Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΛ: «Τιμούμε τους θριαμβευτές του 1985 και τους ευγνωμονούμε αιώνια»

ΑΕΛ: «Τιμούμε τους θριαμβευτές του 1985 και τους ευγνωμονούμε αιώνια»

Ξεχωριστή ημέρα η σημερινή για την ΑΕΛ, με τους «βυσσινί» να πανηγυρίζουν για την προ 36ετίας κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την επιβλητική τους εμφάνση κι επικράτηση με 4-1 επί του ΠΑΟΚ και την διοίκηση της ΠΑΕ να εκδίδει σχετική ανακοίνωση, ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετειχαν σε εκείνον τον θρίαμβο!

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«22 Ιουνίου 1985.

Ημέρα ορόσημο για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, ημέρα σταθμός για την ΑΕΛ της καρδιάς μας, ημέρα ποδοσφαιρικής επετείου για τους χιλιάδες οπαδούς και τους απανταχού φίλους και θαυμαστές της.

Η συγκλονιστική εμφάνιση των “καθαρόαιμων” του Αντρέι Στρεϊλάου και το εμφατικό 4-1 επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου, έφεραν το 43ο Κύπελλο Ελλάδας στον Πηνειό και στα πορφυρένια μαλλιά της “βασίλισσας του κάμπου” το πρώτο της αστέρι.

36 χρόνια μετά, οι εικόνες με τα δάκρυα χαράς του αειμνήστου προέδρου της ΠΑΕ, Κώστα Σαμαρά, με τη συγκλονιστική παρουσία των χιλιάδων “βυσσινί” οπαδών και το βαρύτιμο τρόπαιο να υψώνεται από τα χέρια του αρχηγού μας Τάκη Παραφέστα στον αττικό ουρανό, παραμένουν αναλλοίωτες.

Λες και ήταν χθες…

Τιμούμε τους θριαμβευτές της 22ας Ιουνίου 1985 και τους ευγνωμονούμε αιώνια για τον πρώτο τίτλο που έφεραν στην αγαπημένη μας Λάρισα:

Γιώργος Πλίτσης, Τάκης Παραφέστας, Κώστας Κολομητρούσης, Γιάννης Γκαλίτσιος, Γιώργος Μητσιμπόνας, Θοδωρής Βουτυρίτσας, Χρήστος Ανδρεούδης (87′ Σάκης Τσιώλης), Καζιμίρ Κμιέτσικ, Κριστόφ Άνταμτσικ, Μιχάλης Ζιώγας, Γιάννης Βαλαώρας και οι Χρήστος Μιχαήλ, Θοδωρής Κυριακούλης, Γιώργος Αγορογιάννης, Λάζαρος Κυριλλίδης, Νίκος Πατσιαβούρας, Χαράλαμπος Ντόσας, Κώστας Σταματίου, Γιάννης Αλεξούλης, Αντώνης Ρήγας, Βασίλης Χριστοδούλου».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*