Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ: Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για Χιμένεθ

ΑΕΚ: Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για Χιμένεθ

Η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ και τα πρώτα αποτελέσματα στη νέα θητεία του είχαν φέρει έναν άνεμο αισιοδοξίας στην ΑΕΚ. Μετά την ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του, η «Ένωση» είχε τρέξει ένα σερί πέντε νικών δεχόμενη μάλιστα μόλις ένα γκολ. Σε εκείνο το διάστημα η ομάδα παρουσίαζε εντυπωσιακή ανασταλτική λειτουργία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, με τον 56χρονο προπονητή να δίνει την εντύπωση πως με το ίδιο ρόστερ μπορεί να παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο σύνολο από τον Μάσιμο Καρέρα.

Όμως ο μήνας του μέλιτος τελείωσε… πρόωρα για τον Σεβιγιάνο προπονητή. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και στα τελευταία της παιχνίδια η ΑΕΚ παρουσιάζει ανάλογες αδυναμίες με αυτές προτού γίνει αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία. Στα πέντε τελευταία ματς μετρά μόλις μία νίκη, αυτή επί του ΟΦΗ 0-2), ενώ στα άλλα τέσσερα έχει δεχτεί από δύο γκολ μετρώντας τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Τα προβλήματα στην άμυνα έχουν επιστρέψει… δριμύτερα, με αβίαστα λάθη, πρόβλημα στις εναέριες μονομαχίες και πολλές τελικές προς την εστία.

Ταυτόχρονα, με τον Χιμένεθ να κρατά αρκετά πίσω τις γραμμές της ομάδας, η αποτελεσματικότητά της στην επίθεση έχει μειωθεί πολύ με μόλις πέντε γκολ στα ισάριθμα τελευταία ματς. Οι σέντερ φορ τραβιούνται πολύ μακριά από την αντίπαλη περιοχή, που συνήθως είναι άδεια, ενώ οι εξτρέμ καλούνται να τα βάλουν με δύο και τρεις αντιπάλους για να δημιουργήσουν κινδύνους κι αυτό δεν είναι εύκολο ούτε για τον εξαιρετικό Λιβάι Γκαρσία. Τα συνεχιζόμενα προβλήματα τραυματισμών και η απενεργοποίηση ενός παίκτη δεδομένης ποιότητας όπως του Λιβάγια ασφαλώς και δυσχεραίνουν το έργο του προπονητή, που συν τοις άλλοις δεν έχει και το χρόνο να δουλέψει παίζοντας από τη μέρα που ανέλαβε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Όλα αυτά, ωστόσο, συνιστούν ελαφρυντικά και όχι επαρκείς δικαιολογίες.

Ο Χιμένεθ θα αξιολογηθεί για την εικόνα της ομάδας που θα παρουσιάσει ως το τέλος της σεζόν και ήδη ο κίνδυνος να μείνει η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης δεν είναι μακρινός. Υπενθυμίζεται πως μετά την… κατρακύλα της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA, η νέα σεζόν θα δει στις διεθνείς διοργανώσεις μόνο τους τρεις πρώτους της κατάταξης και τον Κυπελλούχο. Και η μάχη με Άρη, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό ή και Αστέρα Τρίπολης θα είναι σκληρή και κανείς δε εγγυάται στην «Ένωση» το εισιτήριο για το Europa Conference League.

Για την ώρα, η ΑΕΚ στρέφεται από σήμερα στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου, με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (17:00). Εκτός μάχης παραμένουν οι Σάχοφ και Γαλανόπουλος, ενώ δύσκολα θα επιστρέψουν οι Μπακάκης και Σβάρνας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*