Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Κριχόβιακ εναντίον Ευρωπαίων

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Κριχόβιακ εναντίον Ευρωπαίων

Ντέρμπι δικεφάλων στην δεύτερη αγωνιστική των playoffs με την ΑΕΚ να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ (19:30, COSMOTE TV, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Η ψυχολογία στις τάξεις και των δύο ομάδων είναι σε ανάταση για διαφορετικούς λόγους, αλλά ο στόχος είναι κοινός.

Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη τόσο για να διατηρηθούν σε θέση ισχύος έναντι Άρη και Παναθηναϊκού, που αναμετρώνται στο «Βικελίδης», όσο και για να βάλουν ένα τέλος στην κακή παράδοση της τελευταίας τετραετίας απέναντι στον ΠΑΟΚ, απέναντι στον οποίο μετρούν μόνο μία νίκη κι αυτή στην Τούμπα. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος θα ρίξει απευθείας στα βαθιά το μεγάλο απόκτημα της ομάδας, Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ο οποίος άλλωστε διαθέτει τόσο την ποιότητα όσο και την αγωνιστική ετοιμότητα να ανταποκριθεί. Εκτός μάχης για την «Ένωση» θα είναι οι Σιμόες, Λε Ταλέκ, Γέβτιτς και Σβάρνας, αλλά διαθέσιμος είναι τελικά ο Λιβάι Γκαρσία που ξεπέρασε την ίωση.

Aναλυτικά η αποστολή: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ρότα, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Φράνσκον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έρχεται από τη σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League με δεύτερη νίκη επί της Γάνδης , αλλά παρότι τον χωρίζει μεγάλη απόσταση από την πρώτη και την τρίτη θέση, ουδόλως αδιάφορος θα είναι στο ΟΑΚΑ. Πάντως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει και πάλι ένα βουνό προβλήματα να αντιμετωπίσει, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Μιχαηλίδης, Σβαμπ και Μιχάι, ενώ συν τοις άλλοις προέκυψαν και δύο κρούσματα παικτών που επίσης τίθενται νοκ άουτ. Ο Ρουμάνος τεχνικός, που δεν ανακοίνωσε αποστολή, θα επιστρατεύσει εξ ανάγκης και μάλιστα σε ρόλο βασικού τον Βαρέλα, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τον Δεκέμβριο.

Η ΑΕΚ έχει να νικήσει τον ΠΑΟΚ στην έδρα της από τις 5 Νοεμβρίου 2017, 1-0 (25’ σουτ Λιβάγια). Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει φύγει έξι φορές αήττητος για το πρωτάθλημα, με πέντε ισοπαλίες και μια νίκη. Αν προσθέσουμε και τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου το αήττητο του ΠΑΟΚ φτάνει τους οκτώ αγώνες. Αν μάλιστα υπολογίσουμε και τους δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας στο «Σπύρος Λούης», ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα 10 τελευταία παιχνίδια του με την ΑΕΚ στο γήπεδο αυτό! Συνολικά, πάντως, η «Ένωση» έχει 46 νίκες ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ μόλις 8, ενώ 15 ματς έληξαν ισόπαλα.

Πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Τζαβέλλας, Βράνιες ή Μήτογλου, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Μάνταλος, Τσούμπερ, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα, Άκπομ.

Διαιτητής: Γιόργκεν Μπούρχαρντ (Δανία)

Βοηθοί: Κωσταράς-Σινιοράκης

VAR: Γιάκομπ Σούνμπεργκ (Δανία)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*