Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / ΑΕΚ Χιμένεθ ή ΑΕΚ Καρέρα: Τελικά ποια είναι καλύτερη;

ΑΕΚ Χιμένεθ ή ΑΕΚ Καρέρα: Τελικά ποια είναι καλύτερη;

Ήταν τέλη του 2020, όταν μετά το στραβοπάτημα απέναντι στον Βόλο, στο φινάλε του πρώτου γύρου, η διοίκηση της ΑΕΚ έπαιρνε την απόφαση να απομακρύνει τον Μάσιμο Καρέρα κρίνοντας πώς δεν πήγαινε άλλο. Ανέθεσε τα ηνία στη γνώριμη λύση του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος καθοδήγησε την «Ένωση» στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου.

Ποιος τα πήγε καλύτερα; Είχαν οι «κιτρινόμαυροι» βελτίωση που ήθελαν όταν έκαναν τη συγκεκριμένη αλλαγή; Το sport-fm.gr παραθέτει τα στοιχεία και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

Ο Καρέρα σε 13 αγωνιστικές είχε συγκομιδή 27 βαθμών (8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες). Επί των ημερών του η ΑΕΚ είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 24 γκολ (πίσω από τον Ολυμπιακό που είχε 34) και την πέμπτη καλύτερη άμυνα με 13 τέρματα παθητικό (6 ο Ολυμπιακός, από 8 Άρης και ΠΑΟΚ και 12 ο Παναθηναϊκός). Ο Ιταλός όταν απολύθηκε είχε την ομάδα του τέταρτη και σε απόσταση μόλις έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό (33), ενώ ήταν στο -2 από τον Άρη (29) και το -1 από τον ΠΑΟΚ (28). Ο πέμπτος Παναθηναϊκός ήταν στο -9 (18) και ο Αστέρας συγκατοικούσε στην έκτη θέση με τον Ατρόμητο στο -10 (17).

Ο Μανόλο Χιμένεθ στις 13 αγωνιστικές του δευτέρου γύρου που είναι στο τιμόνι συγκέντρωσε έξι βαθμούς λιγότερους από τον προκάτοχό του, 21 δηλαδή (6 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες). Η δική του ΑΕΚ είχε την τρίτη καλύτερη επίθεση με 17 γκολ (πίσω από τα 30 γκολ του Ολυμπιακού και τα 28 του ΠΑΟΚ), αλλά και την πέμπτη χειρότερη άμυνα με παθητικό 16 τερμάτων (όσα είχαν Παναιτωλικός και Απόλλων Σμύρνης και λιγότερα μόνο από ΟΦΗ με 22, ΠΑΟΚ και ΑΕΛ από 18 και Ατρόμητο με 17). Στη βαθμολογία του δευτέρου γύρου η ΑΕΚ έμεινε πέμπτη με 21 βαθμούς, πίσω από τον Ολυμπιακό (34), τον Παναθηναϊκό (27), τον Αστέρα (25) και τον Άρη (22) και στο +2 από ΠΑΟΚ (19).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*