

Αθλητής του Παναθηναϊκού συνελήφθη για 27 κιλά κοκαΐνη

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται αθλητής του Παναθηναϊκού εξάρθρωσε η Αστυνομία. Ένας 38χρονος παίκτης του μπέιζμπολ συνελήφθη απ’ τις Αρχές για εισαγωγή 27 κιλών κοκαΐνης

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και στην οποία παρουσιάζεται να συμμετείχε αθλητής του Παναθηναϊκού βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Με τη συμβολή και της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), οι Αρχές εξάρθρωσαν κύκλωμα που εισήγαγε 27 κιλά κοκαΐνης από τη Νότιο Αμερική στη χώρα μας.

Προχώρησαν λοιπόν σε τρεις συλλήψεις, η μια εκ των οποίων παρουσιάζεται ν’ αφορά 38χρονο παίκτη της ομάδας μπέιζμπολ του «τριφυλλιού».

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον συγκεκριμένο να σχεδίαζε την εγκατάσταση ολόκληρου δικτύου στην Αθήνα, ενώ η συγκεκριμένη εισαγωγή φέρεται να ήταν δοκιμαστική για μια επερχόμενη, που θα έφτανε τον μισό τόνο.

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει

«Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε και εισήγαγε από την Νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της οργάνωσης, ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί. Η μεταφορά γινόταν δια θαλάσσης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων που περιείχαν ΣΚΡΑΠ.

Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που υπερβαίνει τα 27 κιλά, αξίας 1.500.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο D . E . A . της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Σ.Δ.Ο.Ε., εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε δια θαλάσσης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από την Νότια Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης:

Συνελήφθησαν χθες (4-9-2015), μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και στελεχών των συνεργαζόμενων ημεδαπών Υπηρεσιών, στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία (3) μέλη της οργάνωσης, ένας (1) ημεδαπός, ένας (1) υπήκοος Γουιάνα και ένας (1) υπήκοος Ολλανδίας, ηλικίας 38, 48 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πιο αναλυτικά, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις ανωτέρω Υπηρεσίες, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από χώρες παραγωγής κοκαΐνης, σε ευρωπαϊκές χώρες, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνα, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία με ορμητήριο την Γουιάνα και ο 38χρονος ημεδαπός στην Ελλάδα, αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με την Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα και την Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, container έμφορτο με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στο λιμένα Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου, εν όψει της επικείμενης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Την 29-8-2015, αφίχθησαν στο λιμένα του Πειραιά, δύο (2) ακόμα εμπορευματοκιβώτια με φορτίο επίσης ΣΚΡΑΠ, εκ των οποίων το ένα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένη σε διαφορικά – άξονες οχημάτων, που είχαν ειδικώς μετασκευαστεί στο εσωτερικό τους, για το σκοπό αυτό.

Χθες (4-9-2015), καθορίσθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η εξαγωγή των ποσοτήτων της κοκαΐνης, από τις προαναφερόμενες ειδικές κρύπτες, σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι αφιχθείσες ποσότητες του ΣΚΡΑΠ.

Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στις παραπάνω αποθήκες ο 38χρονος ημεδαπός και ο 38χρονος υπήκοος Ολλανδίας, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά το χρόνο εξαγωγής και παραλαβής της κοκαΐνης.

Σε ενεργηθείσα έρευνα, εντός τεσσάρων (4) διαφορικών αξόνων οχημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (27) κιλά και (170) γραμμάρια κοκαΐνης, κατανεμημένα σε (13) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, απολύτως προσαρμοζόμενες σε κάθε διαφορικό άξονα.

Παράλληλα, την ίδια ώρα συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνα, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς, ο οποίος είχε αφιχθεί προ διημέρου στην Ελλάδα για την επίβλεψη της παραλαβής των ναρκωτικών, την ενημέρωση των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα, και τον διακανονισμό της περαιτέρω διακίνησής της. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των -1.365- ευρώ, των -3.100- δολάρια Η.Π.Α και -1.000- δολαρίων Γουιάνα. Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 1.500.000 ευρώ.

Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, το διεθνικό της χαρακτήρα και την μεθοδολογία δράσης της (χρησιμοποίηση του συστήματος διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και διακίνησης προϊόντων, χρήση διαύλων παραπλανήσεως των Αρχών, χρησιμοποίηση αποθηκευτικών χώρων και μέσων μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς επίσης και ειδικώς επιλεγμένων υλικών συγκαλύψεως (μέσω ΣΚΡΑΠ), προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν καταρτίσει εξειδικευμένη υποδομή, που αποσκοπούσε στη διαρκή εγκληματική τους δράση και την αποκόμιση μεγάλων κερδών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας, προς αποκάλυψη και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα, τη Γουιάνα και την Ολλανδία. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

πηγή sport fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*