Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να αναχωρήσει για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής της προετοιμασίας. Ο Μάρκο Νίκολιτς θα έχει στη διάθεσή του σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ, με την «Ένωση» να διατηρεί τον βασικό κορμό της περσινής ομάδας και να περιμένει τις μεταγραφικές κινήσεις που θα ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Το μεταγραφικό βάρος εξακολουθεί να πέφτει στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής και του κέντρου της άμυνας. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές για την απόκτηση του κεντρικού χαφ που έχει ξεχωρίσει ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας, Χαβιέρ Ριμπάλτα, με στόχο η υπόθεση να κλείσει το συντομότερο δυνατό ώστε ο ποδοσφαιριστής να ενσωματωθεί στην προετοιμασία στην Ολλανδία. Εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή, θα ακολουθήσει η τελική προσπάθεια για την απόκτηση ενός στόπερ.
Η πρώτη φάση της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 18 Ιουλίου. Μετά από τετραήμερη διακοπή, η αποστολή θα επιστρέψει στην Ολλανδία για το δεύτερο στάδιο, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δυνατών φιλικών αγώνων. Η αρχή θα γίνει στις 12 Ιουλίου απέναντι στη Ντε Γκράαφσαπ, θα ακολουθήσει η αναμέτρηση με τη Φίτεσε στις 15 Ιουλίου, ενώ πριν από την επιστροφή στην Ελλάδα οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν και τη Χρόνινχεν. Στο δεύτερο μέρος της προετοιμασίας έχουν προγραμματιστεί ακόμη τρία φιλικά, απέναντι στις Σαμσουνσπόρ, Τσβόλε και Σιντ Τρούιντεν.
Από την αποστολή θα απουσιάζει μόνο ο Ορμπελίν Πινέδα, καθώς οι υποχρεώσεις του με την εθνική Μεξικού δεν του επιτρέπουν να ενσωματωθεί από την πρώτη ημέρα. Αντίθετα, κανονικά θα ταξιδέψουν ο Νίκλας Ελίασον και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, παρότι το όνομά τους βρίσκεται στη λίστα ποδοσφαιριστών που ενδέχεται να απασχολήσουν την αγορά μέσα στο καλοκαίρι.
Εκτός αγωνισκών πλάνων παραμένουν όσοι αναμένεται να αποχωρήσουν. Ο Χρυσόπουλος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αστέρα AKTOR, ο Σόσα ανακοινώθηκε από την κυπριακή Ανόρθωση, ενώ για τους Πιερό και Φερνάντες αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση, είτε με μεταγραφή είτε με νέο δανεισμό. Παράλληλα, ο νεαρός Κολιμάτσης αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός ώστε να αποκτήσει πολύτιμο χρόνο συμμετοχής.
Την ίδια ώρα, αλλαγή υπάρχει και στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ. Ο Μάρκο Γκαρόφαλο αποτελεί παρελθόν από τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων και η διοίκηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιλογή του αντικαταστάτη του, ο οποίος θα συνεργαστεί με τους Θωμά Στρακόσια και Αλμπέρτο Μπρινιόλι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία.
SportSite.gr Αθλητικά νέα, ειδήσεις